$
אוכל

אחותי חלה: סניף חדש של "בבקה בייקרי" בלב ת"א

האחיות שיר וקורל גורן פותחות סניף של מאפיית הבוטיק המצליחה ברחוב דיזנגוף בתל אביב, והמשבר הכלכלי לא מפחיד אותן. "אנחנו בטוחות במוצר ובשירות שלנו"

רעות ברנע 08:0328.10.20

"ההזדמנויות מוצאות אותנו, אנחנו לא מחפשות אותן יותר מדי", אומרת שיר גורן שיחד עם אחותה הגדולה קורל תפתח השבוע את הסניף השלישי של "בבקה בייקרי" - מאפיית בוטיק עם מאפים, כריכים, לחמים ועוגות - ברחוב דיזנגוף בתל אביב. זו תהיה הפעם הראשונה עבור האחיות הצעירות במרכז העיר.

לפני שלוש שנים וחצי פתחה קורל את הסניף הראשון של בבקה ברחוב משה סנה בצהלה בצפון תל אביב. "כבר בתקופת השיפוץ אף אחד לא נתן לי סיכוי", היא נזכרת, "אבל זה רק נתן לי עוד רצון להצליח. עבדתי כל יום מארבע בבוקר ועד עשר בלילה".

 

קורל (27) החלה כבר בגיל 15 לעבוד במטבחים, והבינה אחרי תקופה שבה ניהלה סניף של מסעדת "ג'ירף" שהיא רוצה מקום משלה. היא רתמה את אביה (שהוא שותף שקט) ופתחה את הסניף הראשון של בבקה. כשאחותה הקטנה שיר (23) השתחררה מהצבא, היא נסעה ללימודי קונדיטוריה של שנה ב"קורדון בלו" בצרפת, וכשחזרה, חברו האחיות לשדרוג התפריט בניחוח צרפתי. "הוספתי מוצרים כמו טארטלטים, פחזניות, אקלרים", מספרת שיר. "הכל מבוסס על פיתוחים שהם ייחודיים לנו".

 

המאפייה הקטנה קנתה לה שם באזור, ולפני שנה פתחו האחיות את הסניף השני במקום צפוי פחות — קניון דרורים שבצומת בני דרור.

 

"לפעמים כשאני מגיעה למקום חדש, מסתכלים עליי כמו על ילדה", אומרת קורל. "גם בקניון הציעו לי בהתחלה לפתוח דוכן. אבל לא הסכמתי, וברגע שהתפנתה להם חנות, הם חזרו אליי ופתחנו". בחורף האחרון, רגע לפני פרוץ המגפה, פתחו השתיים את "בבקה פיצה" — פיצרייה סמוכה למאפייה בצפון תל אביב, שזכתה מהרגע הראשון לתשבחות רבות.

 

עכשיו הן עומדות לפני האתגר אולי המשמעותי ביותר שלהן, עם כניסתן ללב העיר. "לפני חודש ישבתי אצל רואה החשבון בפגישה שגרתית", מספרת קורל, ואמרתי לו: 'תקשיב, ב־2021 אני לא מוציאה יותר כסף. אני רוצה שקט'. שבועיים אחרי התקשר אליי המתווך שמצא לי את הסניף הראשון ואמר לי 'בואי'. למחרת הייתי שם, ראיתי את המקום וקראתי לשיר. אני מקבלת החלטות באותו הרגע. אז לקחנו, ובתוך חודש המקום עמד".

 

הסניף ברחוב דיזנגוף 145 יכלול את כל הלהיטים של בבקה: הפרעצלים המפורסמים מסוגים שונים והמיני־פרעצלים הפופולריים אפילו יותר, לחמי מחמצת בעבודת יד, חלות, מאפים, עוגיות וכל השאר, כשהאפייה במקום. "הסניף יהיה ברוח קצת שונה", מסבירה שיר, שהיא זו שגם תנהל אותו בפועל. "הלקוחות בטח יהיו בשכבת גיל צעירה יותר מרוב המשפחות שמגיעות לצהלה".

 

לא מפחיד לפתוח סניף חדש דווקא עכשיו?

"זה סיכון", אומרת קורל, "אבל אנחנו יודעות מי אנחנו, אנחנו בטוחות במוצר ובשירות, ואם זה לא יעבוד — כנראה שזה לא היה צריך לעבוד. אז כן, יש איזה פחד, אבל אנחנו נעשה הכל כדי שזה כן יעבוד. אנחנו לא מפחדות מעבודה קשה".

 

x