$
בחירות בארה"ב 2020
באנר בחירות בארה"ב דסקטופ

פרשנות

כך כבש טראמפ את הקהילה ההיספנית בפלורידה

הנשיא השתמש בטקטיקת ההפחדה מסוציאליזם. יריבו הדמוקרטי התרכז בקהילה השחורה ובגברים לבנים

ויקי אוסלנדר 21:1404.11.20

ב־18 באוגוסט, בחגיגת ההכרזה על ג'ו ביידן כמועמד המפלגה הדמוקרטית לנשיאות, בלטה בחסרונה נציגות דמוגרפית אחת. אותו פלח באוכלוסייה היה הקול המכריע שהעניק לנשיא דונלד טראמפ את הניצחון הבולט ביותר שלו אתמול, במדינת המפתח פלורידה.

 

 

 

נתונים עדכניים מראים כי טראמפ הצליח לסחוף את המצביעים מהקהילה ההיספנית במחוז מיאמי־דייד, יוצאי קובה ברובם, ולשחוק את היתרון של ביידן במחוז לתשע נקודות בלבד.

 

"הוואנה הקטנה" במיאמי "הוואנה הקטנה" במיאמי צילום: איי אף פי

 

ב־2016, הילארי קלינטון זכתה במחוז, שהוא המאוכלס ביותר בפלורידה, בהפרש של 30 נקודות. נפילה דרמטית זו, מבלי שביידן יפצה על הפיגור באזורים אחרים בפלורידה, עלתה לו בהפסד במדינה, על כל 29 האלקטורים שבה.

 

אחרי שטראמפ הוכרז מנצח בפלורידה, סיכמה חברת הקונגרס אלכסנדריה אוקזיו קורטז בטון מייאש: "אני לא אגיב על תוצאות הבחירות, משום שאלו עדיין מתהוות, אבל כן אומר שכבר זמן רב אנחנו מצלצלים בפעמוני האזהרה לגבי הפגיעות של המפלגה הדמוקרטית בקרב הקולות הלטיניים. יש אסטרטגיה ויש דרך, אבל המאמץ הנדרש פשוט לא הושקע שם".

 

אוקזיו קורטז יודעת משהו על האסטרטגיה הזו ממקור ראשון. הפוליטיקאית הצעירה היא ללא ספק אחד הקולות הבולטים בפוליטיקה האמריקאית בשנים האחרונות. ובכל זאת, הכוכבת בת הקהילה הלטינית זכתה ל־90 שניות זמן מסך בוועידה הדמוקרטית שהכריזה על ביידן כמועמד. מושל רפובליקני לשעבר, אפרורי למדי, קיבל באותו ערב ארבע דקות. ג'וליאן קסטרו, ההיספני היחיד שהתמודד בפריימריז למפלגה הדמוקרטית, לא קיבל שנייה אחת.

 

 

 

את ההתעלמות הזו ניצל טראמפ במיאמי. כחלק מהקמפיין שלו באזור, הוא חזר ותיאר את ביידן כסוציאליסט, תוך שהוא מקביל בין המועמד הדמוקרטי למשטרים ומנהיגים מעוררי מחלוקת, כמו נשיא ונצואלה ניקולאס מדורו וצ'ה גווארה המהפכן הקומוניסטי מקובה.

 

בקהילה ההיספנית ישנם 32 מיליון אזרחים בעלי זכות הצבעה, וזו קהילת המיעוטים הצומחת בשיעורים הגבוהים ביותר בארה"ב. משום כך, תפקידה בבחירות גדל והולך. כמובן שלא כל המצביעים הלטינים זהים. ישנן קהילות גדולות בניו מקסיקו, אריזונה ואף ניו יורק, שבאופן מסורתי מצביעות לדמוקרטים. עם זאת, בפלורידה יש ריכוז גבוה של יוצאי קובה, ונצואלה וקולומביה, שטראמפ הצליח לכבוש.

 

בשנתיים האחרונות הוא הגיע שוב ושוב לעצרות באזור, בהם הודיע, בין השאר, על סיום ההתקשורת עם קובה, משרידי מדיניות אובמה, והכריז על שבע סנקציות שיושתו נגד ונצואלה, קובה וניקרגואה, מדינות סוציאליסטיות שאותן כינה יועצו ג'ון בולטון "טרויקות העריצות", או לחילופין "משולש הטרור". כל זאת מול קהל קובני־אמריקאי משולהב.

 

ביידן בחר לחזר אחרי קולות הקהילה השחורה והגברים הלבנים בני המעמד הנמוך. ההתעלמות באה לידי ביטוי עוד באוגוסט, אז הצביעו סקרים על חולשתו בקרב הפלח הדמוגרפי הזה. רק 59% מהם אמרו כי יצביעו לביידן, לעומת 66% שאמרו זאת על קלינטון ב־2016.

x