ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס רפואה חכמה

"הטכנולוגיה משנה את ההסתכלות על ההשקעה ברפואה כאפיק דיפנסיבי"

כך אמרה רינת אשכנזי, מנהלת מחלקת מחקר מדדים בקסם קרנות ETF בכנס רפואה חכמה של כלכליסט. לדבריה: "בגלל התפתחות הטכנולוגיה ניתן להסתכל על מניות המדיטק כמניות צמיחה"

מעין מנלה 12:5909.12.20

"אם מסתכלים על רפואה חכמה מהזווית של המשקיע אז מאז ומתמיד השקענו ברפואה. כל אחד שקנה מדד בנץ' מארק בין אם זה S&P 500 או סטוק 600 או תל אביב 35 השקיע ברפואה בצורה כזאת או אחרת. יחד עם ההתפתחות הטכנולוגית ההסתכלות שלנו על מדדי הרפואה הולכת ומשתנה". כך אמרה רינת אשכנזי, מנהלת מחלקת מחקר מדדים בקסם קרנות ETF, במסגרת כנס רפואה חכמה של כלכליסט.

 

 

לדבריה, "אם עד עכשיו הסתכלנו רפואה כעל אפיק מאוד דיפנסיבי הרי שהוא הוא מקבל היבטים של טכנולוגיה ולכן אנחנו מסתכלים על המניות של המדיטק כמניות צמיחה. אנחנו כבר לא מחפשים דיפנסיבי אלא משהו שילווה אותנו לאורך שנים ארוכות. זה לא רק אפיק של 'לחנות' שם את הכסף אלא גם באמת להינות מאותה פריחה טכנולוגית שמשדרת ומשפרת את כל ההסתכלות שלנו על רפואה".

רינת אשכנזי מנהלת מחלקת מחקר מדדים בקסם קרנות ETF רינת אשכנזי מנהלת מחלקת מחקר מדדים בקסם קרנות ETF

 

בעבר, הסבירה אשכנזי, ההסתכלות על השקעה ברפואה הייתה דרך הבעיות, ההתפתחות הדמוגרפית, הזדקנות האוכלוסיה, מחלות, טיפולים ותרופות ולכן רפואה הייתה המועמדת הקלאסיק לאפיק דיפנסיבי שייתן הכנסה קבועה והוא אינו רגיש לצמיחה. ולכן, בצורה כזאת או אחרת בתוך מדדי הבנץ' מארק היינו חשופים לענף הרפואה. עם זאת, לאפיקים דיפנסיביים יש גם חסרונות".

 

"למשל הבחירות בארה"ב. בדרך כלל ענף כזה שנתון לרגולציה, מאוד רגיש למה שקורה בבית הלבן. מה המדיניות של ביידן או טראמפ או כל נשיא אחר שנכנס לבית הלבן ומשנה את הרגולציה. ולכן לפני הבחירות ראינו ירידות חדות באפיק הרפואה ולאחר מכן המדדים בדרך כלל תיקנו. כך המשכנו עם כל הטלטלות למעלה או למטה בהתאם לרגולציה ובהתאם למדיניות הממשלתית שהובילה ארה"ב בנושא הבריאות".

  

אבל אז הגיעה הטכנולוגיה, גורם מכריע מחולל מהפיכות שנכנס לכל אחד מהסקטורים המסורתיים. "אנחנו רואים איך טכנולוגיה נכנסת גם לסקטור הצרכנות ואז אנחנו מקבלים איקומרס, מסחר מקוון, אנחנו מדברים על טכנולוגיה בתחום התעשייה, אותו ענף משעמם שפתאום אנחנו מקבלים בו רובוטיקה ואוטומציה ובסופו של דבר אנחנו רואים שטכנולוגיה נכנסת גם לרפואה. אנחנו רואים פריצות דרך משמעותיות שמשנות את פני הרפואה המודרנית. ולכן אנחנו מדברים על מדיטק שזה בעצם הממשק בין הטכונלוגיות לבין רפואה ובריאות קלאסיים. הממשק הזה מקבל היבטים של מניות צמיחה עם צמיחה מהירה ברווחי החברות, במכירות ולכן ההסתכלות היא ליהנות מאותה פריחה טכנולוגית".

 

מדברים על רפואה מותאמת אישית ומדוייקת יותר

 

אם מסתכלים על עולם הרפואה הבעיות להן מחפשים פתרונות הן די ברורות. לדבריה, "אנחנו מדברים על עולם הולך ומזדקן עם שלל נתונים שקרן המטבע, הבנק העולמי וכל הגופים הרפואיים מספקים לנו ואותם אנחנו מנתחים בשוק ההון. אנחנו יודעים ש-75% מהוצאות הבריאות שלנו נועדו לטפל בבעיות כרוניות וכנראה נתקשה בעתיד הדי קרוב לעמוד באותן עלויות שהולכות ומאמירות. אנחנו מחפשים פתרונות וכאן מגיעה הדיגיטציה. אנחנו רואים את העולם הדיגיטלי נכנס לעולם הרפואי דרך אפליקציות, דרך המכשירים הלבישים, המדיה החברתית ודאטה אנליטיקס.

 

"כל הדברים האלה מאפשרים גם לשכפל את המידע וגם לייעל אותו. אנחנו מדברים על רפואה מותאמת אישית, רפואה יותר מדוייקת, כזאת שמתמקדת במניעה הרבה יותר מאשר בטיפול. התפתחויות אלה אמורות בסופו של דבר לצמצם עלויות. בנוסף הטכנולוגיות המשבשות, אותן טכנולוגיות מהפכניות כמו האינטרנט של הדברים, משין לרנינג ובינה מלאכותית, מציאות רבודה ומדומה שנכנסים לעולם שירותי הבריאות – כל אלה גורמים לנו להסתכל על העולם החדש של טכנולוגיה חדשנית ומהפכנית ומאפשרים גישה שונה להשקעות בתחום הרפואה".

x