$
התחדשות עירונית

אלי להב, ממקימי גרנד קניון בבאר שבע, נכנס לענף ההתחדשות העירונית, במרכז ת"א

להב חבר לאייל אוכמן, העוסק כבר שנים רבות בתחום ההתחדשות העירונית, ויחד הם פועלים להקמת כמה פרויקטים. עד כה נחתמו ארבעה הסכמים לפרויקטים מסוג תמ"א 38/2 בתל אביב

דותן לוי 08:0907.10.20

איש העסקים אלי להב, ממקימי גרנד קניון בבאר שבע ועד לאחרונה בעל השליטה בחברת להב אל.אר, נכנס לתחום ההתחדשות העירונית, כך נודע לכלכליסט. להב חבר לאייל אוכמן, העוסק כבר שנים רבות בתחום ההתחדשות העירונית, ויחד הם פועלים להקמת כמה פרויקטים בלב תל אביב.

 

 

 

אוכמן מחזיק ב־45% מהשותפות בפרויקטים, להב ב־45%, ושי הולצמן, כדורגלן העבר שעובד עם להב, ב־10%. אוכמן אחראי על החתמת הדיירים וסגירת העסקה מולם, על שלב התכנון עד קבלת היתר בנייה, הולצמן מופקד על הביצוע, את ההון העצמי לפרויקטים מביא להב.

 

 

אלי להב אלי להב צילום: חיים הורנשטיין

 

במסגרת הפעילות נחתמו 4 הסכמים להקמת פרויקטים מסוג תמ"א 38/2 (הריסה ובניה) בפרויקט ברחוב שמעון התרסי 16-18 המשותף גם לחברת נתנאל מדובר על הריסת 19 יח"ד קיימות והקמת 35 יח"ד (תוספת של 16 יח"ד). בשמעון התרסי 12 יש כיום 9 יח"ד אותם הורסים ובונים 19 יח"ד, ופרויקטים נוספים הם ברחוב שמעון התרסי 14 וברחוב ג'ורג' אליוט 13. בכל הפרויקטים מדובר בהריסה של מבנים ישנים בני 3 קומות ובניה של בניין בן 5 קומות עם קומת קרקע חלקית וקומת גג חלקית. מבנים נוספים שצפויים לקחת חלק בפרויקט נמצאים ברחוב שמעון התרסי 8 ו-10.

 

ב־2003 הקים להב את רשת הסופרמרקטים "מחסני להב", שאותה מכר ב־2010 לחברת דן וכיום היא בבעלות פרש מרקט. בתחום הנדל"ן הקים להב עם בריטיש ישראל (שהשליטה בה עברה בהמשך למליסרון) את גרנד קניון, וב־2016 מכר את חלקו למליסרון ב־150 מיליון שקל. ללהב גם נדל"ן מניב בגרמניה ופעילות בתחום הסולארי, שניהם באמצעות חברת להב אל.אר. כיום מקים להב רשת חנויות דיסקאונט בשם בום.

 

x