$
בורסת ת"א

ליגד רוטלוי, מבעלי השליטה ברציו, מונה ליו"ר חלל תקשורת

רוטלוי מכהן כדירקטור בחברה מ-2001 ובתפקידו האחרון שימש כסגן היו"ר; יחליף את חיים רומנו שפרש מהתפקיד; דירקטורים נוספים שפרשו הם תמיר פוליקר, אבי ברגר וזיו לייטמן, אותם יחליפו אורן מוסט, ברק משרקי, יוסף וייס ורז יהושע

אביאור אבו 10:1906.01.21

חלל תקשורת מודיעה הבוקר (ד') כי ליגד רוטלוי, מבעלי השליטה ברציו, מונה ליו"ר דירקטוריון החברה, בעקבות פרישתו של חיים רומנו. רוטלוי מכהן כדירקטור בחברה מ-2001 ובתפקידו האחרון שימש כסגן היו"ר.

 

חלל תקשורת הוקמה על ידי התעשייה האווירית יחד עם חברה של מאיר עמית ודוד רוטלוי - אביו של ליגד רוטלוי. לרוטלוי תואר ראשון במחשבים ומדעים מדויקים מאונ' ת"א ותואר שני במנהל עסקים ומימון בינלאומי מאונ' UHBS.

 

רוטלוי משמש כיום כדירקטור במספר חברות: דלין, לאנדלן השקעות, יו"ר ארגמן תעשיות, לודז'יה רוטקס השקעות, רוטקס, החברה הכללית לשירותי לווין, יו"ר פרו-סיד קרן הון סיכון, יו"ר פרוסיד ניהול הון סיכון, יו"ר יוניקורן טכנולוגיות, יו"ר רציו חיפושי נפט ויו"ר רציו פטרוליום.

 

ליגד רוטלוי ליגד רוטלוי צילום: אוראל כהן

 

 

רומנו פרש על רקע עימות עם חגי אולמן, המייצג את נושי יורוקום נדל"ן, המחזיקים במניות השליטה בחברה (47%). דירקטוריון החברה בראשות רומנו ביקש לקדם מהלך להמרה למניות של חלק מהחוב העצום של חלל, העומד על 1.5 מיליארד שקל. זאת כדי לחזק את מבנה ההון של החברה, לאור חשש מהפחתה עמוקה בשווי של עמוס 17 והגעה לאי־עמידה בתנאי השטר מול מחזיקי האג"ח שלה.

 

ככל הידוע, אולמן ונושי יורוקום נדל"ן — בנק מזרחי טפחות, אלטשולר שחם, פסגות ומנורה מבטחים — התנגדו למהלך, שהיה מדלל את אחזקותיהם ומפריע למהלך של מכירת השליטה בחברה בעתיד. רומנו, יחד עם תמיר פוליקר ואבי ברגר, שראו בכך הפרעה לתפקידם לדאוג לטובת החברה, החליטו לפרוש. איתם גם פרש זיו לייטמן. במקומם, מונו לאחרונה אורן מוסט, ברק משרקי, יוסף וייס ורז יהושע.

 

חלל תקשורת, בניהולו של דן זיצ'ק, מספקת כיום שירותי תקשורת לוויינית ברחבי אירופה, המזרח התיכון, אפריקה ואסיה, באמצעות הלוויינים עמוס 3, עמוס 4 ועמוס 7. באוגוסט 2019 שיגרה החברה מאתר השיגור בקייפ קנברל שבפלורידה, את הלוויין עמוס 17, שיוצר על ידי חברת בואינג ונועד לתת מענה לעלייה בפעילות התקשורת ביבשת אפריקה. את שלושת הרבעונים הראשונים של השנה סיימה חלל בהפסד של כ-28 מיליון דולר, לעומת הפסד של 7 מיליון דולר ברבעון מקביל.

 

x