60 אלף משרות פנויות בנובמבר - משרה אחת על כל 10 מובטלים
על פי הלמ"ס, מדובר בעלייה קלה של 3,000 משרות לעומת החודש הקודם. בשל מגבלות הקורונה, נרשמה ירידה חדשה של 74% ביחס לחודשים אוגוסט-אוקטובר במספר המשרות הפנויות המיועדות למלצרים ומוזגים
מספר המשרות הפנויות בישראל לחודש נובמבר עמד על 59.65 אלף משרות פנויות. מדובר בעלייה קלה של 3,000 משרות לעומת החודש הקודם, כך על פי נתוני הלמ"ס המתפרסמים היום (ב'). שיעור המשרות הפנויות לחודש נובמבר, קרי מספר המשרות הפנויות מתוך מספר המשרות המאוישות והמשרות הפנויות, עומד על 2.52%.
- עוד לפני השפעת הסגר: ירידה של 9% במשרות פנויות בספטמבר
- הלמ"ס: נבלמה העלייה במספר המשרות הפנויות בחודש יולי
- הביקוש לעובדים בהייטק מתקרב לרמתו לפני המשבר
לאור העובדה כי בישראל ישנם כ-603 אלף מובטלים (על פי ההגדרה המורחבת של הלמ"ס שכוללת את הבלתי מועסקים, אנשים שנעדרו כל השבוע מעבודתם וכן אנשים שאיבדו את מקום עבודתם בתקופת הקורונה ואינם מחפשים עבודה), הרי שבמובן הרחב ביותר על כל משרה מתחרים עשרה אנשים.
בעקבות המשך מגבלות הקורונה, ובפרט מגבלות הישיבה במסעדות נרשמה ירידה חדה של 74% ביחס לאומדן אוגוסט-אוקטובר במספר המשרות הפנויות המיועדות למלצרים ומוזגים. על פי הלמ"ס מוצעות כרגע 575 משרות בלבד המיועדות למלצרים ומוזגים. כמו כן, נרשמה ירידה של 39% במספר המשרות המיועדות לטבחים ו7% במספר המשרות המיועדות למאבטחים.
הירידה במשרות המיועדות למלצרים, למוזגים, לטבחים ולמאבטחים, משרות בהן השכר החודשי הוא מהנמוכים במשק, היא עדות נוספת לכך הנפגעים העיקריים מהקורונה הכלכלית הם השכבות החלשות יותר. מנגד, נרשמה התאוששות במספר מגזרים אחרים. כך, נרשמה עלייה של 8% במספר המשרות המיועדות לנהגים (אוטובוסים ומשאיות), 9% במספר המשרות המיועדות לבוני בתים, בנאים ומניחי בטון ו-10% במספר המשרות המיועדות לנציגי מכירות וטלפונים.
ענף ההייטק שנפגע בצורה החלשה ביותר מהמשבר רשם עלייה של 8% במספר המשרות המיועדות למהנדסים. הביקוש הגבוה ביותר הוא עדיין למפתחי תוכנה וכיום מוצעות 6,707 משרות למפתחי תוכנה. כמו כן, נרשמה עלייה של 4% במספר המשרות המיועדות להנדסאים.
סקר משרות פנויות הוא סקר חודשי המקיף את מרבית העסקים בכלל ענפי המשק בניסיון להבין את הביקוש לעובדים לפי ענפי הכלכלה ומשלחי היד השונים וכמו גם לזהות תפניות בשוק העבודה ולנטר מחזורי עסקים לפי ענפי המשק השונים. הסקר כולל המעסיקים המדווחים למוסד לביטוח לאומי, כמתחייב בחוק הביטוח הלאומי, על לפחות 5 משרות שכיר . בתוך כך כולל הסקר מוסדות החינוך העל תיכוני ומוסדות אקדמאיים, בתי חולים ציבוריים וחברות בבעלות ממשלתית. הסקר אינו כולל את ענף החקלאות, עסקים המסווגים בתעשיית עיבוד היהלומים ובתי ספר יסודי, גני ילדים ומעונות היום.