$
בארץ

המל"ג אישרה לראשונה: תואר בטכנולוגיות בריאות דיגיטליות

הלימודים לתואר יפתחו בשנת הלימודים הקרובה במכון הטכנולוגי חולון. המטרה: להכשיר חוקרים לסטארט אפים רפואיים, כמו גם רופאים שמומחים בטכנולוגיה

שחר אילן 12:2309.06.20

המועצה להשכלה גבוהה אישרה את לימודי תואר ראשון חדש - בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, במכון הטכנולוגי חולון (HIT). המטרה היא שחלק מהבוגרים ישתלבו בתעשיות הביו-מד והאינפו-מד כאנליסטים בתחום המידע הרפואי, וחלקם ימשיכו בלימודי רפואה במסלול 4 שנתי. לימודי התוכנית יחלו כבר בשנת הלימודים הקרובה ובמחזור הראשון ילמדו 60 תלמידים.

 

יו"ר הות"ת, פרופ' יפה זילברשץ יו"ר הות"ת, פרופ' יפה זילברשץ צילום: צביקה טישלר

 

כוונת אנשי המכון הטכנולוגי היא להמשיך ולהרחיב את מספר התלמידים בתואר, ולהכשיר תוך מספר שנים מאות בוגרים בעלי ידע בנושאים כמו מערכות רפואיות חכמות, רפואה מרחוק, ביג דאטה ופיתוח טכנולוגיות רפואיות. המסלול הוא חלק מהתוכנית הלאומית שאישרה הממשלה, במסגרתה תחום הבריאות הדיגיטלית מוגדר כמנוע צמיחה, והמדינה משקיעה בה מיליארד שקלים.

 

ראש רשות למחקר, חדשנות ובינלאומיות ב-HIT, ד"ר רפאל ברכאן, שיזם את התוכנית, מסר כי מדובר בתוכנית ראשונה ללימודי התחום בעולם. הוא הסביר את הצורך בהכשרת האנליסטים הרפואיים ורופאים בעלי ידע בטכנולוגיות דיגיטליות בכך ש"בישראל פועלות כיום מאות חברות טכנולוגיות בתחום, כאשר מדי שנה עולה מספרן - בשנת 2017 ההשקעה בתחום זינקה והגיעה לסכום של כ-375 מיליון דולר. בעקבות משבר הקורונה, התופעה רק תגדל ותתעצם".

 

יו"ר הועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה, פרופ' יפה זילברשץ, אמרה כי: "התוכנית תאפשר הכשרת הון אנושי חשוב לתעשיית הבריאות הדיגיטלית בתחום מדעי הנתונים, פיתוח תוכנה, אנליסטים ומומחי מוצר שלהם הבנה גם בצד הקליני. רק שילוב מורכב כזה של השכלה יוכל לקדם את רפואת העתיד, שתישען יותר ויותר על מכשור דיגיטלי וניתוח נתוני בריאות קליניים בכלל, והצלבתם למידע גנומי בפרט".

 

השר להשכלה גבוהה זאב אלקין אמר כי "אנחנו נמצאים בתקופה מאוד מאתגרת, בתקופה שבה המילים בריאות ורופא פותחות את מהדורות החדשות שלנו. כל מי שמתסכל על העתיד של תחום רופאה מבין את חשיבות האירוע. אנו הולכים אל עבר המחר של עולם הרפואה".

x