בעקבות הביקוש: דיסקונט מרחיב את תוכנית הפרישה מרצון ב-200 עובדים נוספים
בסך הכל יפרשו מהבנק 500 עובדים במסגרת התוכנית, שהעלות הכוללת שלה צפויה להיות 367 מיליון שקל; גם בנק הפועלים מבצע בתקופה זו תוכנית פרישה מרצון, ובבנקים נוספים צמצמו את כוח האדם
בנק דיסקונט מרחיב את תוכנית הפרישה מרצון, שעליה הכריז לפני חודשיים.
- מזרחי טפחות במו"מ ליצירת ארנק דיגיטלי עם הפועלים
- פישר למוסדיים: "לא אתמודד על תפקיד יו"ר הפועלים ב־2021"
- סטנלי פישר מתקרב לדירקטוריון בנק הפועלים: ISS ואנטרופי ממליצות עליו
הבנק שמנהל אורי לוין דיווח הבוקר (ג') על הצלחת התוכנית שבמסגרתה 300 עובדים קבועים בבנק בגילאי 66-50 יצאו לפרישה מוקדמת בתנאים מועדפים. הבנק דיווח כי לאחר שהיעד הראשון הושג בתחילת אוקטובר, הוחלט להגדיל את תכנית הפרישה מרצון בהיקף של 200 עובדים נוספים. זאת "לאור הצלחת התוכנית והתעניינות של עובדים רבים נוספים בפרישה בהתאם לתנאי התוכנית".
תוכנית הפרישה צפויה לעלות לבנק כ-367 מיליון שקל. הבנק מעריך כי כ-70% מהפורשים במסגרת ההרחבה ישלימו את הליך הפרישה עד סוף 2020 ואילו היתר במהלך 2021.
בנוסף, הדירקטוריונים של דיסקונט, מרכנתיל וכאל אישרו תכנית פרישה מוקדמת לכ-60 עובדים בכל אחת מהחברות עד סוף 2021, והבנק מעריך כי בשל הרחבת התוכנית מספר הפורשים מהבנק (כולל פרישה טבעית) יעמוד על כ-770 עובדים.
גם בבנק הפועלים מבוצעת בימים אלה תוכנית פרישה מרצון. בנקים נוספים כמו לאומי ביצעו צמצומי כוח אדם גם הם. גם בחברת כרטיסי האשראי מקס צמצמו את מצבת כוח האדם ב-50 עובדים, כפי שפורסם בכלכליסט לפני מספר חודשים. בקרב חברות הביטוח בוצעו הליכי פיטורים כבר בגל הראשון של הקורונה.