$
בורסת ת"א

למחזיקי אורבנקורפ יש סיבה להתעודד: פרעה שני שלישים מהחוב, והיד נטויה

באולייר יכולים רק לקנא: לפי דו"ח שהגיש עו"ד גיא גיסין יחד עם עו"ד יעל הרשקוביץ לבית המשפט, מתוך חוב של 186 מיליון שקל - הוחזרו כמעט 126 מיליון למחזיקי האג"ח. נכס שנמכר בנובמבר עשוי לספק עוד תמורה לנושים

יניב רחימי 08:4108.12.20

מחזיקי האג"ח של אורבנקורפ יכולים לשאוב עידוד מדו"ח העדכון שהגיש אתמול בעל התפקיד לבית המשפט. מהדו"ח שהכין עו"ד גיא גיסין יחד עם עו"ד יעל הרשקוביץ ממשרדו, עולה תמונה אופטימית. לפיה, תרחיש שבו יתבצע פירעון מלא של החוב כלפי נושי אורבנקורפ איננו דמיוני.

 

תביעות החוב שאישר בעל התפקיד ב־2016 הסתכמו ב־186.1 מיליון שקל. חלק הארי שלהן נובע מקרן האג"ח שאורבנקורפ גייסה מהמשקיעים בישראל בשלהי 2015, שגודלה כ־180 מיליון שקל, וסכום של 5.5 מיליון שקל מיוחס לריבית שנצברה ולא שולמה. עוד כ־600 אלף שקל הוכרו עבור שכר טרחת הנאמן והוצאותיו.

 

 

עו"ד גיא גיסין עו"ד גיא גיסין צילום: אוראל כהן

 

בארבע שנים וחצי שחלפו מאז שחברת הנדל"ן הקנדית הגיעה לחדלות פירעון, בעל התפקיד והנאמן הספיקו לבצע חמש חלוקות כספים למחזיקי האג"ח בסכום מצטבר של 125.8 מיליון שקל. זה מהווה כשני שלישים מתביעת החוב. מדו"ח העדכון שהגיש אתמול בעל התפקיד ניתן להתרשם שלא מן הנמנע שגם השליש האחרון ישולם במוקדם או במאוחר לנושים.

 

אחד המקורות המשמעותיות שעשוי להיתרגם לתמורות לנושים הוא הנכסים הגיאותרמיים של החברה. בנובמבר נחתם הסכם למכירתם לחברת Enwave Energy Corporation שהגישה את ההצעה הגבוהה ביותר. התמורות ממכירת הנכסים בעסקה מסתכמות ב־24 מיליון דולר קנדי (כ־60 מיליון שקל). מזה יש להפחית תביעת חוב של כ־13 מיליון דולר קנדי לעלויות הקמת הנכס והוצאות מס שצפויות בעקבות המכירה.

 

בנוסף, אצל בעל התפקיד הקנדי מצויים כ־5 מיליון דולר קנדי שעשויים גם הם להיות מחולקים לנושי אורבנקורפ. מקור נוסף לכיסוי החוב כלפי מחזיקי האג"ח מגיע מתביעות שהגיש בעל התפקיד, ושבעניינן מתנהלים הליכי גישור.

 

בתרחיש שהתמורות שיחולצו עבור מחזיקי האג"ח יהיו גבוהות מסכום תביעת החוב, בעל התפקיד צפוי לדרוש ריבית שנצברה לנושים לאורך השנים שבהן מתנהל ההליך המשפטי. מהלך כזה יאפשר למחזיקי האג"ח לקבל פיצוי על הזמן שחלף מאז שאורבנקורפ חדלה לשרת את החוב כלפיהם.

 

אורבנקורפ גייסה בדצמבר 2015 באמצעות הנפקת אג"ח בתל אביב כ־180 מיליון שקל. לאחר כארבעה חודשים בלבד הגיעה לחדלות פירעון. בעקבות בקשה שהגיש לבית המשפט נאמן האג"ח רזניק פז נבו, מונה גיסין לבעל תפקיד.

 

אורבנקורפ היא המקרה הראשון בגל החברות הזרות שגייסו אג"ח בישראל והגיעו לחדלות פירעון. ככזאת, היא מהווה מקרה בוחן ביחס ליכולת של מחזיקי האג"ח לחלץ כספים מנכסים בחו"ל.

 

בימים אלה המשקיעים בחברת אולייר יכולים רק לשאת עיניים למקרה של אורבנקורפ בתקווה שגורלם יהיה זהה — הסדר שתחילתו ציפייה לצימוקים וסופו מסתמן כענבים. אלא שבין שני המקרים רב הנבדל על הדומה. החל מהיקף החוב, שבמקרה של אולייר גדול פי 13 מזה של אורבנקורפ, וכלה בעובדה שאורבנקורפ היתה חברה קנדית, בעוד אולייר היא חברת BVI.

x