שתי בעלות קניונים גדולות בארה"ב הגישו בקשה להגנה מפשיטת רגל
PREIT היא בעלת הקניונים הגדולה ביותר בפילדלפיה ו-CBL פועלת ב-26 מדינות ברחבי ארה"ב. שתי החברות נקלעו לקשיים במשבר הקורונה. מנכ"ל CBL: "אנו מאמינים שיישום תוכנית ארגון מחדש מקיפה תחלץ אותנו מהמצב הנוכחי"
בעלות הקניונים האמריקאיים CBL & Associates ו-Pennsylvania Real Estate Investment Trust) PREIT) הגישו בקשה להגנה מפני פשיטת רגל, על רקע הקשיים אליהם נקלעה תעשיית הנדל"ן הקמעונאי בשל מגיפת הקורונה. בכל הנוגע לשתי החברות שנקלעו לקשיים, הרי שהדבר היה צפוי לנוכח האיכות הנמוכה של נכסי הנדל"ן בהם הן מחזיקות.
- אפקט טראמפ או אפקט ביידן? איך ישפיעו הבחירות על המניות בשוק
- הפייק ניוז עברו למלחמת התשה שלא תיגמר גם אחרי הבחירות בארה"ב
- לא רק בבתי"ח ומרפאות: ארה"ב תחסן לקורונה גם בבתי מרקחת
PREIT היא בעלת הקניונים הגדולה ביותר בפילדלפיה, ובכוונתה לסגת מתוכנית פיננסית של ארגון מחדש שכבר הוסכמה. לפי הבקשה, היא מתכוונת להשיג הלוואות חדשות בגובה 150 מיליון דולר שיעזרו לה לפרוס מחדש את החובות.
החברה השנייה, CBL מפעילה 107 נכסים שמשתרעים על פני שטח כולל של 6.2 מיליון מ"ר ב-26 מדינות ברחבי ארה"ב, כולל קניונים ואאוטלטים. החברה נקלעה לקשיים לאחר פרוץ המגיפה, שכן בעלי חנויות רבים הפסיקו לשלם שכירות, וחלקם כמו רשת בתי הכלבו ג'יי.סי פני אף פשטו את הרגל.
בבקשה להגנה מפני פשיטת רגל ציינה החברה כי השווי המוערך של הנכסים והחובות שלה נעים בטווח בין 1 ל-10 מיליארד דולר. "לאחר חודשים של דיונים ולאחר ששקלנו מספר חלופות, ההנהלה של CBL ומועצת המנהלים מאמינים כי יישום תוכנית ארגון מחדש מקיפה תספק לחברה את התוכנית הטובה ביותר להיחלץ מהמצב הזה כחברה חזקה ויציבה יותר", מסר המנכ"ל סטיבן לבוביץ. מרבית הקניונים שבבעלותה של CBL נחשבים בגודל בינוני וקטן מבחינת גובה ההכנסות למ"ר.
בשנה שעברה PREIT פתחה את Fashion District Philadelphia – מרכז קניות עצום שבנתה מהיסוד בדאון טאון פילדלפיה. בשנים האחרונות היא מכרה קניונים מפסידים והשקיעה בהוספת בתי קולנוע וחדרי משחקים לקניונים שבבעלותה, ובכך הפחיתה את התלות שלה על הקמעונאות המסורתית. אך גם האסטרטגיה הזו נפגעה השנה, שכן הצרכנים פשוט נשארו בבית בגלל הגבלות הקורונה.