$
בורסת ת"א

יואל גולדמן למחזיקי האג"ח של אול-ייר: "הדבר היחידי שאנחנו זקוקים לו הוא זמן"

לאחר שהודיעה על השהיית התשלומים למחזיקי האג"ח, הסביר בעל השליטה באול-ייר גולדמן בשיחת ועידה וירטואלית עם המשקיעים: "אנחנו כאן ואנחנו מחוייבים. מי שיחזיק מעמד לא יפסיד. בעוד כמה חודשים מעכשיו השוק יחזור לרמות גבוהות כמו שאיש לא מאמין כיום"; בשיחה השתתפו מעל 260 משקיעים

חזי שטרנליכט 17:5801.12.20

הנהגת אול-ייר שגיייסה מהציבור 2 מיליארד שקל מתמודדת היום בשיחת ועידה עם המשקיעים, לאחר שבישרה על עצירת התשלומים למחזיקי איגרות החוב באחת הסדרות תשלה - ולאחר שמידרוג הגיבה עם הורדת דירוג האשראי. בשיחת הוועידה הוירטואלית שנערכה בזום השתתפו 263 פעילי שוק ההון.  

בעל השליטה ויו"ר ונשיא החברה יואל גולדמן השתתף גם הוא בשיחה, אך לא הפעיל את המצלמה ובכך התמיד במאמציו שלא לפרסם את תמונתו בציבור - בה בעת, בעל השליטה הבטיח להיפגש עם מחזיקי האג"ח באופן אישי בישראל.  

 

גולדמן אמר בועידה "אנחנו כאן ואנחנו מחוייבים. יש לנו סימפטיה לכל המשקיעים שאיבדו את כספם אבל מי שיחזיק מעמד לא יפסיד. בעוד כמה חודשים מעכשיו השוק יחזור לרמות גבוהות כמו שאיש לא מאמין כיום. אני מאמין בחברה ובנכסים, תמכתי בחברה עם הזרמת הון שלי עד לאחרונה"

 

גולדמן  ציין כי הקורונה היתה מהגורמים העיקריים שהובילו להודעה על דחיית התשלומים והחברה זקוקה ללוחות זמנים גמישים יותר ממחזיקי האג"ח כדי להשלים את העסקאות. "זה מאוד ברור וכולם יודעים שאנחנו עבדנו קשה לפני הקורונה כדי להשלים עסקת מכירה גדולה ועסקאות נוספות בכדי להביא מזומנים רבים לחברה. פעלנו גם לבצע מימון מחדש. אבל כשהקורונה הגיעה שום דבר לא נסגר בגלל חוסר הוודאות בשוק".

 

לדברי גולדמן, "אני מאמין מאוד שזו רק שאלה של טיימינג. שיעור התפוסה בחברה הוא 85% כיום בערך. הרבה עסקים וגופים נסגרו וכשחלקם נפתחו הכל חזר מאוד מהר. הדבר היחידי שאנחנו זקוקים לו הוא זמן. זמן לבצע ארגון מחדש למועדי התשלום של החוב שלנו, בדרך שתשפר את מצבם של מחזיקי האג"ח".

 

מוקדם יותר פרסמה החברה קול קורא לבחירה של יועצים משפטיים, נציגות למחזיקי האג"ח ויועץ כלכלי למחזיקי החוב. מטעם אולייר דיבר לפני גולדמן, ניר בדנר, מחברת MNS המייעצת לאול-יר. בדנר ציין כי בימים הקרובים צפוייה חברת הנדל"ן לפרסם את הדוחות הכספיים שלה. לאחר שמועד האחרון לפרסום הדו"חות לרבעון השלישי חלף אתמול.

 

"ביצענו את המבחנים הרגילים שאנחנו עושים לחברות בכדי לבדוק את הסולבנטיות של החברה וכושר הפירעון שלה", אמר בדנר והוסיף, "לפי הבדיקות שעשינו לחברה יש שווי נכסי (NAV) חיובי ולא רק בדוחות הכספיים של החברה, אלא גם בתרחישי קיצון ותחת ירידת מחירים".

 

בדנר הוסיף וציין כי אולייר "יכולה לעמוד בהתחייבויות במועדן. לחברה יכולת תזרימית ממשית של 50 מיליון דולר. החברה כשירת פירעון ויכולה לקיים את ההתחייבויות".  לדבריו, מעבר להשפעת הקורונה גם התדרדרות שער הדולר פגעה בחברה. "מספר עסקאות בולטות מתעכבות ויש קושי להוציא לפועל. העסקאות הללו שהחברה ממשיכה לקדם כעת אין שום וודאות שנצליח בהוצאה לפועל שלהן." עוד הוסיף י "המטרה לפרוע את כל החובות לחברה ולמחזיקי האג"ח. לא תמצאו את המילה תספורת – אין שום כוונה למהלכים שכאלו. אנחנו זקוקים לעוד זמן להוציא את העסקאות לפועל".

 

אחד המחזיקים שאל בכעס, "למה לא משלמים כשאתם אומרים שיש לכם כסף לשלם? יש לכם את הכסף לשלם? תשלמו." גולדמן ענה: "דנו בנושא הזה הרבה מאוד בישיבות הדירקטוריון. החברה לא תוכל להמשיך במצב הקיים את עסקיה הרגילים. להעדיף נושה אחד על פני אחר. החברה סולידית מאוד עם נכסים טובים ושוויים טובים. היא צריכה לשבת עם הנציגות של מחזיקי האג"ח ולקבוע משהו שיעבוד לכל הצדדים ומייד לבצע את התשלום. אני חושב שזו התוצאה הטובה ביותר למחזיקי האג"ח. אנחנו מקווים להשלים את העסקאות ממש בזמן הקרוב, יש לי תחושה טובה מאוד לגבי זה. אנחנו נשב לבנות את הארגון המחודש של החובות בצורה הטובה ביותר".

 

משקיע אחר שאל את גולדמן 'האם תזרים כסף מכיסך?'. תשובתו היתה "או שאזרים בעצמי או שאביא משקיע שהוא יזרים בחברה. הכל נמצא במו"מ כעת".

 

אחד המחזיקים אמר: "קשה מאוד לקבל את מה שאתה אומר. יכולת לשאת ולתת איתנו לפני שהודעת שאתה מפסיק את התשלומים". גולדמן ענה: "בבסיס זה הכל עניין של מו"מ. נראה מה עובד למחזיקי האג"ח. נעבור את הקורונה ונחזור לנורמליות. אנחנו מקווים להשלים את המכירות (של הנכסים".

 

המצגת שפרסמה החברה אתמול לא כללה מידע רב בעל ערך. בין היתר צוין במצגת כי החברה פועלת למכירת פורטפוליו של 74 נכסים שוויים בספרים עומד על 346 מיליון דולר. באולי-ייר ציינו שמידע רב יותר יפורסם עם הדו"חות הכספיים שידווחו בקרוב.

 

 

פרויקט הדגל של אולייר בבושוויק פרויקט הדגל של אולייר בבושוויק

 

 

ביום ראשון השבוע הודיעה החברה למשקיעים כי היא דוחה תשלום על סך של 124 מיליון שקל של קרן וריבית למחזיקי אג"ח מסדרה ב' שהיה מתוכנן להתבצע למחרת. החברה תלתה את האשמה בין היתר בהתפרצות הקורונה בעיר ניו יורק, בהתדרדרות שער הדולר ועיכוב במימוש עסקאות שהשפיעו על מצב נזילותה. הדירקטוריון החליט לעצור באופן זמני את תשלומי החוב וקצב תקופה של 30 יום לשם כך. החברה טענה כי יש לה את המקורות הכספיים לבצע את תשלום החוב הקרוב שהיא דוחה את מועדו. אולייר צפויה להמשיך לשלם חוב בכיר יותר.

 

לחברה ארבע סדרות אג"ח (ב' – ה') שמהן נותרו תשלומי קרן לפירעון בהיקף של 2.2 מיליארד שקל. שתיים מהסדרות (ג' ו-ה') כוללות שיעבודים על נכסים של החברה והן נסחרות היום בתשואה לפדיון של 20.4% ו-6.9% בהתאמה. שתי הסדרות ללא בטוחות (ב' ו-ד') נסחרות בתשואה לפדיון של 94% ו-62% בהתאמה.

 

חברת מידרוג פרסמה רק במהלך הלילה של יום שני, יום וחצי לאחר הודעת החברה, כי היא מורידה את דירוג החוב של אול-יייר מרמת Baa2 לרמת C בסדרות ב' ו-ד' ומרמת Baa1 לרמת Caa3 בסדרות ג' ו-ה'. הורדת הדירוג, ציינו במידרוג, נובעת מהערכת חברת הדירוג לכשל פירעון לאור הודעת אולייר על החלטת הדירקטוריון לעצור את תשלום החוב למחזיקי סדרה ב' שהיה אמור להתבצע ביום שני ה-30 בנובמבר.

 

אול-ייר היא אחת מחברות הנדל"ן הזרות הגדולות בשוק ההון המקומי. מי ששולט בחברה הוא מנכ"ל החברה, יואל גולדמן, שהוביל את גיוסי החוב בשוק המקומי החל מדצמבר 2014. הסדרה הראשונה שגייסה החברה (א') נפרעה במרוצת השנים במלואה. שאר הגיוסים מסתכמים כאמור במיליארדי שקלים. החברה מקימה פרוייקטים למגורים ברובע ברוקלין בניו יורק.

x