הטיפול של אלי לילי לחולי קורונה קיבל אישור חירום של ה-FDA
האישור הוא עבור שימוש בתרופה מלאניבימאב, שמפחיתה את הצורך באשפוז, בחולים שאינם מאושפזים ומעל גיל 65 או כאלה שיש להם מחלות כרוניות מסוימות; ניסוי בתרופה של אלי לילי בחולי קורונה מאושפזים הופסק לאחרונה בעקבות חוסר יעילות
- ענקיות התרופות מושפעות מהקורונה: מי נפגעה ומי הרוויחה
- צרות נוספות לאלי לילי: ה-FDA חשף בעיות אבטחת איכות "רציניות" במפעל החברה
- עקב חששות בטיחותיים: ארה"ב עוצרת את הניסוי של אלי לילי בתרופה לקורונה
מה-FDA נמסר כי אישור החירום לשימוש בתרופה (EUA) התבסס על ניסויים קליניים שהראו כי התרופה במלאניבימאב (bamlanivimab) הפחיתה את הצורך באשפוז או בביקור בחדר המיון בחולי קורונה שנחשבים בקבוצת סיכון. בעקבות האישור, ניתן להשתמש בתרופה לטיפול בחולי קורונה בוגרים במצב קל עד בינוני ובילדים מעל גיל 12, כך לפי הודעת ה-FDA.
עם זאת, הטיפול אינו מאושר לשימוש בחולים המאושפזים בבתי החולים בשל סיבוכים של הקורונה או כאלה החייבים חמצן בשל הנגיף. לפי ה-FDA, התרופה שגם זכתה לתשבחות מצד הנשיא היוצא דונלד טראמפ, לא הוכחה כמועילה לחולים המאושפזים ואף יכולה להחמיר את מצבם.
ניסוי במימון הממשל האמריקאי של התרופה בטיפול בחולי קורונה מאושפזים הופסק לאחרונה לאחר שלא הוכח כי התרופה מסייעת.
בתחילת אוקטובר ביקשה החברה לקבל אישור חירום לטיפול חד נוגדני, זאת לאחר שתוצאות הניסוי בקרב 452 חולים עם תסמינים קלים עד בינוניים הראו כי 1.6% אושפזו לעומת 6.3% מקרב המשתתפים שקיבלו תרופת דמה. החברה הודיעה כבר אז כי בכוונתה לבקש אישור דומה בנובמבר עבור קוקטייל הנוגדנים שלה, שלטענתה מסייע בהורדת רמות החיידקים אף יותר מהטיפול החד נוגדני.
התרופות של אלי לילי מתבססות על נוגדנים חד שבטיים (monoclonal antibodies), כלומר ייצור העתקים של נוגדנים המיוצרים בגוף האדם כדי להילחם במחלה. בחברה מעריכים כי יוכלו לספק ברבעון הרביעי מיליון מנות של התרופה החד נוגדנית, כש-100 אלף מנות כבר היו זמינות באוקטובר. החברה חתמה על חוזה עם הממשל האמריקאי שישלם 1,250 דול למנה, ובכוונתה למכור גם למדינות נוספטת. מניית החברה עלתה ב-3.6% לאחר סיום המסחר.
חברות נוספות עורכות ניסויים לטיפול נוגדנים בקורונה, בראשם רג'נרון שהטיפול שלה אף ניתן לטראמפ בתחילת החודש שעבר, והערכה היא כי סייעה להאוששות המהירה שלו.