היכלי התרבות עתרו לבג"ץ נגד משרדי התרבות והאוצר: "מפלים אותנו לרעה"
כ-100 היכלי תרבות קיימים ברחבי הארץ. לטענתם, 200 מיליון השקלים שהוקצו לטובת מוסדות התרבות, לא מיועדים גם להיכלי התרבות שבקריסה כלכלית
- אושר מתווה ההופעות במתחמים פתוחים; אנשי התרבות מחו בבלפור: "לא ישים"
- אושר: קיום הופעות בשטח פתוח בפורמט "דרייב-אין"
- הממשלה אישרה: מהיום ניתן לפתוח בתי קולנוע ולקיים הופעות, אך הריקודים אסורים
ברחבי הארץ פרוסים כ-100 היכלי תרבות אליהם מגיעים מדי שנה מאות אלפי אנשים להצגות ומופעים המגיעים מכל התיאטראות ומוסדות התרבות המרכזיים והגדולים. רובן המכריע של הכנסות היכלי התרבות מבוססות על הכנסות עצמיות ממכירת מנויים וכרטיסים ובתקופת הקורונה ההכנסות צנחו כמעט לאפס.
לטענת נציגי היכלי התרבות, ללא תמיכה משמעותית של משרד התרבות, חלק ניכר מההיכלים לא יוכלו לצלוח את המשבר והקהל לא יוכל להמשיך לצרוך בהם תרבות בעתיד.
עוד הוסיפו כי 200 מיליון השקלים שהוקצו על ידי משרדי התרבות והאוצר לטובת מוסדות התרבות כדי להתמודד עם הקורונה, מיועדים לטובת מוסדות יוצרים אשר נתמכים באופן שוטף על ידי המשרד וממוקמים במרכז הארץ, בעוד שהיכלי התרבות בפריפריה אינם זכאים להנות מכספים אלה.
מטעם היכלי התרבות נמסר: "פנינו פעמים רבות לשר התרבות בעניינם של ההיכלים ונענינו בסירוב ובאטימות. העתירה שהוגשה לבית המשפט נעשתה כמוצא אחרון ובקושי רב בתקווה לקבל סעד אשר יחייב את המדינה לאפשר להיכלים להביא תרבות, לכל תושבי המדינה, בכל מקום בארץ, ואף כעת אנו קוראים למשרד ולשר למצוא את הפתרון הנכון והמאוזן אשר יבטיח שמירה על כל מוסדות התרבות בישראל"
העתירה הוגשה באמצעות עורכי הדין טל מישר ועדיאל זימרן ממשרד אגמון רוזנברג הכהן ושות'.