Mind the Tech NY2020
"אני מצפה מממשל ביידן לבטל את הגבלות על וויזות העבודה לארה"ב"
כך אמר דרק זנוטו, שותף כללי בקרן הון סיכון CAPITALG של גוגל, בוועידת Mind the Tech New York 2020 של כלכליסט, בפאנל עם יבגני דיברוב, מייסד משותף ומנכ"ל חברת הסייבר ארמיס. דיברוב ציין כי: "מה שחשוב היום זה לא גודל החברה, אלא הפתרון המתאים לשוק שנוצר בטרנספורמציה הדיגיטלית"
"למשקיעים יש היום שאלות חדשות ליזמים, שאלות שהיזמים לא רגילים אליהן", כך אומר דרק זנוטו, שותף כללי בקרן הון סיכון CAPITALG של גוגל בוועידת Mind the Tech New York של כלכליסט 2020. לדבריו, "מאז מגפת הקורונה היזם צריך לחשוב האם אפשר לפרוס את המוצר שלו מרחוק, האם כדי למכור את המוצר חייבים נוכחות של אנשי מכירות בחדר עם הלקוח הפוטנציאלי, האם אפשר לשמר את המוטיבציה של צוות המכירות בעבודה מרחוק, ולבסוף נושא הצוות - איך המנהיגות מתקשרת בתוך הארגון ועם הארגון הרחב יותר בסביבה הנוכחית, מה רמת השקיפות והתדירות של תקשורת. אולי היזמים לא רגילים לשאלות האלה".
- מייסדי ארמיס: "יצרנו כאן עשרות מיליונרים חדשים"
- מכירת ארמיס תניב למדינה 75 מיליון דולר לכל היותר
- נפגשים אונליין: מי ומי בוועידת Mind The Tech NY
זנוטו שעוסק בעיקר בהשקעות בסטארט אפים בשלבים מאוחרים סבור כי עדיין יש כסף גם לשלבים מוקדמים, אבל הדיכוטומיה השתנתה: "אני רואה יותר היום שחברות יכולות לשגשג בעבודה מרחוק ולאחרות קשה יותר וזה מה שמפצל את המימון. לחברות בשלבים המוקדמים אני ממליץ לייצר נראטיב סביב היכולת של הפתרון שלהן לסייע בהתנהלות מרחוק. חברות כאלה יצליחו למשוך משקיעים".
גם ליבגני דיברוב, מייסד משותף ומנכ"ל חברת הסייבר ארמיס, שנמכרה בשנה שעברה לקרן אינסייט לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר, יש עצה ליזמים של סטארט אפים צעירים שמתקשים לגייס הון בימים אלה, בהם רובו מופנה לחברות בוגרות יותר. "מה שאני יכול להגיד לחברים שמבקשים עצה בימים אלה - תתמקדו בהקשבה לצרכי הלקוח כדי להתאים את המוצר לשוק באופן מיטבי. צריך להשתדל לעשות כמה שפחות פיבוטים במהלך חיי החברה. אני מציע להתמקד אפילו יותר בהתאמה למה שעובד בסביבה החדשה והטרנספורמציה הדיגיטלית, גם אם נחזור לנורמלי, תהליך זה לא ייפסק אלא אולי רק יואט".
"גם אם יהיה חיסון לקורונה כפי שמסתמן כעת, אני לא חושב שזה יפגע בהערכות השווי של חברות טכנולוגיה ציבוריות או פרטיות", מוסיף זנוטו, "החיסון דווקא נותן למשקיעים בטחון מוגבר לגבי צורת ההתאוששות הכלכלית - אם קודם היה דיון אם זה U W או L תבחרי אות, כעת ברור שזה יהיה בצורת V. כתוצאה מכך נמשיך לראות את ההערכות שווי העולות בקצב גבוה גם בשנה הבאה. מה שאנחנו רואים וחווים הוא שינוי גדול ועמוק שקורה בהערכות שווי של תחום התוכנה והוא מונע על ידי שלושה גורמים - סביבת הריבית הנמוכה, הכמות הגדולה של כסף זמין להשקעות (dry powder) בקרנות הפרטיות והמעבר להתמקדות בגודל שוק המטרה אליו פונות החברות. המשקיעים מאמינים היום שאם אתה מתמקד בשוק הנכון והוא גדול מספיק, אתה יכול לעשות מלא כסף בלא תלות במצב הכלכלה".
זנוטו ודיברוב סבורים כי החשיבות הגדולה בחילופי הנשיאים בארה"ב טמונה בסוגית ויזות העבודה שצומצמו דרמטית השנה בצו נשיאותי של דונלד טראמפ. "אני מצפה מממשל ביידן לבטל את הצווים הנשיאותיים של טראמפ להגבלות בתחום ויזות העבודה ולהחזיר את ארה"ב למקום שבו היא הייתה בתקופת ממשל אובמה", הצהיר זנוטו, "חברות רבות בארה"ב יקבלו בברכה את החזרת המדיניות בתחום הוויזות מסוג H-B1".
גם דיברוב מדגיש את חשיבות ביטול ההגבלה: "זה היה קריטי במיוחד בעידן טרום קורונה, אני בעצמי ונדיר יזראעל, שותפי להקמת ארמיס, נמצאים בארה"ב מהקמת החברה בסוף 2016 וזה מאוד חשוב להיות קרוב ללקוחות לעסק במיוחד כמייסד. בקורונה זה אולי פחות קריטי כי אתה יכול להיות בכל מקום ולתקשר בזום, אבל דווקא בגלל החדשות בגזרת החיסון אני מצפה לפגוש את הלקוחות פנים מול פנים. שנתיים-שלוש הראשונות המייסדים חייבים להיות בארה"ב ולהיות שם פיזית".
יבגני, שכמי שעומד בראש חברת IOT לניהול איומים הנובעים מקישוריות רשת של מכשירים פיזיים, מהם הסגמנטים החזקים היום? האם עדיף להיות חברה קטנה עם פתרון זול או ענקית וותיקה?
"מה שחשוב היום זה לא הגודל, אלא הפתרון המתאים לשוק. גם לחברות גדולות שיש להן פתרונות שמתאימים לסביבה - כמו למשל ההשקעות של ג'י קפיטל כמו זיסקיילר או אוקטה שמצליחות מאוד כחברות ציבוריות משום שהן מותאמות לעבודה מרחוק וגישה מרחוק. גם בארמיס אנחנו רואים שיש התקנים שדורשים ניהול לא רק בבניין המשרדים, אלא גם במקומות אחרים. הטרנספורמציה הדיגיטלית מקשה על ניהול הנכסים האלה ולכן החשיבות היא ביכולת החברות להתאים את עצמן למציאות החדשה ולהוסיף תכונות ופיצ'רים חדשים".