$
בורסת ת"א

הרווח של דיסקונט נחתך ב-40%; 540 עובדים יפרשו עד סוף השנה

בנק דיסקונט רשם ברבעון השלישי של השנה רווח של 258 מיליון שקל; הירידה נבעה בעיקר מהוצאות חד פעמיות - בהן הפרשה להוצאות משפטיות על מעורבות הבנק בפרשת העלמות מס של משפחת בינטר היהודית באוסטרליה

רועי ברגמן 08:3524.11.20

רווחי בנק דיסקונט ברבעון השלישי של 2020 נחתכו ב-40% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, זאת בעיקר בשל סעיפים חד פעמיים.

 

הרווח הנקי של הבנק ברבעון עמד על 258 מיליון שקל והתשואה על ההון עמדה על 5.5%. בנטרול הסעיפים החד פעמיים, שכוללים הפרשה לתביעות משפטיות, הוצאות על פרישת עובדים וכן רווחים ממכירת מניות ויזה העולמית, עמד הרווח הנקי על 357 מיליון שקל והתשואה על ההון עמדה על 7.7%, בהשוואה לתשואה של 9.7% ברבעון המקביל אשתקד.  

בנק דיסקונט בנק דיסקונט צילום: Shutterstock

 

 

במהלך הרבעון השלישי רשם דיסקונט, בניהולו של אורי לוין, הוצאה של 330 מיליון שקל על הפסדי אשראי, שרובה נובע מהפרשה קבוצתית, במגמה דומה ליתר הבנקים בזמן משבר הקורונה. שיעור ההוצאה בגין הפסדי אשראי עמד על 0.7% ברבעון זה.

 

חרף הקורונה, דיסקונט מציג המשך צמיחה באשראי, וזו עמדה על 3.4% בהשוואה לסוף 2019 ועל 7.6% בהשוואה לסוף הרבעון המקביל אשתקד. דיסקונט מדווח כי אפשר ללקוחותיו (וללקוחות בנק מרכנתיל שבשליטתו) דחיית תשלומי הלוואות בהיקף של כ-18 מיליארד שקל מפרוץ משבר הקורונה.

 

מתוך סכום זה, עדכן הבנק כי הלוואות בהיקף כ-11 מיליארד שקל חזרו להיות משולמות (61% מההלוואות הנדחות) ו-7 מיליארד שקל נותרו בדחייה. בפירוט לפי סוג ההלוואה מציין דיסקונט כי כ-61% מהמשכנתאות חזרו להיות משולמות, כ-66% מהלוואות לעסקים הקטנים וכן כ-50% מההלוואות למשקי בית ופרטיים.

 

כמו כן, ציין הבנק כי מאז תחילת המשבר העמיד ביחד עם מרכנתיל הלוואות בערבות מדינה לעסקים שנפגעו מהקורונה בהיקף של כ-3 מיליארד שקל.

 

 

אורי לוין, מנכ"ל בנק דיסקונט אורי לוין, מנכ"ל בנק דיסקונט

 

 

במסגרת הדוח הודיע דיסקונט כי 540 מעובדי הבנק חתמו על הסכם פרישה מרצון שהציע הבנק במסגרת תוכנית ההתייעלות העדכנית שלו, והם צפויים לסיים את עבודתם עד סוף השנה. מספר העובדים שצפויים לעזוב את הבנק עד סוף 2021 צפוי לעמוד על כ-790 עובדים, כולל העובדים שיפרשו בפרישה טבעית. תוכנית ההתייעלות הגדילה את התחייבויות הבנק בכ-545 מיליון שקל.

 

חלק מהפגיעה ברווח של דיסקונט ברבעון נובע מהגדלת הפרשה להוצאות משפטיות שגרעה מרווחיו 109 מיליון שקל. מדובר בהגדלת הפרשה לתביעה אזרחית שמתנהלת נגד הבנק באוסטרליה, במסגרתה הוא נתבע בהליך אזרחי בפרשת העלמת מס היסטורית על ידי מפרקים של מספר חברות השייכות למשפחת בינטר, שהייתה לקוחה של הבנק.

 

בתשעת החודשים הראשונים של השנה הגדיל דיסקונט את ההפרשה בגין תביעה זו ב-239 מיליון שקל. לפי הדיווח של הבנק, סכום התביעה הכולל עשוי להגיע לעד 200 מיליון דולר אוסטרלי, כ-480 מיליון שקל. דיסקונט מציין בדוח כי הבנק פועל לסיים את ההליכים מחוץ לכותלי בית המשפט.

x