אושר לקריאה שנייה ושלישית: יוקפא השכר הממוצע לצורך חישוב קצבאות הביטוח הלאומי
ועדת הכספים אישרה את הצעת החוק של משרד האוצר לפיה השכר הממוצע לא יעודכן כעת, בעקבות משבר הקורונה; המשמעות: הקצבאות הצמודות לשכר הממוצע ולשכר המינימום, וכן תעריפים המוצמדים לשכר הממוצע כמו ארנונה וחשמל - לא יתייקרו
ועדת הכספים אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של משרד האוצר, לפיה השכר הממוצע לא יעודכן כעת, בשל משבר הקורונה, על ידי המוסד לביטוח לאומי. העדכון נעשה אחת לשנה בחודש ינואר ומשמש כבסיס לחישובים ולעדכונים שונים. משמעות הדבר היא שהקצבאות הצמודות לשכר הממוצע ולשכר המינימום, וכן תעריפים המוצמדים לשכר הממוצע (תעריף ארנונה, תעריף חשמל) לא יתייקרו.
- צרות בהמשכי: כך ייפגעו משרדי הממשלה מאי-אישור התקציב
- בנק ישראל: העלות השבועית של הסגר - 2.5 מיליארד שקל
- S&P על הבחירות בישראל: הסיכון עולה, הדירוג נשאר בינתיים
המוסד לביטוח לאומי מפרסם מידי שנה בחודש ינואר עדכון לשכר הממוצע כהגדרתו בחוק. החוק מגדיר את אופן חישוב "השכר הממוצע" אשר משמש בסיס לחישובים ולעדכונים שונים.
במשרד האוצר הסבירו את הצורך בהצעת החוק בכך שמשבר הקורונה, שהביא לשליחת מאות אלפי עובדים לחל"ת גרר עלייה בשכר, בעיקר לאור העובדה שמרבית העובדים שהוצאו לחל"ת הם בעלי שכר נמוך מהממוצע במשק.
הקפאת העלייה ה"לא טבעית" בשכר הממוצע אושרה בהוראת שעה לשנה הנוכחית בלבד, אמורה למנוע עלויות תקציביות הנגזרות מגובה השכר הממוצע, ולפי תזכיר החוק של האוצר לחסוך בין 7 ל-9 מיליארד שקל. במשרד האוצר הסבירו כי באמצעות הקפאת השכר מונעים פגיעה באוכלוסיה שלא מושפעת מעליית השכר הממוצע, בכך שכח הקנייה שלה יירד (בעקבות התייקרות מחירים).
סיבה נוספת להקפאה, לפי האוצר, היא שאם היא לא תתבצע, לאחר מכן נראה צניחה בשכר - כאשר העובדים בחל"ת בשכר נמוך יחזרו לעבודה - מה שיגרור גם כן השלכות על תמחורים שונים.