הקורונה הלמה בפתאל: הפסד של 271 מיליון שקל ברבעון השלישי
סמנכ"ל הכספים שחר עקה: איש אינו מופתע מתוצאות הרבעון; מעריך שההכנסות ב-2021 ינועו בין 3.2 ל-4 מיליארד שקל
השפעות הקורונה ניכרות היטב בתוצאות רשת המלונות פתאל החזקות, שבשליטה דוד פתאל (55.72%). הרבעון השלישי היה ה"חיובי" עד כה מאז שפרצה מגפת הקורונה והובילה לסגרים ממושכים וירידה דרמטית בביקוש לחופשות בבתי מלון, והנתונים שמציגה הרשת מהחודשים אוקטובר-נובמבר של הרבעון האחרון מלמדים שהחדשות הקשות עוד לא הסתיימו.
- פתאל במו"מ לרכישת עד 45% מלון מלכת שבא של תשובה
- נשיא התאחדות המלונות שומר על השמנת של רשת פתאל
- פתאל מקבלת הלוואה מבנק בגרמניה ונמנעת מהנפקת מניות נוספת
פתאל חתמה את הרבעון השלישי עם הכנסות של 676.6 מיליון שקל, ירידה של 54% ביחס לרבעון השלישי אשתקד. הקיטון החד בהכנסות הוביל לרישום הפסד תפעולי של 89.3 מיליון שקל מול רווח של 242 מיליון שקל ברבעון המקביל. בשורה התחתונה רשמה הרשת הפסד של 271 מיליון שקל מול רווח נקי של 66.3 מיליון שקל בעת המקבילה.
נתוני התפוסה במלונות הרשת הגיעו ל-60% בחודש אוגוסט השנה, לאחר ההקלות בתום הסגר הראשון בארץ. באירופה נשקו לאזור ה-45%. ואולם באוקטובר ונובמבר עם הגעת ה"גל השני" והחמרת הסגרים בעקבותיו, החלה ירידה חדה בשיעורי התפוסה שהגיעה לרמות של 15.4% בבריטניה ואירלנד, 16% באירופה ו-11% בארץ.
יצויין כי הרשת נערכה למשבר החמור שפוקד אותה ועמדה בתוכנית להשגת נזילות. הנהלת פתאל השלימה בהצלחה את היעד שהציבה לעצמה ונכון לתאריך פרסום הדוח הכספי בקופת החברה מזומנים, שווי מזומנים וניירות ערך בהיקף של כ-1.5 מיליארד שקל. סכום זה גבוה ב-50% מהסכום שתכננה החברה לגייס כשפרצה המגפה. בחודשיים האחרונים קיבלה פעילות החברה אמון מהמשקיעים והמערכות הבנקאיות, כאשר הבנקים בארץ ובאירופה אישרו לחברה הלוואות בערבות מדינה בהיקף של כ-410 מיליון שקל.
מניית פתאל אמנם ירדה היום ב-3.2%, אך מתחילת נובמבר השלימה התאוששות ועלתה ב-33.6%. מתחילת השנה המניה לא מהווה השקעה אטרקטיבית והיא ירדה ב-50.7%. עם זאת, ההתאוששות במניה החודש סייעה לחברה, לאחר תאריך המאזן לרבעון השלישי, להשלים בהצלחה גיוס אג"ח להמרה והנפקת מניות בהיקף כולל של 365 מיליון שקל.
שחר עקה, דירקטור וסמנכ"ל הכספים בחברה מציין כי "איש אינו מופתע מההשפעה המהותית של מגפת הקורונה על דוחות החברה ברבעון השלישי של השנה, היות וידוע לכל שנאלצנו להפסיק את מרבית הפעילות של מלונות הרשת בארץ ובחו"ל, אך בזכות ניהול מדויק והצורך של לקוחותינו לצאת לחופשות, סיימנו אותו טוב מהמצופה".
לדברי עקה, "אנו מעריכים שאנו נמשיך לשאת את ההשפעה המהותית של הנגיף גם ברבעון הראשון של שנת 2021, אבל במקביל אנו צופים שבהתקיים מספר תנאים שאינם בשליטת החברה, ובהסתמך על הערכות של ארגון התיירות העולמי (UNWTO), ההכנסות בשנת 2021 ינועו בין 3.2-4 מיליארד שקל וה-EBITDAR ינוע בין 800 מיליון שקל לכ- 1.25 מיליארד שקל".