ביהמ"ש העליון ביטל את פסק הדין בסכסוך סייברה בעקבות פשרה בין השותפים
נתנאל דוידי ואורי אלטר הגיעו להסכם עם הטכנולוג של החברה, משה בן אבו, שמסיים את המחלוקת הכספית ביניהם. במסגרת ביטול פסק הדין, בן אבו אף התחייב שאין לו כל תביעות כלפי חברת פאלו אלטו נטוורקס שרכשה את סייברה בכ-200 מיליון דולר
- מייסדי סייברה הגיעו לפשרה עם שותפם וביהמ"ש העליון ביטל את פסק הדין
- משפט סייברה: נתי דוידי ואורי אלטר יפקידו 20 מיליון שקל
- מייסדי סייברה על השותף: נוטה להיכנס לחובות
נתנאל דוידי ואורי אלטר הקימו את סייברה (Cyvera) ב־2011 וסמוך למועד ההקמה צירפו את משה בן אבו למיזם. הסיכום ביניהם היה שכל אחד מהשלושה יחזיק במיליון מניות מתוך 3 מיליון המניות של החברה. ב־2013 חתם בן אבו על שני כתבי ויתור על מניותיו. בינואר על שני שליש מהמניות וביוני על השליש הנוסף, למעט 45 אלף מניות שנשארו בידיו. המניות שלו הועברו לחברה עצמה והביאו להגדלת האחזקות של בעלי המניות האחרים, בראשם אלטר ודוידי. החברה נמכרה ב־2014 לפאלו אלטו בכ־200 מיליון דולר. באותה עסקה בן אבו מכר את המניות שעוד נותרו לו תמורת כ־2.5 מיליון דולר, וחתם שוב על כתב ויתור. לאחר כשנה תבע את שני המייסדים האחרים בגין המניות שעליהן ויתר. הנתבעים טענו כי הוויתור הוסכם בשל תפקודו הלקוי של בן אבו בחברה.
בתגובה לפניית כלכליסט מסרו שני הצדדים כי פסק דין סייברה בוטל במסגרת הסכמה המביאה את כל המחלוקות שביניהם לסיום ברוח טובה. עוד נמסר, כי כי הם מברכים על ההסכם אשר מחזיר למוקד את סיפור ההצלחה של סייברה המשותף לשלושת היזמים שליוו את החברה מראשיתה, נתי דוידי ואורי אלטר אשר ניהלו את החברה ומשה בן אבו שהיה הטכנולוג הראשי של החברה בראשית דרכה.
מתוך התגובה של שני הצדדים ניתן להסיק שבן אבו אכן קיבל סכום אשר סיפק את צרכיו, אך יתרה מכך שני הצדדים הגיעו להסכמה שבן אבו היה הטכנולוג הראשי של החברה בתחילת דרכה בשונה מקביעתם לאורך כל הדרך לגבי תפקידו השולי כביכול בחברה. כמו כן מדגישה התגובה ששלושתם היו היזמים של החברה ולא רק דוידי ואלטר כפי שנטען בתחילת הדרך.
בן אבו יוצג בהליך בידי עוה"ד ערן פרזנטי ודני כביר ממשרד מ.פירון ושות'. דוידי ואלטר יוצגו בידי עוה"ד פיני רובין ממשרד גורניצקי ונדב וייסמן ממשרד מיתר.