"ייתכן שהתחרות עם חו"ל תחייב מיזוג בין חברות התעופה הישראליות"
את הדברים אמרה היום שרת התחבורה מירי רגב, בדיון שנערך בכנסת לרגל הקמת 'שדולת התעופה' שמטרתה שימור התעופה הישראלית כנכס אסטרטגי. בשנת 2019 ניסו אל על וישראייר להתמזג, אך הממונה על התחרות מיכל הלפרין התנגדה למהלך. חשש: יוון בדרך להפוך למדינה אדומה
"ייתכן שהתחרות תחייב מיזוג בין חברות התעופה הישראליות": כך אמרה היום (ד') שרת התחבורה מירי רגב, בדיון בנושא ההקמה של 'שדולת התעופה' למען התעופה הישראלית שנערך בכנסת.
לדברי רגב, "אין ספק שמשבר הקורונה מעמיד אתגרים עצומים בפני ענף התעופה הישראלי, אבל נאבקנו בנחישות בחודשים האחרונים לאפשר לתעופה הישראלית לפעול תחת המגבלות. בהקשר הזה ועל רקע התחרות, אנחנו צריכים לעשות חשיבה מעמיקה - האם יש מקום לסייע לחברות התעופה הישראליות להתמזג כדי להיערך לקראת התחרות הצפויה עם חברות תעופה נוספות.
- נתב"ג מתעורר לחיים: היעדים הפופולאריים - סלוניקי ובלגרד
- "הסיכוי להידבק בקורונה בטיסה עומד על 1 ל-27 מיליון"
- משרד התחבורה: עד 28 טיסות שבועיות לאיחוד האמירויות
"במקביל, אנו מאיצים את עבודות הקמת המעבדות בנתב"ג לתחילת נובמבר ומשרד החוץ פועל כדי להגיע להסכמים עם מדינות נוספות שיאפשרו לישראלים להגיע ללא בידוד, מה שיאפשר להגדיל בצורה מדודה ובטוחה את הפעילות בנתב"ג".
בשנת 2019 ניסו אל על וישראייר להתמזג, אך הממונה על התחרות מיכל הלפרין התנגדה למיזוג, בטענה שיפגע בתחרות הקיימת בתחום הטיסות לאילת ויקבע דואפול של ישראייר וארקיע על הקו. לאחרונה פורסם מספר פעמים על גישושים למיזוג בין ארקיע לישראייר.
מאז אותה החלטה של הממונה על התחרות חל שינוי קיצוני לרעה במצב החברות הפועלות בתחום, בשל משבר הקורונה. בנוסף, שתיים מתוך שלוש חברות התעופה הישראליות מחליפות בימים אלו בעלות: אל על עברה לשליטת המשקיע החדש אלי רוזנברג, וישראייר מוצעת למכירה במכרז - כאשר עד כה ההצעה היחידה שהתקבלה היא זו של רמי לוי. בנוסף, התחרות מול חברות התעופה הבינלאומיות גוברת: השבוע נחתם הסכם עם חברת התעופה איתיחאד, שתטוס לישראל ותתחרה בחברות הישראליות.
בשדולה החדשה חברים חברי הכנסת עודד פורר, מיקי לוי, איילת שקד וניר ברקת. הדיון בכנסת עסק באתגרי התעופה הישראלית ובשאלה כיצד לשמר אותה כנכס אסטרטגי, והשתתף בו גם יו"ר איגוד הטייסים הישראלי מיידן בר. השדולה קראה להדדיות בהסכמי התעופה שחותמת ישראל.
חשש: יוון בדרך להפוך למדינה אדומה
חשש שיוון, אחת משתי המדינות המקבלות ישראלים לנופש ולא נדרש בידוד כששבים מהן, בדרך להפוך למדינה אדומה. שרת התחבורה רגב תשוחח ביום ראשון הקרוב עם שר התיירות של יוון במטרה לבחון האם צפוי שינוי במדיניות הממשלה היוונית לגבי תיירות נכנסת, לאור העלייה בשיעור התחלואה בעיקר בערים הגדולות - סלוניקי ואתונה. בדיון היום אמרה רגב כי יש חשש שיוון הופכת לאדומה.
במידה וכך יהיה, ישראלים יחויבו בבידוד בשובם מהמדינה, ובמקרה הקיצוני יותר ממשלת יוון עלולה לשנות את מדיניותה ולהחליט כי היא סוגרת את כניסת התיירים הזרים לתחומיה. רק לפני שבוע הודיע יוון כי היא מגדילה את מספר התיירים מישראל מ-5,000 ל-10 אלף איש בשבוע. יש לציין כי אם אכן ישתנה מעמדה של יוון, מדובר במכה נוספת לחברות התעופה - שמוכרות כרטיסים לטיסות עתידיות ליוון. למעט יוון, רק סרביה פתוחה לנופש של ישראלים לאחר שקרואטיה ובולגריה הפכו גם הם לאדומות.