בלעדי לכלכליסט
גינדי: עיריית ראשל"צ ומגדל מתעמרות בנו
שלושה עשורים אחרי שגינדי מכרה חנויות בקניון הזהב לבעלים פרטיים, הן לא נרשמו על שמם. בתגובה לתביעה מטילה החברה את האחריות על העירייה והשותפה מגדל
כמעט 30 שנה לאחר שמכרה חנויות בקניון הזהב בראשון לציון לבעלים פרטיים, חברת "דירות יוקרה" שבשליטת משה ויגאל גינדי טרם רשמה את החנויות על שם הקונים. כך עולה מתביעה שהגיש בעל חנות בקניון לבית המשפט מחוזי מרכז.
בתגובה, מאשימים האחים גינדי את חברת הביטוח מגדל, המחזיקה יחד עם גינדי ב־90% מהקניון, ואת עיריית ראשון לציון, בכך שהן "המתעמרות בה ומקשות על השלמת הרישום של החנויות".
- משה גינדי סוגר חשבון בקניון הזהב: "שלמה אליהו אמר לי קח 100 מיליון שקל ורד מהעניין"
- הפסד לאחים גינדי בפסק דין תקדימי: בעל חנות בקניון הזהב לא יוגבל בשימוש
- "שוכר שהפדיונות שלו ירדו ב-15% רוצה הנחה של 50%. מה אני חברת ביטוח?"
בשנת 1991 רכש מנשה זוהר שתי חנויות בקניון העתידי שנבנה במערב ראשון לציון ונפתח בספטמבר 1993. עם הקמת הקניון, גינדי מכרו 80 חנויות בו לאנשים פרטיים. בהסכם הרכישה התחייבה חברת דירות יוקרה לרשום את הקניון כבית משותף ולהעביר את הבעלות על שם הרוכש תוך 12 חודשים.
“לא קיימו הסכם פשרה”
בתביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד יוסף תמיר, נטען כי רק ב־2006 רשמה החברה הערת אזהרה על החנויות לטובת זוהר. ב־2014, לאחר שהקניון לא נרשם כבית משותף והחנויות לא עברו על שמו, הגיש זוהר תביעה נגד החברה לביהמ”ש המחוזי בת”א. במסגרת ההליך הגיעו הצדדים להסכם פשרה שקבע כי המוכרת תפעל “בשקידה ראויה” לרישום הקניון כבית משותף ולרישום זוהר כבעלים של החנויות תוך 5 שנים, כלומר עד סוף 2019.
משחלף המועד, "לאחר קרוב ל־30 שנים תמימות ממועד רכישת החנויות ובהעדר תשובות ברורות לגבי סטטוס רישום, התחוור למבקש למעלה מכל ספק כי ללא הליך משפטי לא תסיים המשיבה את המוטל עליה בעתיד הנראה לעין". זוהר ציין שהוא בעשור השמיני לחייו ואינו מוכן להמתין יותר."המשיבה אינה יכולה למכור נכס ולחמוק מהתחייבות”, טען. "קל וחומר לאחר לאחר חתימת הסכם פשרה בו התחייבה לפעול במסגרת לוח זמנים. אין מנוס מהתערבות ביהמ”ש על מנת לשים סוף להתנהלותה חסרת תום הלב של המשיבה".
בתשובה שהגישה דירות יוקרה, באמצעות עוה"ד ברוריה לקנר וויקטור שטקל ממשרד בן שחר לקנר, היא מציינת כי התביעה מתעלמת מכך שבהסכם הפשרה התחייבה החברה לפעול "בתלות החברה בגורמים שלישיים".
“מגדל סירבה לחתום”
לטענתה, בשל הבנייה המואצת בקניון לאורך השנים הליכי הרישום לא הצליחו "להדביק" את קצב הבנייה והגידול בשטח. החברה פנתה בתחילת 2017 לחתימת כל בעלי הזכויות בקניון על מסמכי הרישום, בהם קבוצת מגדל שמחזיקה ב־90% מהבעלות בקניון.
לטענת דירות יוקרה, בשל סכסוך בין מגדל לבינה (בעיקר סביב תוכניות התרחבות שונות), מגדל סירבה לחתום על המסמכים. "מגדל לא מחמיצה שום הזדמנות להתעמר במשיבה ולהקשות עליה במיוחד בהתנהלות המשיבה מול הרוכשים הפרטיים וכך עשתה גם בכל הנוגע להשלמת רישום הזכויות, לרבות של התובע". לטענת החברה, רק באוגוסט 2018 בחלוף שנה וחצי מהמועד בו פנתה החברה למגדל לראשונה, הואילה מגדל לחתום על המסמכים הנדרשים.
מאז, לדברי גינדי, הם נתקלים בהתנהלות "סחטנית" מצד העירייה, שראתה בבקשת הקניון הזדמנות להעשיר את קופתה, ודרשה מהחברה לחתום על שלל התחייבויות לרבות דרישה למדידת השטחים בקניון. "העיריה ממשיכה להתעמר במשיבה, לנצל את כוחה לרעה ולהחזיק במשיבה כבת ערובה למען תתרצה ותעניק לה תשלומים או התחייבויות שהעירייה אינה זכאית לקבלם". לטענתם, עד היום העירייה מסרבת להעניק את האישור בגלל סכסוך על היטל השבחה שמצוי בוועדת ערר.
מעיריית ראשל"צ נמסר בתגובה: "ראוי היה לו היתה החברה לוקחת אחריות ולא מחפשת אשמים. מדובר על בקשה שהופנתה אלינו אך ורק בחודשים האחרונים ולא כפי שנטען. לבוא ולהאשים את העירייה, אחרי 30 שנה זה פשוט לעג לרש. דרשנו מהחברה המחזיקה בקניון פרטים, תמונות ותשריטי מצב מדידה קיימת ולצערנו טרם זכינו למענה. איננו רשאים על פי החוק לאשר רישום בית משותף ללא כל הפרטים הללו. על אף האמור, מתקיימת לאחרונה הידברות עם החברה למציאת פתרון".
מגדל בחרה שלא להגיב לטענות.