האיחוד האירופי חוקר: האם אינסטגרם אפשרה חשיפת פרטים אישיים של ילדים?
הרגולטור האירי בוחן תלונות לפיהן חשבונות של 60 מיליון קטינים ברחבי העולם הפכו לחשבונות עסקיים ללא פיקוח, ופרטיהם האישיים הוצגו לכל משתמשי האפליקציה
הרשויות באירלנד חוקרות כיצד אינסטגרם מנהלת מידע אישי של ילדים על גבי הפלטפורמה שלה, כך לפי דיווח באתר ה-BBC. החקירה מבוצעת על ידי ועדת הגנת המידע (DPC) באירלנד, ופייסבוק, החברה האם של אינסטגרם, עלולה לעמוד בפני קנס גבוה אם ייקבע שהפרה את חוקי הפרטיות.
- אינסטגרם משיקה את שופינג בישראל - ללא התשלום ישירות מהאפליקציה
- פייסבוק החלה לאחד את הצ'ט של אינסטגרם ומסנג'ר
- דיווח: כך פייסבוק מתכוונת להיאבק ברגולטורים שרוצים בפירוקה
מספר חברות טכנולוגיה אמריקאיות גדולות הקימו את המטה האירופי שלהן באירלנד, ו-DPC הוא הרגולטור הראשי של האיחוד האירופי תחת רגולציית הגנת המידע הכללית (GDPR) שנכנסה לתוקף ב-2018. הוועדה אחראית להגנת הזכות לפרטיות ברשת, ובסמכותה להטיל קנסות גדולים.
החקירה מתבססת על תלונות לפיהן אינסטגרם הפכה פרטים אישיים בחשבונות של קטינים זמינים לכל מי שנכנס לאפליקציה. לצורך כך הרגולטור האירי בוחן האם לפייסבוק יש יסוד חוקי לעיבוד המידע האישי של ילדים והאם החברה מטמיעה אמצעי זהירות מספקים והגבלות באינסטגרם לשמירה על פרטיותם.
במקביל, מתנהלת חקירה שבוחנת האם פייסבוק מצייתת לדרישות הרפורמה בכל הקשור לפרופילים באינסטגרם והגדרות החשבונות (הגיל הצעיר ביותר שבו אפשר לפתוח חשבון אינסטגרם הוא 13)
"אינסטגרם היא רשת חברתית הנמצאת בשימוש נרחב של ילדים באירלנד וברחבי אירופה", אמר גרהאם דויל, סגן יו"ר DPC, "אנחנו עוקבים אחר התלונות שהתקבלו מאנשים פרטיים בנושא הזה ואף זיהינו בעיות פוטנציאליות בנוגע לעיבוד המידע הפרטי של ילדים שמחייבים בדיקה נוספת".
מומחה המידע דיוויד סטייר ניתח בפברואר 2019 פרופילים של קרוב ל-200 אלף משתמשי אינסטגרם ברחבי העולם. להערכתו, במשך למעלה משנה לפחות, 60 מיליון משתמשים מתחת לגיל 18 קיבלו את האפשרות לשנות בקלות את הגדרות החשבון שלהם לחשבון עסקי. החשבונות העסקיים של אינסטגרם מחייבים את המשתמשים להציג את מספר הטלפון וכתובת המייל שלהם באופן גלוי, כך שהמידע האישי של משתמשים רבים הופך להיות גלוי למשתמשים אחרים ברשת החברתית.
סטייר פנה עם הממצאים שלו לפייסבוק, אך לפי פוסט שפרסם, באינסטגרם סרבו להסתיר את כתובות המייל ומספרי הטלפון בחשבונות העסקיים. עם זאת, בפייסבוק הסכימו להסיר את פרטי המידע מקוד המקור בעמודי אינסטגרם.
סטייר מעריך כי האקרים הצליחו לגנוב את המידע האישי מעמודי האינסטגרם, זאת לאחר שבמאי 2019 נחשף כי הפרטים של 49 מיליון משתמשים אוחסנו ברשת במאגר מידע לא מוגן שבבעלות חברה הודית.
"האם יש לנו אחריות למנוע ממספרי טלפון וכתובת מייל של ילדים להתפרסם כך שזרים לא יוכלו למצוא אותם רק על ידי לחיצה על כפתור?" כתב סטייר. "כהורה, אני רוצה שיבטיחו לו שהחוויה שאינסטגרם מציעה לצעירים היא בפיקוח מבוגרים ככל האפשר".