למרות הסגר: עלייה בשימוש בכרטיסי אשראי של כאל ברבעון השלישי
חברת כרטיסי האשראי פירסמה דוחות טובים והציגה צמיחה של 14% ברווח ל-51 מיליון שקל, למרות הסגר השני וההאטה במשק; קצב ההפרשות להפסדי אשראי ברבעון השלישי הואט משמעותית לעומת רבעונים קודמים, וההפרשות הסתכמו ב-25 מיליון שקל
חברת כרטיסי האשראי כאל שמנהל לוי הלוי פירסמה הבוקר (ב') דוחות טובים לרבעון השלישי של השנה.
- הפסד של 37 מיליון שקל בסלקום; 6,000 מנויים הצטרפו לשירות הטלוויזיה
- לאחר רכישת סניפי יינות ביתן: זינוק של 70% ברווחי רשת ויקטורי
- עלייה של 5% בגביית שכירות באלוני חץ: הרוב המכריע של מבקשי ההקלות - מישראל
הרווח בנטרול אירועים חד פעמים עמד על 51 מיליון שקל - עלייה של 14.3% ביחס לרבעון המקביל ב-2019. הרווח הנקי כולל אירועים חד פעמיים עלה ב-22% ל-71 מיליון שקל.
על אף הסגר השני, ההאטה במשק וסגירת הפעילות בתיירות, הצליחה כאל בניגוד למתחרותיה להציג עלייה של 1.4% במחזור העסקאות בכרטיסי האשראי של החברה ל-28.8 מיליארד שקל ברבעון השלישי של השנה. בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמד מחזור העסקאות על 79.8 מיליארד שקל, עלייה של 1.1% לעומת התקופה המקבילה. העלייה בפעילות החברה מתבטאת גם בכך, שמספר הכרטיסים הפעילים של כאל צמח ב-3.3% לעומת סוף הרבעון המקביל והסתכם ב-2.93 מיליון כרטיסים.
במהלך הרבעון אירעו מספר אירועים חד פעמיים בכאל: החברה רשמה הכנסה של 49 מיליון שקל משערוך מניות ויזה (בדומה לשערוך שעשה ברבעון הזה גם בנק לאומי המחזיק במניות ויזה), וכן ביצעה הפרשה בסך 29 מיליון שקל לתוכנית פרישה מרצון, כחלק מהתמודדות החברה עם משבר הקורונה.
בעוד שהרבעון השלישי בכאל היה טוב ביחס למשבר הקורונה, בתשעת החודשים הראשונים של השנה נחתך הרווח של כאל, בנטרול אירועים חד פעמיים, ב-51% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. בשלושת הרבעונים הראשונים של 2019 הרוויחה כאל 136 מיליון שקל אל מול 67 מיליון שקל בשלושת הרבעונים הראשונים ב-2020. ללא נטרול האירועים החד פעמיים, הרווח נחתך ב-42% ביחס ל-2019.
הירידה ברווח בתשעת החודשים הראשונים של השנה נבעה מעלייה בהפרשות להפסדי אשראי, אולם קצב ההפרשות ירד משמעותית ברבעון השלישי, והיה אף נמוך יותר לעומת הרבעון המקביל. היקף ההפרשות הסתכם ברבעון השלישי ב-25 מיליון שקל, לעומת 54 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד – קיטון של 54%. בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכמו ההוצאות להפסדי אשראי בסך של 190 מיליון שקל לעומת 117 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 62%.
באשר לפעילות האשראי של כאל, הרי שבעקבות משבר הקורונה היקף תיק ההלוואות למשקי בית רשם ירידה קלה של 2.5% מ-5.4 מיליארד מתחילת השנה. עם זאת, כאל ציינה כי מתחילת השנה ועד למועד פרסום הדוח, העמידה החברה ללקוחותיה אשראי חדש בסך של כ-3.2 מיליארד שקל. הריבית הממוצעת בכאל נותרה בעינה ועמדה על 10.4%.
הכנסותיה של כאל ברבעון שלישי של השנה צמחו ב-6.6% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-517 מיליון שקל. בנטרול אירועים בעלי אופי חד פעמי, נחלשו הכנסות החברה ב-6.6% ל-453 מיליון שקל.
בתשעת החודשים הראשונים של השנה צמחו הכנסות החברה ב-2% ל-1.4 מיליארד שקל, בנטרול אירועים בעלי אופי חד פעמי, נחלשו ההכנסות ב-2.6% ל-1.3 מיליארד שקל.