מדריך לטסים לחו"ל מטעם העבודה בתקופת הקורונה
התכוננו מראש לכל תרחיש, בעיקר לבידוד; שיקלו להיעזר בסוכני נסיעות והימנעו מטיסות Low Cost - כך תעברו בשלום נסיעות עבודה לחו"ל גם בזמן מגיפה עולמית
אם אתם צריכים לטוס לחו"ל מטעם העבודה בתקופת הקורונה לחלי נתנאל, מנהלת מוצר בחברת הסטארטאפ בצמיחה Trigo ולריקרדו בורנשטיין, מהנדס ביג דאטה ו-Presale בחברת SQream שהמשיכו לטוס גם בעת המגיפה יש כמה טיפים בשבילכם:
- צפו בגרפים: כך השפיעה הקורונה על כניסת מבקרים לארץ ויציאת ישראלים לחו"ל
- "הסיכוי להידבק בקורונה בטיסה עומד על 1 ל-27 מיליון"
- “פינוק" חדש בהייטק: טוס לחו"ל או תפוטר
1. שדות התעופה כמעט ריקים אך אין לדעת כמה זמן יימשך התהליך הבירוקרטי ועיכובים עלולים לגרום לאיחור בהגעה לטיסת ההמשך. יש לקחת בחשבון שלוח הזמנים עתיד להשתנות בצורה משמעותית, בעקבות בירוקרטיה ונהלים בשדות התעופה השונים, לעיתים טיסות מתבטלות או מתעכבות.
2. יש לקחת בחשבון ציוד ולארוז בצורה מתאימה המותאמת לכך, וגם להערך ברמת פגישות ומשימות מקצועיות ללוח הזמנים הדינמי.
3. במהלך הטיסות - מומלץ לא להתבייש ובמקרים בהם ניכרת צפיפות מסוימת באיזור במטוס לבקש לעבור לחלק אחר של המטוס. רוב הסיכויים שתיענו בחיוב.
4. קשה לדעת מראש לאיזה מציאות קורונה תנחתו במדינות היעד שכן המדיניות והתקנות משתנים ללא הרף. במציאות הזו יתכן ותנחתו ותאלצו להכנס לבידוד ללא התראה מוקדמת. כל שינוי במצב המגפה עלול לחייב נוסעים להיכנס לבידוד ממושך ולא מתוכנן ויש להביא זאת בחשבון.
5. מומלץ להצטייד במזון, שתייה, בגדים נוספים, ספר או שניים וציוד לכל תרחיש.
6. מי שהתרגל לטוס כשהוא רוכש כרטיסי טיסה בעצמו כדאי שישקול שוב להיעזר בסוכני נסיעות בתקופת הקורונה. טיסות ברחבי העולם באמת מתבלטות ומשתנות כל הזמן, השינויים מייצרים כאב ראש לא קטן עם ההתעסקות סביבן ובטח שהמעקב והפתרונות נעשים ממקום מרוחק.
7. לא מומלץ לבחור בטיסות Low-cost, מרביתן מייצרות חוויה לא טובה בתקופת הקורונה מאחר והנוסעים נדחסים בצפיפות ומתקשים לשמור על מרחק סביר. לעומת זאת, בהרבה חברות אחרות תוכלו למצוא את עצמכם בטיסה שונה לגמרי, עם מעט נוסעים כאשר אתם יושבים לבדכם בשורה.
8. יש לקחת בחשבון שתאלצו לעבור בידוד במדינות היעד או בחזור ולהתאים את עצמכם לכך כדי להמנע מאי נעימויות.
9. יש מקרים בהם מדינות מחייבות את האורחים הנכנסים בתקופת בידוד, אך בחלק מהמקרים מבטלים את הצורך בבידוד אם תציגו מכתב הזמנה מהלקוח המקומי בחו"ל, המוכיח שאתם נכנסים למדינה לטובת נסיעת עסקים. בחלק ממדינות אירופה אפילו יצא פורמט מסודר למקרים אלו שניתן למשוך אותו מהשגרירות, למלא ולהגיש.
10. אם בכל זאת אתם נדרשים להעביר בידוד בחו״ל, עדיף לשכור דירת Airbnb על פני מלון ולברר שיש לכם אינטרנט מהיר ואיכותי לעבודה. קשה להעביר שהות ארוכה מידי בחדרי מלון קטנים, בייחוד בתקופה שאין הרבה מסעדות ופנאי בשטחי המלון.
11. אם נאלצתם להיכנס לבידוד בחו"ל, תתחילו לחפש את אפליקציית משלוחי האוכל המקומית ולאתר לכם תחביב או משהו שיעביר לכם את זמן הבידוד.