פתאל תחסוך דמי שכירות של 260 מיליון שקל עבור 2020
רשת בתי המלון הגיעה להסדר עם מרבית בעלי המלונות מהם הוא שוכרת (רוב בתי המלון שפתאל מפעילה אינם בבעלותה); מדובר בהנחה של 140 מיליון שקל בדמי שכירות, ובדחיית היתרה - 120 מיליון שקל לתקופה עתידית; במקביל בוחנת הרשת רכישת נתח של 50% מארבעה מלונות בלונדון וחתמה לשם כך על מזכר הבנות לא מחייב
לאחר שנה מטלטלת ממשיכה רשת המלונות פתאל במאמצי החיסכון שלה לנוכח התמשכות מגיפת הקורונה. הרשת מדווחת כי הגיעה להסכמות עם הבעלים של 95% מהמלונות שאותם היא שוכרת ומפעילה, עד כדי הפחתת דמי שכירות בהיקף של 140 מיליון שקל עבור החודשים מארס-דצמבר 2020, ודחייה בתשלום של 120 מיליון שקל עבור תקופה זו לשנים הבאות.
- נחתמה מכירת 40% ממלון מלכת שבא באילת לדוד פתאל
- פתאל כבר בעמדת חזרה למקומה הטבעי בת"א 35
- הקורונה הלמה בפתאל: הפסד של 271 מיליון שקל ברבעון השלישי
המשמעות היא חסכון מיידי בהוצאה של דמי השכירות בהיקף של 260 מיליון שקל, שמהווה כ-37% מדמי השכירות שאמורה הייתה לשלם פתאל בפרק הזמן המדובר.
לפתאל החזקות 217 בתי מלון בארץ ובחו"ל שהפעילות בהם נפגעה קשות עקב מגיפת הקורונה. החברה מציינת כי היא ממשיכה לנהל משאים ומתנים נוספים לגבי ויתור או דחייה של דמי השכירות של הרבעון הרביעי לשנת 2020 וכן לגבי דמי השכירות לשנת 2021. נציין כי רוב בתי המלון שפתאל מפעילה אינם בבעלותה. היא שוכרת אותם ל-25 שנים.
בנוסף, בוחנת הרשת רכישת 50% מארבעה בתי מלון בעיר לונדון וחתמה לשם כך על מזכר הסכמות לא מחייב. את העסקה תצטרך פתאל להשלים עד ל-24 בפברואר הקרוב, כך הוסכם במזכר.
מדובר בבתי המלון הכוללים 1,350 חדרים וממוקמים במרכז לונדון. הם כוללים מרכזי כנסים גדולים, בריכות שחייה, מסעדות, חדרי אוכל, ברים וגם בר בגג המלון שמול כנסיית סנט פול. המלונות שופצו בשנת 2019 בהיקף כספי של 35 מיליון ליש"ט.
לפי מזכר ההבנות שנחתם, פתאל תזרים הון ראשוני של כ-45 מיליון ליש"ט לפירעון חלקי של ההלוואות בגין המלונות האמורים. כן סוכם כי הבעלים יזרימו כ-18 מיליון ליש"ט, ולמעשה הון זה יסתכם בכ-63 מיליון ליש"ט וישמש להקטנת ההלוואות שרובצות על המלונות בהיקף של כ-608 מיליון ליש"ט.
במקביל, תקבל פתאל החזקות הפחתה כוללת של כ-52 מיליון ליש"ט בדמי השכירות ל-3 שנים הקרובות בגין המלונות האמורים. בהסכמי השכירות העמידה פתאל ערבות בסכום של 275 מיליון ליש"ט לתקופה של עד 5 שנים לצורך תשלום השכירות.
עוד עולה מהדיווח, כי במידה וחברת הנכס תימכר לצד שלישי, סכום של כ-550 מיליון ליש"ט יועבר לגופים הפיננסים שמימנו את הרכישה, כ-44 מיליון ליש"ט יועברו לבעלים וסכום של כ-45 מיליון ליש"ט שהשקיעה פתאל יוחזר לה. יתרת התמורה בגין המכירה תחולק בין בעלי המניות בחברת הנכס על פי מנגנון שהוסכם.
שווי השוק של רשת פתאל ידע טלטלות קשות בשנת הקורונה. מרמה של 8 מיליארד שקל ביום האחרון של 2019, הוא צנח עד לשפל של 1.11 מיליארד שקלים בפרוץ הסגר הראשון במארס. השווי זינק מאז השפל כמעט פי חמישה, ופתאל נסחרת לפי שווי של 5.33 מיליארד שקל, מה שמקנה לה אפשרות טובה לחזרה למדד ת"א 35.