כשתחזרו לטוס - אלו הן חברות התעופה הבטוחות ביותר בעולם
לפי דירוג האתר AirlineRatings.com, החברה הבטוחה ביותר - קוואנטס האוסטרלית - דואגת בין היתר להעביר את טייסיה הכשרה של שבוע בטרם ישובו לטוס לאחר השבתת הקורונה. איזו חברה מצייתת בצורה המלאה ביותר להנחיות הקורונה? מה קורה בגזרת הלואו קוסט - ומה עם אל על?
בשנה האחרונה היו הרבה פחות מטוסים בשמיים, אך לכל מי שממשיך להחזיק בתקווה שהשנה נוכל לחזור ולטוס, כדאי לעקוב אחר דירוג חברות התעופה הבטוחות שפרסמו ב-AirlineRatings.com.
- מגדל קלפים: כמה משרות באמת גורע משבר התעופה, הפנאי והאירוח
- למרות החיסון: יהיה שיפור, אבל תשכחו מנורמליות
- למה היה דחוף לרמי לוי לקנות חברת תעופה
האתר עוקב אחר 385 חברות תעופה מרחבי העולם ולוקח בחשבון גורמים שונים, כולל היסטוריית ההתרסקויות והתאונות של כל חברה וגיל המטוסים. עורך הדירוג, ג'פרי תומאס, אמנם הודה שהשנה הדירוג היה מאתגר יותר בשל המספר המועט יחסית של טיסות, אך לדבריו כל 20 החברות הראשונות בדירוג המשיכו לטוס גם בזמן המגפה.
חברת קוואנטס האוסטרלית זכתה בתואר המכובד לשנת 2021. באתר שיבחו את ההחלטה להכשיר מחדש את הטייסים לפני שחזרו לפעילות לאחר ההשבתה בעקבות הקורונה. 737 הטייסים בקוואנטס נדרשים לעבור הכשרה של שישה ימים לפני שהם מורשים לחזור ולהטיס, כולל יום המתמקד ברווחתם האישית.
קוואנטס חזרה לפסגה, לאחר שכבר החזיקה בתואר בין השנים 2014-2017. ב-2018 הכריזו באתר כי אין זוכה מובהקת אחת ורק ציינו את 20 המובילות וקוואנטס זכתה שוב בתואר בשנתיים לאחר מכן.
קטאר איירוויז מדורגת במקום השני, כשאייר ניו זילנד, סינגפור איירליינס ואמירייטס סוגרות את החמישייה הראשונה.
תומאס ציין בריאיון לאתר CNN כי באתר נאלצו בכל זאת לשנות מעט את שיטת הדירוג השנה במטרה להגיע לדיוק גבוה יותר. לדבריו, תאונות ותקריות אחרות מייצגות 5 מתוך 7 הכוכבים שמוענקים לחברות, כשביקורות פתע מייצגות כוכב נוסף והתגובה לקורונה ושמירה על ההנחיות את הכוכב האחרון. עוד הוסיף תומאס, כי הנוסעים מתמקדים אף יותר בבטיחות לנוכח המגפה. "הם לא לוקחים שום דבר כמובן מאליו, ולכן רמות הבדיקות שלנו שולשו בששת החודשים האחרונים והן מתמקדות במגוון נושאי בטיחות, לא רק הקורונה", הדגיש.
ומה עם חברות הלואו קוסט?
באתר פרסמו גם דירוג נפרד של חברת הלואו קוסט הבטוחות ביותר. 10 החברות שנבחרו הן: אייר ערביה, Allegiant, איזיג'ט, פרונטייר, ג'טסטאר גרופ, ג'טבלו, וויזאייר, Vietjet, ווסטג'ט וריאנאייר.
דירוג נוסף מתייחס לחברות שצייתו בצורה הטובה ביותר להנחיות הקורונה. הדירוג הזה כולל חברות כמו אייר בלטיק, אייר ניו זילנד, אול ניפון, בריטיש איירוויז, קת'אי פסיפיק, דלתא איירליינס, איתיחאד, לופטהאנזה וקטאר איירוויז. לפי האתר, החברות הללו "עשו מעל ומעבר במאמצים להגן על הנוסעים". כך למשל, בקטאר איירוויז סיפקו לנוסעים מגני פנים בנוסף למסכות, ובאמירייטס השיקו ביטוחי בריאות וחילקו מארזי בריאות לנוסעים.
חברת אל על הישראלית זכתה לדירוג המירבי של 7 כוכבים בתחום הבטיחות, אך בדירוג המוצר קיבלו 4 כוכבים ובדירוג הציות להנחיות הקורונה גם 4 כוכבים בלבד, אחת הסיבות לציון הזה היא שלא מבוצע ניקיון מספיק יסודי במטוסים.
10 החברות הבטוחות בעולם:
10. בריטיש איירוויז
9. קת'אי פסיפיק
8. אלסקה איירליינס
7. איתיחאד איירוויז
6. EVA אייר
5. אמירייטס
4. סינגפור איירליינס
3. אייר ניו זילנד
2. קטאר איירוויז
1. קוואנטס