$
משפט

ביהמ"ש: "יש ראיות מבוססות שתרבות תשלומי השוחד היתה מושרשת בשיכון ובינוי"

השופט אישר למדינה להחזיק עוד חצי שנה לפחות ברבע מיליארד השקלים שהקפיאה לחברה, עם פתיחת החקירה נגדה בחשד לתשלומי שוחד במדינות שונות באפריקה כדי לזכות במכרזי תשתיות

תומר גנון 12:4205.10.20

פרשת השוחד והלבנת ההון בשיכון ובינוי: המדינה תחזיק לפחות עוד חצי שנה ברבע מיליארד השקלים שהקפיאה לחברת התשתיות והנדל"ן עם פתיחת החקירה נגדה בפברואר 2018, וזאת לצורך חילוט בעתיד במידה ויוגש כתב אישום.  כך החליט היום (ב') שופט בית משפט השלום בראשון לציון, גיא אבנון.  

 

נגד שיכון ובינוי ובכיריה לשעבר, בהם בעלת השליטה שרי אריסון והמנכ"ל עופר קוטלר, ישנה המלצה של המשטרה ורשות ני"ע להעמידם לדין על ביצוע עבירות של מתן שוחד לעובדי ציבור זרים במדינות שונות באפריקה על מנת לזכות במרכזית תשתיות. הפרקליטות טרם הכריעה אם לזמן את החשודים לשימוע לפני הגשת כתב אישום. 

שרי אריסון שרי אריסון

 

 

"המדינה הניחה תשתית ראייתית מבוססת ביותר, הנשענת על עדויות של גורמים בכירים של ממש לשעבר בקבוצה, ועל אסופה נרחבת של מסמכים מגוונים", כתב אבנון בהחלטה. "כל אלו מצביעים ש'תרבות' תשלום שוחד לעובדי ציבור זרים בהם פעלה החברה הבת (SBI) היתה מושרשת בקבוצה כפעילות עסקית של ממש, תוך הסתרה מכוונת שנועדה להסוות את העבירות מגורמי הרגולציה, אכיפת החוק והמשקיעים".

 

אבנון הוסיף כי: "שווי הרכוש התפוס נופל משמעותית מהיקף העבירות, משמע ראוי להותיר את הסכום כולו בחזקת המדינה, אשר קידמה ומקדמת את החקירה בקצב ראוי ויעיל. החברה הצביעה אומנם על איתנות פיננסית לעת הנוכחית, גם בהיתן מצב החירום המקומי והעולמי, אך מנגד לא שוכנעתי כי די בכך להבטיח יכולת פרעון של חילוט עתידי, ככל שיוגש כתב אישום וככל שהחברה תורשע בדין".

 

 

עופר קוטלר עופר קוטלר צילום: עמית שעל

 

x