$
אוכל

בציר אל הבציר: מדריך חדש ליקבים ישראליים

הייננים רוני ססלוב וגיא הרן מפיקים מדריך ליקבי ישראל הפתוחים למבקרים, במימון המונים. “החלטנו לא להכניס פרסומות. אנחנו רוצים ליצור משהו אמיתי”

רעות ברנע 08:2205.10.20

"יש צמיחה אדירה של תחום היין בישראל וגם קהל השותים השתנה", אומרת רוני ססלוב, יננית ומומחית ליין. "אם פעם הוא הורכב בעיקר מגברים בני 60 ומעלה, היום יש בו הרבה צעירות וצעירים. זה קהל חדש ונפלא". זו אחת הסיבות שיחד עם גיא הרן, מייסד “Vinspiration", חברה המתמחה בתיירות יין וקולינריה יזמה מדריך חדש שמרכז את כל היקבים הישראליים שפתוחים למבקרים. הוא נקרא "יומן יין: הרפתקה ישראלית" ובימים אלה הם מגייסים יחד עם המעצב הגרפי איתמר גור והצלם דייוויד סילברמן את הפקתו בקמפיין מימון המונים (חפשו “מסע ביקבי ישראל” באתר הדסטארט).

 

"הרן ואני קולגות כבר הרבה שנים" מספרת ססלוב. "עשינו יחד פודקאסט וטיולי יין לפורטוגל, ואז הגיעה הקורונה. . הבנו שמה שאנחנו צריכים לעשות הוא לחבר בין האנשים ליקבים. אחד הדברים הכי כיפיים שיש הוא לשבת ביקב עצמו ולשתות יין, יש מקומות יפהפיים וצריך להפנות אליהם זרקור”. את המדריך, שעתיד לצאת בתחילת 2021 יוציאו במהדורה דו־לשונית בעברית ובאנגלית: "שואלים למה אנחנו לא עושים את זה בגרסה דיגיטלית. אנחנו רוצים להוציא את האנשים מהמסכים. לגרום להם להחזיק משהו ביד, לדפדף, להסתכל על תמונות ולבחור לאן ללכת".

 

מימין דייוויד סילברמן, איתמר גור, גיא הרן ורוני ססלוב יוצרי הספר המדריך ליקבי ישראל מימין דייוויד סילברמן, איתמר גור, גיא הרן ורוני ססלוב יוצרי הספר המדריך ליקבי ישראל

 

כל היקבים בארץ יופיעו בספר?

"יש בספר יותר מ־200 יקבים שהקריטריון היה שאפשר לבקר בהם, שהוא מציע חווית מבקר ומעוניין לארח. יש גם יקבים, אפילו גדולים, יקבים שאין בהם אפשרות לאירוח יופיעו רק ברשימת היקבים הכללית בסוף הספר. אחת ההחלטות הראשונות שלנו היתה שאנחנו לא מבקשים כסף מהיקבים המשתתפים ולא מכניסים חסויות ופרסומות. אנחנו רוצים ליצור משהו אמיתי. לכן אנחנו מגייסים במימון המונים".

 

לפי מה מקוטלגים היקבים?

"החלוקה הראשונית היא לפי אזורים בארץ, מצפון לדרום (או מדרום לצפון, אם קוראים באנגלית) כל אחד מהיקבים מתומצת בטקסט קצר שמספר עליו ולכל אחד מהיקבים יש אייקונים שמקלטגים אותם לפי קטגוריות כמו: כשרות, נגישות, אפשרות להביא בעלי חיים, האם המקום מציע נשנוש קל או ארוחה ממש ועוד. בכל עמוד יופיע גם קוד QR שבסריקה יוביל לעמוד באתר עם פרטים נוספים, הטלפון של היקב והפניה לעמוד הפייסבוק והאינסטגרם או פרטי התקשרות אחרים. לצד היקבים עצמם, יהיה בספר גם קצת מידע כללי בצורת עובדות כיפיות על ענף היין בארץ וגם מפה לכל אזור בה אפשר לראות מה עוד יש בו, קולינרית: מחלבות, מזקקות ומבשלות".

 

יש ביקורת או ציונים?

"לא. אנחנו לא מדרגים ולא נותנים ציונים, אלא מאפשרים לקוראים לקרוא ולראות אם זה מתאים להם".

 

בין היקבים המופיעים במדריך מציינת ססלוב יקב אסף ברמת הגולן שמאפשר גם לינה במקום, את יקב בן חיים ברמת השרון בו מתקיימות ביום שישי בצהריים הופעות סקסופון של היינן הראשי ואת יקב חרשים בגליל שמארח בר יין בימי שישי.

 

איך השפיעה לדעתך התקופה הנוכחית על היקבים בארץ?

"ברגע שאין מסעדות ופחות חנויות עובדות, הרבה יקבים הבינו שהם צריכים למצוא אפיקי מכירה ישירים. זה נפלא בעיני וגם האירוח ביקבים עצמם נהיה מבוקש יותר כי אלה מקומות פתוחים עם ישיבה בחוץ".

x