בשל ההוצאות על עמוס 17: הפסדי חלל העמיקו - עמדו על 6 מיליון דולר
הוצאות פחת ומימון שנבעו מהפעלת הלוויין, שהחלה לפני כשנה, הובילו למינוס בשורה התחתונה של הדוח בסיכום הרבעון השלישי - לאחר שאת הרבעון המקביל סיימה חלל בהפסד של 1.6 מיליון דולר; בה בעת, כניסתו לפעילות תרמה לצמיחה של 8% בהכנסות, שעמדו על 22 מיליון דולר
חלל תקשורת מסכמת את הרבעון השלישי של 2020 עם הפסד של כ-6 מיליון דולר - כך עולה מהדו"ח שפרסמה היום (ה') חברת הלוויינים בניהולו של דן זיצ'ק. את הרבעון המקביל סיימה החברה בהפסד של 1.6 מיליון דולר.
- חלל תקשורת במגעים עם סוכנות החלל האוקראינית לבניית לוויין משותף
- הקורונה דחפה את חלל תקשורת להפסד של כ-9 מיליון דולר ברבעון השני
- חלל תקשורת חתמה על הסכם עם לקוח גדול באפריקה בהיקף של 92 מיליון דולר
ההפסד מגיע מעלייה בפחת והפחתות של הלוויין עמוס 17, שעמדו ברבעון על 3.1 מיליון דולר לעומת 0.65 מיליון דולר ברבעון המקביל. זאת בשל הפעלתו המסחרית של הלוויין שהחל להוות חלק מהרכוש הקבוע. עוד הובילה הפעלת הלוויין לעלייה של 23% בהוצאות מימון לעומת רבעון מקביל, שהסתכמו ב-7.8 מיליון דולר.
בה בעת, הפעלתו המסחרית של עמוס 17 והצטרפות לקוחות חדשים הובילו לעלייה של 8% בהכנסות, שעמדו על 22 מיליון דולר. הרווח הגולמי ברבעון השלישי הסתכם בכ-4.1 מיליון דולר, ירידה של 46% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, שנבעה בעיקר מגידול בהוצאות פחת, ביטוח ותפעול של הלוויין עמוס 17. מסיבה דומה, ירד הרווח התפעולי ב-61% לעומת הרבעון המקביל ועמד על 1.9 מיליון דולר. ה-EBITDA הסתכם ב-15.8 מיליון דולר, בדומה לרבעון המקביל.
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת עלה בכ-22% ועמד על 10.5 מיליון דולר, בזכות צמיחה בתקבולים ומקדמות מלקוחות החברה. יתרת המזומנים של החברה הסתכמה בסוף התקופה ב-126 מיליון דולר, עלייה של 5 מיליון דולר מרבעון קודם. ההון העצמי של החברה ירד בכ-16.5% לעומת התקופה המקבילה והסתכם בכ-97.5 מיליון דולר. החברה מדווחת כי צבר ההזמנות למתן שירותי תקשורת עמד ב-1 באוקטובר על 325 מיליון דולר.
בסיכום שלושת הרבעונים הראשונים של השנה, החברה מסיימת בהפסד של כ-28 מיליון דולר, לעומת הפסד של 7 מיליון דולר ברבעון מקביל.
בחלל תקשורת מציינים כי "משבר הקורונה משפיע בעיקר על קצב ההתקשרויות של החברה בחוזים למתן שירותי תקשורת בלוויין עמוס17 ובלוויין עמוס 4. ככל שהמשבר יימשך תיתכן שחיקה נוספת בהון העצמי של החברה וכן הרעה ביחסים הפיננסיים שלה, לרבות אי עמידה באמות המידה הפיננסיות החלות על החברה מכח שטרי אגרות החוב. בנוסף, הימשכות המשבר עלול להשפיע לרעה על גיוסים ומיחזור חובות עתידיים. בנוסף, בעקבות הפסקת הטיסות מישראל ליעדים שונים בעולם, החלה החברה להוציא עובדים לחופשה על חשבון ימי החופשה הקיימים ולפעול לצמצום עלויות. השינוי בפעילות העסקית המתוארת לעיל הביא לחסכון זמני בעלויות כח אדם, שיווק ומכירות בהיקף של כ-0.5 מיליון דולר לרבעון".