ועידת התחזיות
"יש לנו מספר משרות פתוחות ששובר שיאים בישראל ובעולם"
שלומי בן חיים, מייסד ומנכ"ל JFrog, אמר את הדברים בוועידת התחזיות 2021 של "כלכליסט". הוא ביקר את התנהלות הממשלה במשבר הקורונה: "ניהול משבר דורש יציבות, והייתי מצפה לקבל זאת כשירות מהמדינה. לצערי, חלק מדברים לא התנהלו כמצופה"
"ישראל היא כבר לא סטארט-אפ ניישן, אלא סופטוור (Software) ניישן", כך הצהיר שלומי בן חיים, מנכ"ל ואחד ממייסדי חברת התוכנה ג'יי פרוג (JFrog) שהונפקה השנה בנאסד"ק ונסחרת כעת סביב שווי של 6 מיליארד דולר. "ישראל למדה לבנות חברות ויזמים שיכולים לייצר הרבה יותר מאקזיט. המשקיעים אמנם שואלים אותנו על הנעשה בישראל, הן במישור הפוליטי והן סביב הטיפול בקורונה, אבל בסופו של דבר הדיון הוא יותר על איך העולם הגלובלי מתנהל מול הקורונה ולאו דווקא על כישלונות או הצלחות של מדינות מסוימות". הוא אמר את הדברים במהלך השיחה עם סופי שולמן במסגרת ועידת התחזיות 2021 של "כלכליסט" בשיתוף בנק הפועלים ופסגות בית השקעות.
- מנכ"ל JFrog: "מזעזע אותי כשמניה קופצת ב-100% ביום המסחר הראשון. זה גובל בחוסר אחריות מצד החברות והבנקים"
- ג'ייפרוג הישראלית תתחיל להיסחר היום בנאסד"ק: שווי החברה כ-4 מיליארד דולר
- Jfrog הישראלית מגיעה לנאסד"ק - וחושפת מספרים
אף שהמשקיעים מגלים סבלנות, לבן חיים דווקא יש ביקורת, גם אם מרומזת, כלפי התנהלות הממשלה בישראל במשבר הקורונה: "אף אחד לא ידע לצפות את מה שקרה ב-2020, אבל מנכ"ל אחראי היה עושה הערכת מצב, משפר עמדות ומכין תוכנית שבנויה על כמה תרחישים. אצלנו זה מה שעשינו דבר ראשון - בנינו שלושה תרחישים כדי לדעת כיצד לפעול. לצערי, אני לא ראיתי שזה קרה ברמת ניהול המדינה. אם היו פועלים כך, היו מייצרים לעסקים קרקע בטוחה יותר. ניהול משבר דורש יציבות, הייתי מצפה את לקבל את זה כשירות מהמדינה, אך לצערי חלק מהדברים לא התנהלו כפי שהייתי מצפה".
על השאלה כיצד הופכים מיוניקורן מבטיח (חברה פרטית בשווי של מיליארד דולר ויותר) לחברה ששווה 6 מיליארד דולר ענה בן חיים: "יוניקורן זו חיה ששייכת לאגדות, אנחנו עבדנו קשה 12 שנה. את ההנפקה התחלנו להתניע כבר ב-2019 עוד כשקורונה הייתה רק שם של בירה. כשהמגפה התחילה חשבנו ונערכנו מחדש, לקחנו את הזמן לבדוק איך השוק מתנהג ואחרי שראינו שהרבעון השני של 2020 היה מוצלח, חזרנו לתהליך ההנפקה. היום אנחנו גם נמצאים עם כמות משרות פתוחות ששוברת שיאים בישראל ובעולם ל-2021".
ג'יי פרוג, שפיתחה פתרון לאוטומציה של תהליכי פיתוח תוכנה (DEVOPS), השלימה את הנפקתה בספטמבר האחרון לפי שווי של 4 מיליארד דולר, כך שמאז ההנפקה המניה זינקה ב-50%. החברה גייסה חצי מיליארד דולר, מתוכם 350 מיליון דולר הלכו לקופתה ועוד כ-150 מיליון דולר ליזמים ובעלי המניות שמכרו מניות שלהם. החברה הוקמה על ידי בן חיים יחד עם פרד סימון ויואב לנדמן.
בן חיים העריך כי שוק המניות האמריקאי ימשיך להאיר פנים לחברות טכנולוגיה ישראליות רבות שמתכננות הנפקה ב-2021 ,בהן מאנדיי, איירון סורס, טאבולה, אאוטבריין, פיוניר ואורקם. "אנחנו רואים מכפילים מאוד נדיבים בחברות תוכנה, משום שחברות אלה צמחו בשנה האחרונה בגלל ובזכות המגפה. המכפילים בעולם התוכנה הם מעבר לכל מה שאפשר לדמיין כי התוכנה מפעילה היום את כל החיים שלנו, כולל הוועידה הזאת".
לשאלה האם מדובר בבועה והערכות שווי מוגזמות ענה בן חיים : "אני לא יודע מה זו בועה. המשקיעים מסתכלים איפה נכון להם לשים את הכסף, ויש הרבה מאוד כסף נזיל בשוק שמחפש תשואה. הם רואים שבבנק התשואה שואפת לאפס, התעשייה המסורתית חטפה מכה קשה, והתשואות היציבות יותר ימשיכו להיות כנראה בעולמות הטכנולוגיה. הבנקאים שאנחנו מדברים איתם הם צופים ש-2021 תהיה חיובית למניות והנפקות הטכנולוגיה".