$
בורסת ת"א

קליל רוצה להוריד את מחיר מימוש האופציות למנכ"ל

בדצמבר 2019 אושרו למנכ"ל הנכנס פרדי אבוקרט אופציות במחיר מימוש של 292 שקל למניה, אך בעקבות ירידה במחיר המניה, קליל מבקשת לשנות את מחיר המימוש ל־249 שקל. המוסדיים מתנגדים למהלך

חזי שטרנליכט 07:5717.12.20
בעקבות ירידת מחיר המניה: מניית חברת קליל, המייצרת מוצרי אלומיניום לענף הבנייה ומסגרות לחלונות הבית, לא רוותה נחת ממשבר הקורונה וירדה ב־8.4% מתחילת השנה. לא קריסה דרמטית, אך מספיקה כדי שהחברה תבקש להוריד את מחיר המימוש של האופציות שהוענקו למנכ"ל החדש, פרדי אבוקרט, במטרה שישמרו על ערכן.

 

קליל זימנה אסיפה של בעלי המניות ל־16 בינואר כדי לעדכן כלפי מטה את מחיר המימוש של כתבי האופציות שהוענקו לאבוקרט. בזימון מצוין כי חלה "ירידה משמעותית בשערי המניה של החברה מאז מועד ההענקה המקורי, ביחס לשער מניית החברה בסמוך למועד החלטת הדירקטוריון".

עוד נכתב כי "חברי ועדת התגמול ודירקטוריון החברה בדעה שמחיר המימוש המקורי אינו משקף כהווייתו מחיר מימוש ריאלי לאופציות שהוענקו למנכ"ל החברה במועד תחילת העסקתו".

 

 

פרדי אבוקרט, מנכ"ל קליל פרדי אבוקרט, מנכ"ל קליל צילום: ענבל מרמרי

 

בכתב הזימון מציינת החברה כי בדירקטוריון ובוועדת התגמול יש שביעות רצון רבה מפועלו של אבוקרט, שנכנס לתפקיד בתחילת 2020. בדצמבר אשתקד אושרו לאבוקרט תנאי העסקה שכללו הענקה של 24 אלף אופציות למניות, חבילה ששווייה עמד על 1.59 מיליון שקל.

 

בזימון החדש מעדכנת קליל כי תנאי שכרו של אבוקרט עודכנו, כך ששווי חבילת האופציות שלו עומד כעת על 1.55 מיליון שקל. עדכון מחיר המניה כלפי מטה שומר על שווי חבילת האופציות שהוענקו לאבוקרט באותה רמה.

 

מחיר מניית קליל במועד חישוב האופציות המקורי עמד על 276.7 שקל. מאז ועד אתמול ירד מחיר המניה ב־7.5%. מחיר המימוש של האופציה המקורית עמד על 291.8 שקם, ומחיר המימוש החדש נמוך ממנו ב־14.6%.

 

פרקטיקת חישוב מחיר המימוש של האופציות נותרה זהה. בקליל חישבו את מחיר הנעילה של המניה ב־60 הימים שקדמו למועד הענקת האופציות והוסיפו 2%. אולם במועד שבו בוצע החישוב בדצמבר 2019 היה מחיר המימוש גבוה ב־5.4% ממחיר המניה, קרי היא לא היתה "בתוך הכסף", ואילו כעת, במועד הנוכחי שבו מבוצע העדכון, מחיר המימוש החדש נמוך ב־3.3% ממחיר המניה בשוק, קרי האופציה כבר בתוך הכסף.

 

 

 

"לא צריך לתקן את תנאי המנכ"ל"

 

בקרב הגופים המוסדיים שמחזיקים במניית קליל יש הסתייגות מהרעיון של תיקון מחיר האופציה כלפי מטה. "יש לנו הערכה רבה מאוד לקליל והמנכ"ל החדש מגיע כשינוי מאוד נכון לחברה", אומר גורם בכיר באחד הגופים המוסדיים.

 

לדבריו, "הגיע לקליל מנכ"ל עם ניסיון בינלאומי, שמוביל מהלכים משמעותיים, ואנחנו כמשקיעים איתו בדרך הזאת. עם זאת, המניה מציגה חולשה בביצועים זה תקופה. הקורונה בוודאי שהעצימה את העניין, אבל לדוגמה, חברה עם פעילות דומה כמו אינרום, באותו ענף ובאותה כלכלה, מראה תוצאות אחרות".

 

 

 

לדברי אותו גורם, "עם כל ההערכה, כתפיסת עולם אנחנו לא סבורים שצריך לעשות תיקון סובייקטיבי לתנאי ההעסקה של המנכ"ל כששאר בעלי האינטרס בחברה לא מקבלים את הביטוי. הרי יכולתי לטעון שבתקופת הקורונה מי שהשקיע אצלנו גם ניזוק. אני סבור שלאורך השנים מה שראינו בשוק ההון הוא שמנכ"ל בא, עושה את העבודה, מביא תוצאות ובסוף המניה חוזרת למקום שהיא צריכה להיות בו. אז כולם מבסוטים, עם מחיר המניה שמגיע למה שהיה במקור. הרי אנחנו לא נתקן את מחיר האופציה כשמחיר האלומיניום בעולם יירד ויסבירו לנו שזה אקסוגני לכלכלה הישראלית. או אם מחר הממשלה תשיק את 'מחיר למשתכן 2' ושוק הנדל"ן יטוס למעלה, לא יתקנו את האופציות של המנכ"ל כלפי מעלה".

 

בעל השליטה בקליל, צור דבוש, מחזיק ב־64.79% מהון המניות שלה. המוסדיים הבולטים הם חברת מגדל, שהנה בעלת עניין בחברה (6.95%), הפניקס (2.38%), קרן ההשתלמות של המורים והגננות (2%), פסגות (1.8%), אנליסט (1.29%) וילין לפידות (1.06%).

 

 

 

"מדובר בהליך נהוג כשהמניה יורדת מהותית"

 

מקליל נמסר בתגובה: "מדובר בהליך הנהוג במקרים שבהם בסמוך לקבלת האופציות מחיר המניות יורד באופן מהותי, ולא בשל סיבות הקשורות לתפקוד הנהלת החברה. הירידה המהותית בשער נובעת עקב השלכות מגפת הקורונה, שהוציאה את האופציות 'מחוץ לכסף', ולכן מעקרת את תפקידן כתמריץ. בפרק זמן של כשנה בתפקידו הצליח מנכ"ל החברה להוביל תהליכי שינוי, לרבות הכנת תוכנית אסטרטגית חדשה וגיוס נושאי משרה ומנהלים לצורך יישומה".

 

x