"קורות חיים הם בסוף סיפורים שהמועמד מספר על עצמו"
מתוך נסיון בגיוס והשמה עבור אוכלוסיות מודרות משוק העבודה, פיתחה מיה הובר, מנכ"לית ומייסדת משותפת ב-Skillset, פלטפורמה שנועדה לאתר מועמדים מתאימים על ידי בדיקת יכולות ביצוע של מטלות מרכזיות בתפקיד, עוד לפני הראיון
- "שלחתי 500 קורות חיים. רק 5 מעסיקים חזרו אלי"
- כיצד למלא את 'שורת הקורונה' בקורות החיים
- השנה היא 2020, האם עדיין צריך קורות חיים כדי להתקבל לעבודה?
"קורות חיים הם בסוף מילים וסיפורים שהמועמד מדווח על עצמו. יש הרבה עזרות שמוצעות לכתוב קורות חיים ובסוף האלגוריתמים עובדים לפי מילות חיפוש. אחת האוכלוסיות שמתקשות במציאת עבודה באמצעות קורות חיים היא מחלימים מסרטן שהמערכות פשוט פולטות כי אין להם רצף תעסוקתי. עכשיו, לאור משבר הקורונה, גם רואים הרבה מאוד אנשים שעושים שינוי קריירה. כל תהליכי הלמידה הרגילים השתנו ויש הכשרות אלטרנטיביות, זה דורש התייחסות אחרת ליכולות. בנוסף, כשמסתכלים על עולם העבודה העתידי בוחנים את כל תחומי החיים. גם בפנאי המשמעותי יש יכולות שמתגלות לפעמים בראיונות עבודה, אבל אנחנו רוצים לאתר את זה עוד בשלב הראשוני", אומרת מיה הובר, מייסדת משותפת עם מור פנפיל ומנכ"לית של Skillset, פלטפורמה חכמה שנועדה לאתר מועמדים מתאימים לתפקיד על ידי בדיקת יכולות ביצוע של מטלות מרכזיות בתפקיד עוד לפני שלב הראיון. המייסדות זיהו את הכישורים המרכזיים הדרושים לביצוע מספר תפקידים רב, כולל אנשי מכירות, תפקידים בעולמות הביטוח והבנקאות, מוקדי מכירות ומוקדים טלפוניים והסימולציות נועדו לבחון את כישורי המועמד והתאמתו לתפקיד, כך שרק מועמדים עם כישורים מתאימים מגיעים לשלב הראיון הראשוני.
מדובר בפלטפורמה שבה מתבצעים מבחנים סימולטורים חכמים באמצעותם מופק מדד התאמה לפי כישורים. בעצם הסימולציות מדמות את המשימות המרכזיות שנדרשות בעבודה ומאפשרות למועמד לחוות את התפקיד עוד לפני הגשת המועמדות למשרה. למועמדים יש אף אפשרות לחזור על הסימולציה פעם נוספת כדי לשפר את התוצאות. לפי מייסדי החברה הפלטפורמה מוזילה עלויות גיוס ב-30% שכן יש צורך בביצוע פחות ראיונות ופחות מעבר על קורות חיים וכן משפרת אחוזי התמדה בעבודה ב-20%.
מייסדות החברה מגיעות מרקע של שילוב אוכלוסיות מודרות בשוק העבודה והפלטפורמה נועדה גם לשפר את הגיוון בחברות המשתמשות בה. למרות ההתפתחויות הטכנולוגיות בעולם הגיוס, רוב תהליכי המיון מבוססי קורות חיים שמדירים משוק העבודה את כל מי שקורות החיים שלו לא משקפים את היכולות שלו. ביניהם: אנשים בעלי מוגבלות, צעירים בסיכון, מבוגרים (45+), מיעוטים מרקע אתני שונה ועוד, וזאת על אף התאמתם לתפקיד. המטרה של סקילסט היא לייצר תהליך מיון חלופי שמבוסס על הערכת כישורים, וסטנדרט התאמה לתפקיד שהוא אובייקטיבי ושקוף הן למעסיק והן למחפש העבודה.
החברה השתתפה בתוכנית האצה של 8200IMPCAT וקיבלה עד כה מימון מבנק הפועלים, הרשות הישראלית לחדשנות ותכנית האקסלרטורים הבינלאומית Techstars TLV.