UBS: "התפוקה הכלכלית ב־2021 תחזור לעצמה"
בקבוצת ניהול ההון הגלובלי מעריכים כי השילוב של תמריצים כלכליים של הבנקים המרכזיים, המשך שערי הריבית הנמוכים יחד עם השקת החיסון נגד הקורונה יניב תשואות גבוהות מעל הממוצע בחברות קטנות ובינוניות - וגם בסקטור הפיננסי ובחברות האנרגיה הירוקה. בין ההמלצות: להתרחק מהדולר הנחלש
קבוצת ניהול ההון הגלובלי המובילה UBS השוויצרית מפרסמת תחזית אופטימית לשנת 2021: "צופים שהתפוקה הכלכלית והרווחים התאגידיים ב־2021 ישובו לרמותיהם טרום המגיפה", כך נכתב בדו"ח התחזיות של UBS לשנת 2021.
- מדד בועות הנדל"ן של UBS: הדירות בת"א נמכרות בהערכת יתר
- UBS וקרן רגרין ישקיעו 300 מיליון יורו באנרגיה הירוקה של אקונרג'י
- התאוששות בשוק הרכב: המכירות באוגוסט טובות מביצועי 2019
ב־UBS מעריכים כי השילוב של תמריצים כלכליים של הבנקים המרכזיים, המשך שערי הריבית הנמוכים יחד עם השקת החיסון נגד הקורונה והפצתו יפיקו תשואות גבוהות מעל הממוצע עבור חברות קטנות ובינוניות וגם עבור הסקטור הפיננסי וחברות האנרגיה הירוקה.
ב־UBS ממליצים להכין את תיק ההשקעות לקראת השנה החדשה על ידי הגדלת חשיפה לאג"ח ממשלתיות אמריקאיות, לאג"ח אסייתיות עם תשואה גבוהה, ואג"ח Crossover נבחרות (בעלות תמחור בלתי אחיד הקרוב לקו המפריד בין אג"ח בדירוג השקעה לבין הנפקות נקובות עם תשואה גבוהה).
זמן הזהב
מגמה בולטת בהמלצות ההשקעה של UBS היא התרחקות מהענקיות האמריקאיות וכן מהדולר האמריקאי הנחלש. "אנו מצפים שהדולר האמריקאי ימשיך להיחלש בשנת 2021 במקביל להתאוששות הגלובלית ולכן ממליצים לגדר את החשיפה אליו", נכתב בדו"ח. עוד צויין כי מדד הדולר האמריקני כבר צנח כ־10% מאז השיאים אליהם הגיע במרץ 2020. ב־UBS מציגים שלוש דרכי התמודדות עם היחלשות הדולר: ראשית לגוון את ההשקעות הן על ידי השקעה במטבעות אירופים כמו היורו, הפאונד, הפראנק ובדולר האוסטרלי או ביין היפני.
שנית, השקעה במטבעות של שווקים מתעוררים כמו הרופי ההודי והאינדונזי, הדולר הסינגפורי והיואן הסיני. בנוסף מעריכים כי הרובל הרוסי יהנה מהחזרה לשגרה בכלכלה העולמית, בעיקר לאור עליית מחירי הנפט הצפויה. חלופה מומלצת נוספת לדולר האמריקאי היא השקעה בזהב, שהיה אחד מהנכסים המניבים ביותר ב־2020 עם עליית ערך של מעל 25%. אמנם ב־UBS לא מצפים לשחזור של 2020 אבל עדיין סבורים שהמתכת היקרה יכולה להוות השקעה נכונה בתקופה של חוסר ודאות גיאופוליטית.
מארק האפלה, מנהל השקעות ראשי ב־UBS Global Wealth Management מסר כי "לדעתנו 2021 תהיה 'שנת ההתחדשות'. המשמעות של חידוש הצמיחה, מדיניות פיסקלית ומוניטרית מרחיבה ומנהיגות פוליטית טרייה היא שעלינו גם לצפות למנהיגות חדשה בשוק בשנת 2021. מעבר לשנה הקרובה, על המשקיעים לשקול גם מגזרים שעוברים כעת שינויים טכנולוגיים. אם העשור האחרון התבסס בעיקר על השקעה בטכנולוגיה עצמה, לדעתנו העשור הבא יעסוק בהשקעה בחברות שקוראות תיגר על התעשיות הישנות ועוסקות בטכנולוגיה חדשנית כמו מחשוב ענן, תשלומים ניידים ונהיגה אוטונומית".
ב־UBS הכריזו על העשור הקרוב כ"עשור של טרנספורמציה" ובדו"ח נכתב שהסיבה לכך היא שמגפת הקורונה הביאה להאצה משמעותית במגמות שכבר נראו בעולם. "בעולם שאחרי המשבר יהיו יותר חובות, הוא יהיה פחות שוויני ויתמקד יותר בשוקי המקומי, אבל הוא יהיה גם יותר דיגיטלי ויותר בר־קיימא", נכתב בדו"ח.
בדו"ח צוין שלמגפת הקורונה היתה השפעה שלילית על תעסוקת עובדים בעלי מיומנויות נמוכות יחסית, כשבמקביל המעבר בתחומים מסויימים לעבודה מהבית וכן העליות בשווקים הפיננסיים השפיעו לטובה בעיקר על אנשים בעלי הכנסה גבוהה מראש. כך שההערכות הן שבעתיד פערי העושר יגדלו ואיתם גם אי־השוויון עוד יותר, מה שיאלץ את מנהיגי העולם לחשוב מחדש על חלוקת העושר.
על פי הדו"ח, הזדמנויות לטווח הארוך ניתן למצוא בעיקר במגמות שאותן האיצה מגפת הקורונה, מגמות שיסייעו לתדלוק עתיד חדש ובר־קיימא. בין אם מדובר במעבר לכלכלת אפס פליטות פחמן, הצורך ההולך וגובר במערכת בריאות יעילה והוליסטית יותר, או הדחיפה ליותר דיגיטיזציה של השירותים הפיננסיים – על פי UBS החברות החשופות למגמות אלו צפויות ליהנות מצמיחה מעל הממוצע בטווח הארוך יותר. עוד העריכו שעד 2035 צפוי המעבר לטכנולוגיית 5G לבדו ליצור ערך כלכלי של 13.2 טריליון דולר.
מקרנות גידור ועד פינטק
בשל התשואות הנמוכות יחסית, המשקיעים יצטרכו לחפש מקורות השקעה חלופיים שיניבו תשואות משמעותיות כגון השקעות פרטיות וקרנות גידור. ב־UBS צופים תשואות של יותר מ־10% בשנה בהשקעות בהון פרטי, ושל 8% בשנה בחובות פרטיים. בתחום קרנות הגידור צופים תשואות של 3.6% בשנה ואף יותר. כתלות ביכולת מנהלי ההשקעות שלהם להבין את השינויים שחוללה מגיפת הקורונה.
עוד המלצות השקעה שמציינים ב־UBS: בריאות דיגיטלית – בשל המגפה האפשרות של מטופלים להגיע לטיפול ולפגוש רופא כבר לא קיימת כמו בעבר. לכן, ב־UBS מעריכים שהפיתוחים הדיגיטליים שמאפשרים לקבל טיפול רפואי מרחוק ישחקו תפקיד משמעותי בענף הבריאות בעשור הקרוב. כמו כן, גם זכייתו של ביידן בבחירות בארה"ב מבטיחה אופטימיות לגבי התמיכה הכוללת במגזר הבריאות בכללותו.
פינטק – המגפה האיצה את מגמת התשלומים הדיגיטליים ללא מגע יד אדם וגם את מגמת המסחר המקוון. "אנו צופים צמיחה מתמשכת בתשלומים דיגיטליים, כאשר הדגש יהיה על מי שיצליח להשתמש בצורה טובה בטכנולוגיות ה־5G".