בירוא יערות הגשם בברזיל בשיא: הגיע לשטח בגודל מדינת קונטיקט
לפי דוח של סוכנות החלל הברזילאית, ב-2020 חלה עלייה של 9.5% בהיקף השטחים שבוראו בהשוואה ל-2019. גודל השטח בו כרתו עצים לצרכים אנושיים ביערות הגשם הגיע ליותר מ-11 אלף קמ"ר
בירוא יערות הגשם בברזיל הגיע ב-2020 לשיא של 12 שנה, ועמד על שטח של 11,088 קמ"ר – אזור שדומה בגודלו למדינת קונטיקט בארה"ב וקצת יותר ממחצית שטחה של מדינת ישראל. כך לפי מידע שלל סוכנות החלל הברזילאית, Inpe.
- השנה האחרונה - הגרועה ביותר ליערות ברזיל בעשור האחרון
- שגריר האיחוד האירופי בישראל: "מניעת שינוי האקלים חיונית לביטחון ישראל"
- סקר: משקיעים מוסדיים בעולם יכפילו את השקעתם באנרגיה מתחדשת ב-5 השנים הקרובות
מדובר בעלייה של 9.5% בהיקף השטחים שבוראו בהשוואה ל-2019. השטח הכולל רחוק משמעותית מהיעד שהציבה לעצמה ברזיל בחוק שינוי אקלים מ-2009, ובמסגרתו התחייבה לצמצם את בירוא היערות לשטח של 3,900 קמ"ר בשנה. בירוא הוא תהליך של כריתת עצי יער על ידי האדם לצורך פינוי שטחים לחקלאות ולמרעה, לאפשר הפקת מחצבים המצויים בשטחו.
מאז נבחר ז'איר בולסונארו לנשיא ברזיל ב-2018 והחל לקדם מדיניות אגרסיבית של החלשת חוקים ותקנות סביבתיות, היקף בירוא יערות הגשם במדינה גדל בשיעור כולל של 47.1%. עם זאת, הנתונים של 2020 מייצגים התקדמות מינורית וקצב הגידול הואט משמעותית לעומת 2019, אז עמד על 34%.
ארגון הגנת הסביבה הברזילאי Climate Observatory אמר בתגובה שהממצאים מעידים על כך שהתוכנית של בולנסארו עובדת. "הם משקפים את היוזמה המצליחה להשמיד את היכולת של המדינה ושל גופי פיקוח לטפל ביערות שלנו ולהלחם בפשיעה באמזון", נמסר מהארגון לפי דיווח בניו יורק טיימס.