$
פרסום ושיווק

מליסרון מחייבת דמי ניהול מלאים על תקופת הסגר השני, השוכרים מתנגדים

לכלכליסט נודע כי מליסרון דורשת מהשוכרים דמי ניהול מלאים על אף שהחנויות היו סגורות, ורק ממתנת את ההקלות בשכר הדירה. לגישת מליסרון שותפה גם הכשרת הישוב בעלת קניון שבעת הכוכבים. לעומת זאת קבוצת עזריאלי תגבה דמי ניהול בגובה של 25% בלבד. מליסרון: "לא מגיבים על יחסינו עם השוכרים בתקשורת"

אורנה יפת 15:3016.12.20

הסגר השני הסתיים, הקניונים חזרו לפעול ובמקביל החלו גם חילוקי הדעות בינם לבין השוכרים. דו"חות החברות הציבוריות הוכיחו כי קמעונאיות האופנה נפגעו הרבה פחות מחברות הנדל"ן המניב, שספגו את מלוא הפגיעה מבלי לקבל פיצוי מהמדינה. בעוד קמעונאיות האופנה מכרו חלק מהמלאי באתרי האונליין, המדינה שילמה את שכר העובדים שהיו בחל"ת ותמרצה אותן על החזרת עובדים לחברה, הקניונים הציגו הפסדי עתק מאז תחילת המשבר.

 

 

 

בשבועות האחרונים נלחמו הקניונים מול הרגולטור ולבסוף הצליחו לפתוח את המסחר מחדש והבטיחו הקלות בשכר הדירה. לכלכליסט נודע כי מליסרון דורשת מהשוכרים דמי ניהול מלאים על אף שהחנויות היו סגורות וממתנים את ההקלות בשכר הדירה רק עבור שוכרים עם חוזה בתוקף לפחות לשנה.

 

עבור תקופת הסגר השני, שחל בין 18.9 ל-8.12, תגבה מליסרון דמי שכירות של כאחוז מהפדיון, ככל שהיה לרשת פדיון, וכן תשלום מלא עבור דמי הניהול על אף שהחנויות היו סגורות ברובן.

 

בקבוצה הסבירו במכתב לשוכרים כי דמי הניהול נועדו "לכיסוי הוצאות בגין שירותי הניהול המצומצמים שניתנו עבור תחזוקת הקניונים והפעלתם, בתוספת דמי שימוש עבור אחסון ציודכם ומלאי עסקיכם בחנויות ובמחסנים במהלך התקופה". דמי הניהול הממוצעים בקניונים נעים בין 90 ל-110 שקל למ"ר.

 

 

קניון אבנת של מליסרון בפ"ת קניון אבנת של מליסרון בפ"ת צילום: שי ויליץ

 

בנוסף, מליסרון אינה מתכוונת להעניק את ההנחות בשכר הדירה לעסקים אשר חוזה השכירות שלהם מסתיים לפני 31 בדצמבר 2021. המשמעות היא כי שוכר, גם אם הוא שוכר ותיק של הקבוצה, ומתכוון לסיים את ההתקשרות בעוד שנה מהיום, יידרש לשלם את מלוא שכר הדירה גם על תקופת הסגר.

 

לגישה של מליסרון שותפה גם חברת הכשרת הישוב בעלת קניון שבעת הכוכבים. שמעון מרפוגל, משנה למנכ"ל הכשרת הישוב, שיגר מכתב לשוכרים בו הודיע כי הקניון יגבה שכר דירה של 20% עבור חודש נובמבר, וזאת על אף שהחנויות שאינן חיוניות היו סגורות. הקניון יגבה גם דמי ניהול מלאים, כמו גם תשלום מלא על חניה, שכירות מחסן וחשמל.

 

בניגוד למליסרון, קבוצת עזריאלי תגבה דמי ניהול בגובה של 25% בלבד עבור התקופה שבין ה-1.10 ועד ה-8.12. גם בעזריאלי מתנים את ההקלות לשוכרים בהסכם שכירות ארוך והודיעו כי מי שהחוזה שלו מסתיים או עתיד להסתיים בסוף דצמבר 2020 לא יהנה מההקלות.

 

"מה בדיוק היה שם בסגר? שני שומרים?"

 

הקמעונאים אינם מתכוונים לשלם למליסרון ושבעת הכוכבים את דמי הניהול המלאים עבור תקופת הסגר. "דווקא בעת הזאת ההתנהלות של עזריאלי סבירה יותר מזו של מליסרון בכך שהיא נותנת פטור מדמי שכירות וגובה סכום מופחת של 25% מדמי הניהול, בעוד שמליסרון דורשת את מלוא דמי הניהול – סכום שמגיע למעל 250 שקל למ"ר עבור תקופת הסגר השני", אומר שוכר בכיר בענף הקמעונאות. "מרבית הקניונים יישרו קו עם מדיניות עזריאלי אך שבעת הכוכבים דורש גם כן דמי ניהול מלאים ושוכרים רבים בקניון ביטלו הוראות קבע".

 

 

קניון עזריאלי בסגר קניון עזריאלי בסגר צילום: שאול גולן

 

בכיר נוסף בקמעונאות, אומר כי העלויות של החנויות על אחסון במרלוגים גבוהות ביותר וזאת מכיוון שהקניונים היו סגורים וכל סחורת הקיץ שונעה למרלו"גים. "בחנויות יש לי בכל רגע נתון שבריר מהמלאי הכולל שלי", מסביר הבכיר. "מליסרון טוענים שהם איחסנו לי את הסחורה? יש לי מלאי של חצי שנה שלא נמכר בחנויות בגלל הסגר. מישהו חושב שבחנויות יש מקום למלאי בכמות כזו? בספטמבר היה קיץ, כשפתחו בנובמבר הפסדנו על הסחורה את כל השווי, והיינו צריכים לשנע אותה למרלו"ג. חברות האופנה רשמו ברבעון ראשון הפסד על הפחתות קורונה ועכשיו הקניונים ראו שהצלחנו להתאושש ואומרים שהרווחים שלנו על חשבון משכירים. זה ממש לא נכון. ברבעון שלישי העומס על החנויות גדל ביחס לרבעון מקביל, וזה מוכיח שהרווחים שלנו לא הגיעו מהקלות שכר דירה. הרווחנו מהמכירות באונליין, מצעדי התייעלות ומעודף ביקוש בימים שהחנויות היו פתוחות. אז על מה הקניונים דורשים דמי ניהול ושכר דירה בחלק מהמקומות?"

 

 

אופיר שריד,  מנכ"ל מליסרון קניונים אופיר שריד, מנכ"ל מליסרון קניונים צילום: סיון פרג'

 

שוכר נוסף טוען: "יש פה רעידת אדמה. המדינה קבעה שהקניונים לא ראויים להפעלה ועכשיו הם דורשים שכר דירה או דמי ניהול. מה בדיוק היה שם בסגר? שני שומרים? נראה הגיוני ? מי שעבד שישלם, ששופרסל וסופר פארם ישלמו. מה היו ההוצאות של הקניון? ברובו הוא היה סגור. בכירי חברות האופנה ויתרו על השכר שלהם במשבר הקורונה, אבל לא ראיתי שמישהו ממנכ"לי הקניונים ויתר על השכר שלו. אז למה אני צריך לשלם לקניונים דמי ניהול?"

 

"גם אם מגיע להם משהו כי הפעילו קניונים זה היה בווליום נמוך", מסביר שוכר בכיר נוסף. "העובדים של הקניון היו בחל"ת, ואם סופר פארם ושופרסל עבדו מלא אז שהם ישלמו מלא. הייתי באחד הימים בקניון אבנת כי היינו צריכים להוציא דברים מהחנות ואי אפשר היה להכנס לחנות כי המזגן בקניון לא עבד. פניתי להנהלת הקניון ובקשתי שידליקו את המיזוג. בהרבה קניונים המדרגות הנעות לא עבדו. אז למה צריך לשלם דמי ניהול מלאים?".

 

ממליסרון נמסר בתגובה: "איננו נוהגים להתייחס לפעילותנו המסחרית וליחסינו עם השוכרים באמצעי התקשורת".

 

x