$
משפט

ביה"ד לעבודה ידון בהחלטה למנות את יעקב קוינט למנהל רשות מקרקעי ישראל

רגע לפני כניסת קוינט לתפקיד מנהל רשות מקרקעי ישראל, ביה"ד לעבודה ידון ביום רביעי בעתירה לפסול את המינוי. את העתירה הגיש יאיר מעיין, לשעבר מנכ"ל עיריית ירושלים, שטוען כי המכרז היה תפור

ענת רואה 20:5628.12.20

יעקב קוינט אמור להיכנס ב-1 בינואר 2021 לתפקידו כמנהל רשות מקרקעי ישראל, ויומיים קודם לכן, ביום רביעי השבוע, יתקיים דיון בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים, בעתירה דחופה שמבקשת לבטל את המינוי.

 

קוינט היה המועמד הצפוי מראש לזכות בתפקיד: שר השיכון היוצא יעקב ליצמן שהתפטר במחאה על הסגר דרש למנות את מקורבו קוינט לתפקיד, ללא ועדת איתור. בלחץ נציבות שירות המדינה ובלחץ ציבורי מונתה ועדת איתור, אך לראש ועדת האיתור מונה מנכ"ל משרד השיכון, יאיר פינס, שהוא חבר קרוב מאוד של קוינט כבר שנים.

 

 

 

ביום חמישי שעבר ובניסיון למנוע את המינוי, עתר לבית המשפט אחד המתמודדים על התפקיד, יאיר מעיין, בעברו מנכ"ל עיריית ירושלים וכיום מנכ"ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב.

 

ינקי קוינט ינקי קוינט צילום: בשמת איבי

 

לפי טענתו של מעיין, מדובר באחת המשרות הבכירות בשירות המדינה וזהו תפקיד מהמורכבים והרגישים שיש בשירות הציבורי. מעיין טוען כי נפלו פגמים קשים באופן קבלת ההחלטה לבחור בקוינט ולא בו, ואלו יורדים לשורשה של ההחלטה ומחייבים את ביטולה.

 

בין היתר טוען מעיין כי מינויו של קוינט לתפקיד "הינו מינוי תפור וקבוע מראש וכי ההליך בוועדת האיתור לתפקיד הינו טקס ידוע מראש הנוגד את כללי הבחינה והליכי מכרז תקינים כשחלק מחברי הוועדה הגיעו עם החלטה מוקדמת במי לבחור תוך הטיית המכרז, והכל באופן המחייב את ביטולה מעיקרא".

 

לטענת מעיין, מינויו של קוינט הוחלט מראש, סומן לחברי ועדת האיתור והינו חלק מדיל פוליטי. בין היתר מפנה מעיין לכתבה בכלכליסט בנושא זה שכותרתה: "המשחק המכור של משרד השיכון".

 

עוד נטען בעתירה כי תנאי הסף הותאמו מראש למשיב, כך למשל דרישה חריגה שהינה "היכרות טובה של הרשות, תפקידיה ודרכי פעולתה, כלליה והוראותיה", באופן המעניק לפי הנטען בצורה ברורה "יתרון למועמד שעבד ברשות, שהוא לא אחר מאשר המשיב אשר שימש כיועצה המשפטי של רמ"י במשך שנים רבות!".

 

"האם מנהל בעל ניסיון ממושך ורחב בעמידה בראש גופים ממשלתיים וציבוריים, בניהול פרויקטים רחבי היקף וממון ובניהול אלפי עובדים וניסיון ביצועי בשטח של תכנון ופיתוח שכונות חדשות ובניית מיזמי נדל"ן, אינו בעל יתרון מקצועי על פני מועמד בעל ניסיון קצר ומצומצם בהרבה, רק משום שזה האחרון עמד מספר שנים ברמ"י? ברור שכן".

 

עוד נטען בעתירה שדרישת הסף "ניסיון בפועל בניהול עובדים" נוסחה באופן כללי דווקא ללא ציון מספר העובדים שהמועמד בעל ניסיון בניהולם, וזאת בהתחשב בכך שרמ"י הינה רשות המונה כאלף עובדים וברור שניהול עשרות עובדים בלבד, שונה לחלוטין מניהול אלפי עובדים".

 

העתירה הוגשה באמצעות עו"ד סיגל פעיל ועו"ד זוהר גיפס. הדיון ביום רביעי יתקיים בפני השופט דניאל גולדברג.

x