מיקרוסופט: אפליקציות מהאנדרואיד יגיעו בקרוב לווינדוס 10
ענקית הטכנולוגיה פיתחה פלטפורמה המאפשרת שימוש באפליקציות המובייל ממכשירי אנדרואיד על גבי מערכת ההפעלה של מיקרוסופט למחשבים האישיים
מיקרוסופט פיתחה פלטפורמה חדשה שמאפשרת למפתחים להמיר אפליקציות אנדרואיד לשימוש בווינדוס 10. על פי הדיווח של אתר Windows Central, הפרויקט מכונה לאטה (Latte) והוא מיועד בראש ובראשונה למפתחי אפליקציות אנדרואיד. הוספה של אפליקציות אנדרואיד לווינדוס תאפשר לייבא אפליקציות ושירותים רבים שאינם זמינים או זמינים באופן חלקי במחשבים האישיים.
- אינסטגרם חושפת גרסת לייט לאנדרואיד שפותחה בישראל
- כך תסירו אפליקציות לא שימושיות שהיצרן התקין בסמארטפון
- סמסונג נוט 20 אולטרה: מלך האנדרואיד החדש
אם במשך השנים האחרונות המחשבים האישיים איבדו מחשיבותם לטובת הטלפונים החכמים, משבר הקורונה החזיר את המשתמשים למחשבים האישיים עקב המעבר לעבודה מהבית ודווקא הסמארטפונים הם אלה שאיבדו את הבכורה.
לכן, הסיבה שמיקרוסופט משקיעה את משאביה בכדי לאפשר לאפליקציות לאנדרואיד (מערכת ההפעלה המתחרה מבית גוגל) להיטמע גם במכשיריה היא שבעולם התוכנה כיום - אפליקציות הן שם המשחק. מיקרוסופט מנסה כבר שנים לעבות את מגוון האפליקציות לווינדוס 10 שמוצעות למשתמשים בחנות שלה, אך ללא הצלחה יתרה. כדי לפתור את הבעיה היא מנסה למצוא פתרון שיאפשר להריץ אפליקציות מובייל או לפחות להמיר אותן לשימוש על גבי המחשבים שלה.
פרויקט לאטה מאפשר למפתחים ל"ארוז" את אפליקציות אנדרואיד במעטפת הנקראת MSIX, אותה ניתן להעלות ישירות לחנות האפליקציות של מיקרוסופט. כעת כשווינדוס 10 הוסיפה תמיכה במערכת ההפעלה של לינוקס (Linux) קל הרבה יותר להריץ אפליקציות אנדרואיד ישירות על המחשב.. הערכות המפתחים של הפלטפורמה הן שזה יקרה בשנה הבאה, אך עדיין לא ברור מתי.
זו לא הפעם הראשונה שמיקרוסופט מנסה את כוחה בתחום. כיום משתמשי סמסונג יכולים לנצל את אפליקציית My Phone בווינדוס כדי להריץ אפליקציות מהטלפון ישירות במחשב, אך מדובר בשיקוף של מסך הטלפון תוך שימוש בתכונת DEX של סמסונג. עם זאת, כבר לפני 5 שנים הכריזה החברה בכנס המפתחים שלה על פתרון דומה ללאטה שכונה אסטוריה.
הבעיה היחידה בפרויקט היא שככל הנראה גוגל לא תאהב את המהלך. תמיכה בשירותי גוגל, הנדרשים כדי להפעיל את כל האפליקציות של החברה במחשבי ווינדוס, לא באו בחשבון עד כה מבחינתה. השתיים מתחרות כיום על שוק החינוך האמריקאי, שם גוגל מובילה בשנים האחרונות עם מערכת ההפעלה שלה כרום OS המיועדת למחשבים חלשים שבין היתר מריצה גם אפליקציות אנדרואיד באופן מוגבל. מהלך שיאפשר לאפליקציות אנדרואיד לפעול על מחשבי ווינדוס עשוי להזיק לגוגל בתחרות זו.
מה שבטוח זה שאם המהלך יצליח, ווינדוס תהפוך למערכת ההפעלה הקרובה ביותר לאוניברסלית, שיכולה להריץ כמעט כל סוג של אפליקציה גם אם לא פותחה עבורה. בינתיים הגן היחיד שנמצא מחוץ לתחום הוא זה של אפל, אך זה כנראה לא צפוי להשתנות אי פעם.