תל אביב: פי 8.5 יותר דורשי עבודה ב-2020 – רובם צעירים
מספר המובטלים בעיר הגיע לכמעט 60 אלף בהשוואה ל-7,000 בממוצע בשנים 2017 עד 2019; 36% מהם בני 25-34; במקביל, מספר המשרות הפנויות בעיר נחתך ב-30%
- מרכז טאוב: משבר הקורונה נוצל לפיטורי התייעלות, 11% מהעצמאים הפסיקו פעילותם
- תחזית שירות התעסוקה: תוספת של 100 אלף מובטלים בסגר הנוכחי
- נתון בעייתי לקראת הסגר השלישי: שיעור האבטלה נעצר על 14.6%
מן הצד השני, תל אביב היא גם המקום עם הכי הרבה משרות פנויות בארץ אבל בשנה האחרונה כמות המשרות הזו נחתכה ב-31% ל-79 אלף בהשוואה ל-11.5 אלף ב-2019, כך לפי נתונים שאספה AllJobs עבור עיריית תל אביב.
התחומים שבהם הפגיעה במשרות הייתה הקשה ביותר הם גם אותם תחומים שבהם בדרך כלל מועסקים עובדים צעירים כמו יופי וטיפוח, אופנה וטקסטיל, עבודות כלליות ללא ניסיון, ספורט וכושר ותיירות ומלונאות. למשל בתחום התיירות הייתה ירידה של 70% במספר המשרות הפנויות, בספורט וכושר ירידה של 68% ובאופנה וטקסטיל – 55% פחות משרות פנויות בהשוואה ל-2019.
התעשייה שמובילה את יצירת המשרות החדשות, באופן לא מפתיע, היא התוכנה עם ממוצע חודשי של 1,429 משרות פנויות; לאחר מכן תחום המכירות עם 853 משרות פנויות וכספים וכלכלה עם 764 משרות פנויות בממוצע חודשי. שתי מגמות מעניינות נוספות בעקבות הקורונה הן ש-48% מהמועסקים יבחרו לעבוד מרחוק לפחות חלק מהזמן בהשוואה ל-30% לפני המשבר ומצד המעסיקים, 16% הרחיבו את השימוש במערכות לניטור תפוקות עובדים.
משרדים רבים בעיר צמצמו פעילות, הקפיאו פעילות או עברו למקום אחר. לפי נתונים של העירייה 50% מהמשרדים בגודל 100 מ"ר ומעלה צימצמו את שטח המשרד ו-29% החליטו לעזוב את העיר. הסיבות לצמצום השטח או ההחלטה לעזוב את העיר הן ירידה בפעילות העסקית, פדיון העסק והיקף שעות העבודה של העובדים בעקבות המעבר לעבודה מהבית.
השבוע, עד ה-6.1 תקיים עיריית תל אביב-יפו יריד תעסוקה וירטואלי במטרה לסייע למפוטרי הקורונה ולצעירים רבים במציאת עבודה. במקביל ליריד יתקיימו מעל מאה הרצאות וסדנאות שונות. ליריד נרשמו מעל ל-10,000 אנשים שרובם בגילאי 20 עד 45.
ליאת עמידן מן, סמנכ"לית משאבי אנוש ב-Gloat ודניאל כהן, מנהלת מקורות גיוס, AppsFlyer אשר השתתפו ביריד חלקו עם כלכליסט כמה מהטיפים למחפשי עבודה בזמן הקורונה:
1. תהיו הרבה יותר פתוחים לחפש גם בתחומים שמשיקים למה שאתם עושים. תרחיבו את החיפוש כמה שיותר מבחינת תחומים.
2. תשתמשו בחברים - עדיף להעביר קורות חיים דרך חברים או מכרים. כשאתם רואים משרה מעניינת נסו לחפש קשר קרוב אליה והגישו דרכו. חבר מביא חבר זו הדרך הכי טובה להגיע למשרות, ועל הדרך לעשות מעשה טוב שהם ירוויחו ממנו.
3. חפשו בכל אפיק, קבוצות רלוונטיות בפייסבוק עובדות מעולה.
4. שמרו על פתיחות גיאוגרפית - בשל העובדה שהעבודה היא כמעט תמיד מהבית, אפשר להיות גמישים יותר ברמת מיקום משרדי החברה.
5. לפני הגשת קורות החיים- תשקיעו במחקר על החברה. בדקו את טרמינולוגיית המושגים והתאימו את קורות החיים שלכם.
6. תהיו אקטיביים בחיפוש. יש חברות שמעניינות אותכם, תפנו אליהן. יוזמה היא אלמנט מאוד חשוב בעיקר בתקופה הזאת.
7. השקיעו במיתוג האישי שלכם- בתקופה בה הרבה אנשים מחפשים עבודה חשוב להתבלט. ניתן לעשות זאת ע״י רשתות חברתיות מקצועיות כמו לינקאדין, כתיבת בלוגים ועבודה על פרויקטי צד.
8. תשמרו על אופטימיות. "אנחנו בתקופה סופר מאתגרת שלא ידענו כמותה, להיות כמה שיותר אקטיביים ועם זאת סבלניים כי תהליכים עלולים לקחת זמן", אומרת עמידן.
רוצים לדעת עוד על קריירה וחיפוש עבודה? להשתתף בדיונים הקשורים לעולם העבודה? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק 'עובדים על זה - קורות החיים עצמם'.