קרן קיסטון רכשה 25% בפרויקט סיבים בינ"ל, שעלותו תעמוד על 900 מיליון דולר
קרן ההשקעות של נבות בר, רוני בירם וגיל דויטש מצטרפת לפרויקט, במסגרתו תיפרס רשת סיבים אופטיים ימית וקרקעית על פני כ-20 אלף ק"מ בשורה של מדינות: ישראל, צרפת, איטליה, מדינות המפרץ, ירדן והודו; ההפעלה המסחרת צפויה ב-2023 והרשת תתחרה בפרויקט דומה של גוגל
קרן ההשקעות Keystone של נבות בר, רוני בירם וגיל דויטש, רכשה 25% מהפרויקט של התאגיד האמריקאי Cinturion לפריסת רשת סיבים אופטיים חוצה יבשות - עלות הפרויקט עומדת על כ-900 מיליון דולר.
- קיסטון ומנורה מבטחים מעניקות מימון לאדלטק ברכישת תחנת הכוח ברמת חובב
- מכה למפעילת כביש 6 קרן קיסטון: הכנסותיה ייחתכו ב־175 מיליון שקל בעשור
- בענף הנדל”ן מעריכים: "בתקופה הקרובה חברות יממשו נכסים במחירי חיסול"
במסגרת הפרויקט, המכונה TEAS - Trans-Europe Asia System, תיפרס רשת סיבים על פני כ-20,000 ק"מ. המערכת תכלול שני מקטעים מרכזיים: צפוני, שייפרס בחלקו בפריסה תת ימית וברובו על פני האדמה ויעבור מאיטליה, דרך ישראל, ירדן, מדינות המפרץ עד למומביי בהודו; ודרומי, שייפרס ברובו בים ויעבור מצרפת לאורך כל הים התיכון דרך ישראל, מפרץ אילת והים האדום עד למומביי. בישראל יוקמו ארבע תחנות נחיתה בשיתוף מפעיל מקומי.
הרשת, שתגיע למהירות של 300Tbps, תשמש לחיבור דאטה-סנטרים של חברות בינלאומיות גדולות וכן חברות טלקום במזרח התיכון. כיום רוכשות חברות אלה נפח תעבורה באמצעות סיב אחד המשותף למספר חברות. TEAS תהיה למעשה המערכת הראשונה שתציע סיבים עצמאיים לשימוש פרטי ובלעדי. המקטעים ישמשו בין היתר את חוות השרתים המוקמות בישראל.
הפעלתו המסחרית של הפרויקט מתוכננת למחצית השנייה של שנת 2023. לאחרונה, הודיעה גוגל כי גם היא נכנסת לתחום עם פרויקט הסיבים "Blue Raman" שיחבר בין הודו לערב הסעודית. למעשה, שני הפרויקטים יתחרו במקטע הדרומי.
קיסטון היא קרן ריט להשקעה בתשתיות מניבות אשר תונפק בבורסת ת"א עד תחילת 2022. לאחרונה קיימה מגעים מול פרטנר לרכישת כ-20% מזכויות השימוש ברשת הסיבים האופטיים העצמאית של החברה.
נבות בר, מנכ"ל קיסטון: "מדובר בהשקעה יוצאת דופן, שנעשתה בתקופת נרמול היחסים של ישראל עם מדינות ערב המאפשרת קידום מהיר של הפרויקט. בין השותפים של קיסטון בפרויקט, קצינים בכירים לשעבר בצבא האמריקאי, משקיעים בריטיים, משקיעים ממדינות המפרץ וישראלים”.