$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

קרן קיסטון רוכשת 20% מסינרג'י לפי שווי של חצי מיליארד שקל

ההשקעה נעשית במסגרת טרום ההנפקה של סינרג'י אנרגיה בבורסה בתל אביב, בה היא שואפת לשווי של 700‑600 מיליון שקל. העסקה צפויה להיחתם בקרוב. כרבע מהנפקות ה־IPO בבורסת ת"א ב־2020 היו בתחום האנרגיה הירוקה ונגזרותיה

גולן חזני 06:5417.01.21

קרן התשתיות קיסטון רוכשת כ־20% ממניות חברת האנרגיה סינר'גי אנרגיה מתחדשת תמורת יותר מ־100 מיליון שקל ולפי שווי חברה של יותר מחצי מיליארד שקל.

 

ל"כלכליסט" נודע כי ההשקעה נעשית במסגרת טרום הנפקה של החברה בבורסה בתל אביב, שם היא שואפת לשווי של 700‑600 מיליון שקל ואולי אף מיליארד שקל.

 

צעד דומה ביצעה נופר אנרגיה, שהכניסה באוקטובר 2020 את קרן נוי כמשקיעה, כשהאחרונה השקיעה 225 מיליון שקל תמורת רבע ממניות החברה. ההנפקה שיקפה שווי של מיליארד שקל לנופר, שאחרי קצת יותר מחודשיים הנפיקה לפי שווי כפול. נופר היא חברת האנגרגיה הירוקה השלישית בגודלה בבורסה בת"א אחרי אנרג'יקס ואנלייט.

 

 

מימין: גיל דויטש, רוני בירם ונבות בר, מייסדי קרן קיסטון מימין: גיל דויטש, רוני בירם ונבות בר, מייסדי קרן קיסטון צילום: שי שברו

 

 

 

סינרג'י אנרג'יה מתחדשת, שהוקמה ב־2016, היא אחת החברות הוותיקות בישראל בתחום הקמת מערכות סולריות בתעשייה, במוסדות ציבור ובמגזר החקלאי. החברה מייעצת, מתכננת, מייבאת, מתקינה ומתחזקת מערכות מתקדמות להפקת אנרגיה סולארית במוסדות ומבני ציבור, עסקים ומרכזים מסחריים, משקים חקלאיים, מאגרי מים, חניונים ועוד.

לפני כשנתיים נכנסה החברה למיזם משותף עם מנורה מבטחים, בהיקף של כ־200 מיליון שקל, בפרויקט להצבת מערכות סולאריות על גגות, שפרסמה רשות החשמל. החברה זכתה בחלק מהפרויקטים במכרז שהתקיים השנה.

 

סינרג'י מקווה לנצל את הגאות בשוויים בתחום

 

סינרג'י נמצאת בבעלות שווה של אלמוג זכאי, גרוסמן ואביעד מור, שהוא יזם בתחום הסולארי ומנכ"ל החברה. ההשקעה הפיננסית של ד"ר יעל אלמוג זכאי, מבעלי השליטה בבנק אגוד, ושל ד"ר יעקב גרוסמן, פעיל ותיק בשוק ההון בחברה, שיפרה משמעותית את איתנותה הפיננסית של סינרג'י. כיו"ר החברה משמש משה לחמני, שעד לפני שנה וחצי שימש כמנכ"ל חברת הנדל"ן שיכון ובינוי ובתקופתו הוקמה פעילות האנרגיה שלה.

 

לפני כחצי שנה החליטו סינרג'י וחברת וולטה סולאר על הקמת גוף משותף להקמה וניהול מערכות סולאריות ביתיות ומסחריות, לייצור חשמל "ירוק". היקף ההשקעה בגוף מוערך בסכום שנע בין 120 ל־150 מיליון שקל, ובמקביל סינרג'י נכנסה בהשקעה אסטרטגית בוולטה סולאר בעבור כ־22% מהחברה.

 

כאמור, סינרג'י נערכת להנפקה בבורסה בתל אביב בחודשים הקרובים כשהיא מקווה לנצל את הגאות חסרת התקדים בשוויים של חברות האנרגיה המתחדשת.

 

בשנת 2020 עמדו היקף גיוסי ההון הראשוניים בבורסה בתל אביב על סכום שיא של כ־4.5 מיליארד שקל, שגויסו על־ידי 24 חברות חדשות ‑ שיא מאז שנת 2007. כרבע מהמנפיקות בשנת 2020 השתייכו לטרנד הלוהט של תחום האנרגיה הירוקה, על נגזרותיו השונות.

 

קיסטון תונפק בתל אביב עד תחילת 2022

 

קיסטון היא קרן ריט להשקעה בתשתיות מניבות, אשר תונפק בבורסת ת"א עד תחילת 2022. הקרן הוקמה ב־2019 ע"י נבות בר, גיל דויטש ורוני בירם, גייסה 300 מיליון שקל ומשלימה את הסכום לחצי מיליארד שקל. הקרן רכשה באוגוסט 50% ממניות מתקן ההתפלה באשקלון מידי הנדסת התפלה תמורת 250 מיליון שקל.

 

בשנה שעברה רכשה הקרן את החזקותיהן (כ־65%) של קבוצות אלון ושל אפריקה ישראל בחברת המפעיל של כביש 6, לפי שווי חברה של יותר מ־500 מיליון שקל.

 

במסגרת הרכישה, מכרה הקרן לחברות הביטוח כלל והפניקס 32% מהחזקותיה, בהתאם לאופציה שניתנה להן. בנוסף, מכרה קרן קיסטון לשיכון ובינוי מניות שהעלו אותה לשליטה בחברת המפעיל. לפני שבועיים רכשה קיסטון 25% מהפרויקט של התאגיד האמריקאי Cinturion לפריסת רשת סיבים אופטיים חוצה יבשות. עלות הפרויקט עומדת על כ־900 מיליון דולר.

x