ועדת הערר אישרה פיצול מבנה בראשל"צ שהיה צפוי להסתיר את הים
בניגוד לעמדת הוועדה המקומית שתמכה במבנה אחד ארוך, אושר שינוי לתוכנית שיאפשר פיצול של מבנה דיור מוגן בן 9 קומות לשני מבנים בני 12 קומות, וכך להותיר מעבר לזרימת רוח
ועדת הערר המחוזית מרכז אישרה שינוי תוכנית לדיור מוגן על חוף הים של ראשון לציון בניגוד לעמדת העירייה.
- חניה ליאכטות או חופים לציבור? הקרב הגדול במוסדות התכנון על הקמת 6 מרינות חדשות
- כיפופי הידיים בין המדינה ליזמי פלמחים נמשכים, והציבור משלם
- אפולוניה: העליון קיבל את עמדת התושבים, ויקיים דיון נוסף בתוכנית הבנייה
מדובר במגרש בבעלות היזם יהושע שפונדר המחזיק ברשת בתי דיור מוגן בשם "כפר אבות". למגרש יש תב"ע מאושרת המאפשרת ליזם להקים בניין ברוחב של כ-120 מטר ובגובה של 9 קומות, כך שמימוש של תוכנית כזו היה צפוי לייצר חומה רחבת היקף שמסתירה את הים וחוסמת את הרוח לשכונה שממוקמת כ-100 מטר ממזרח.
היזמים כבר קיבלו היתר חפירה ודיפון אך ביקשו לשנות את התוכנית כך שבמקום מבנה רחב בן 9 קומות יוקמו שני מבנים בני 12 קומות שבניהם יש רווח של כ-35 מטר שיאפשר זרימת אוויר. הם טענו שראש העירייה הקודם וגם הנוכחי וכן הצוות המקצועי שבראשו מהנדס העיר נתנו את ברכתם לשינוי התוכנית.
מנגד הוועדה המקומית התנגדה לו ודרשה מהיזמים להגדיל את השימושים לטובת הציבור ואף העלתה הצעה לשלב מלון בתוך המבנה שיוקם.
אדריכל הפרויקט, גיל שנהב, אמר בדיון בוועדה המקומית, כי המטרה של שינוי התוכנית היא לעשות טוב לעיר, וכי מודל שני האגפים לא משפר את מצבו של היזם ברמה העסקית שכן התוכנית אינה מוסיפה ליזם שטח או יח"ד.
מנגד, עו"ד לימור ספצ'ק שייצגה את הוועדה המקומית ראשל"צ בהליך, אמרה כי מדובר בפרויקט רע לציבור בין היתר בטענה שמדובר בפרויקט שמשרת ציבור מצומצם ותופס קרקע צמודת חוף. על כך השיב היזם שפונדר כי בדיור מוגן אין אפשרות לערבב שימושים בתוך המבנה היות וזה יפגע בקונספט של דיור מוגן שחשוב לקשישים.
עו"ד אלי וילצ'יק ועו"ד אופיר כהן ממשרד כהן וילצ'יק ושות' שייצגו יחד את עמדת היזמים בוועדה אמרו, כי מדובר ביזם שעוסק בדיור מוגן ולכן לא הגיוני להחליט פתאום להוסיף לו גם מלונאות. "אנחנו מדברים על יזם שהוא עוסק בדיור מוגן, קנה דיור מוגן, רוצים לדחוף לו מלונאות... זה לא עובד ככה", אמר עו"ד וילצ'יק.
כאמור, ועדת הערר המחוזית דחתה את התנגדות הוועדה המקומית, וכתבה בהחלטתה: "אנו רואים קושי רב בהנמקה של הוועדה המקומית. לשאלותינו בדיון עולה, כי הוועדה המקומית אינה כופרת בכך שמדובר בתוכנית שאושרה בשנת 1990 שאיננו לרוחה כיום, אין הצדקה למתן הקלות ללא תועלת ציבורית".
בוועדה ציינו כי אין מקום לכפות על היזמים תועלת כזו כתנאי לאישור התוכנית וכי הם סבורים כי "עולה החשיבות וההשפעה של בינוי מרווח המאפשר פתיחות רבה יותר לים לשכונות וממזרח להן... לדעתנו הבינוי המוצע המוסיף 3 קומות בלבד ומאפשר ריווח של ממש בבינוי המגרש הוא עדיף".