$
הייטק והון סיכון

רימילק, שמייצרת מוצרי חלב ללא שימוש בבע"ח, גייסה יותר מ-11 מיליון דולר

חברת הסטארט-אפ הישראלית שפיתחה שיטה לייצור חלבוני חלב זהים לחלבונים מן החי, הודיעה על השלמת גיוס סבב A בהובלת קרן fresh.fund. בין המשקיעות: תנובה וטמפו. אביב וולף מייסד משותף: "מודל ייצור מזון המסתמך על בע"ח קרוב למיצוי"

הגר רבט 14:0009.12.20

חברת הסטארט-אפ הישראלית רימילק (Remilk), המייצרת מוצרי חלב ללא שימוש בבעלי חיים, הודיעה היום (ד׳) על השלמת סבב גיוס בסך 11.3 מיליון דולר.

 

את הסבב הובילה קרן fresh.fund בהשתתפות ProVeg, CPT Capital, OurCrowd וחברות המזון תנובה, טמפו והוכלנד (גרמניה), ולצידם בראדלי בלום, המייסד והמנהל לשעבר של Berkshire Partners; המשקיע ההולנדי הבולט סאקה בוש; עמיעד סלומון, יזם ומשקיע טכנולוגי סדרתי; משקיע הפודטק בני נופך ואחרים.

 

 

 

רימיליק פיתחה שיטה לייצור חלבוני חלב זהים לחלבוני חלב מן החי באמצעות טכנולוגיית תסיסה מיקרוביאלית, מבלי להתפשר על הטעם, המרקם והערכים התזונתיים של מוצרי החלב ותוך יצירת מוצר נקי יותר, בריא יותר וידידותי לסביבה.

 

חלב חלב צילום: שאטרסטוק

 

תעשיית הבקר נחשבת לאחתה התעשיות המזיקות ביותר לאיכות הסביבה, כאשר כ-90% מיערות הגשם שנכרתים בכל שנה הם לטובת שטחי גידול בקר. בנוסף, חקלאות בעלי חיים אחראית לכ-14.5-18% מפליטת גזי החממה - יותר מכל ענף הרכב העולמי. תהליכי הייצור של רימילק ידידותיים יותר לסביבה מאשר ייצור חלב מסורתי, ודורשים רק 1% מהקרקעות ו-10% מהמים בהשוואה לייצור חלב פרה.

 

זקי ג׳מאל, שותף מנהל של fresh.fund, שהובילה את הגיוס, מסר: "חלופות חלבון לבשר ולחלב צוברות תאוצה עולמית כאשר יותר ויותר צרכנים ויצרנים מבחינים ביתרונות הסביבתיים והבריאותיים שלהן, לצד ההתייעלות בתהליכי הייצור. אנו רואים פוטנציאל משמעותי בשוק לטכנולוגיות הייחודיות של רימילק". 

 

צוות רימילק צוות רימילק צילום: Remilk Ltd

 

"התחליפים הקיימים היום אמנם נותנים מענה לבעיות סביבתיות ובריאותיות, אך אינם מצליחים לשחזר את החוויה האותנטית באכילת מוצרי חלב אמיתי. אנו מגשרים על הפער הזה על ידי ייצור מוצרי חלב מחלבוני חלב אמיתיים, כך שלמעשה החלב ומוצרי החלב שאנו מייצרים זהים לחלוטין בטעמם ומרקמם לאלה האהובים והמוכרים, מבלי שנזדקק לפרה אחת", אמר אביב וולף, מייסד ומנכ"ל משותף ברימילק.

 

"ההסתמכות על בעלי חיים כדי לייצר את מזונם של בני האדם איננה ברת קיימא. מודל זה של ייצור מזון קרוב למיצוי מבחינת היקפו ויעילותו, וההשלכות שלו על הסביבה ועל בעלי החיים הרסניות. רימילק מחוללת מהפכה בדרך בה ניתן לייצר מזון ברחבי העולם, וחשוב מכך, יוצרת מערכת מזון יציבה וידידותית לסביבה, שלא דורשת מכדור הארץ את מה שאינו יכול לתת. אנו מאמינים שזה עתיד עולם המזון", הוסיף וולף. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x