ימי הבידוד ימשיכו להיחשב כימי מחלה, לפחות עד ה-28 באוקטובר
בג"ץ קיבל את בקשת המדינה לא לבטל היום את הנוהל הקיים ודחה את העתירות מצד ארגוני המעסיקים שלא חתמו על הסכם עם המדינה
בג"ץ קבע הלילה (ה') כי הוא מקבל את בקשת המדינה לפיה הנוהל הקיים היום לפיו ימי הבידוד נחשבים לימי מחלה (כפי שקבע משרד הבריאות עם תחילת משבר הקורונה) לא יבוטל היום כפי שפסק ביולי, אלא רק מה-28 באוקטובר.
- ראש שירותי בריאות הציבור חוללה מהומה - פרויקטור הקורונה צידד בה
- ההתנגדות להסכם ימי הבידוד מגיעה לבג"ץ: "שימוש ציני בבריאות הציבור"
- "ההסכם על מימון ימי הבידוד של עובדים מביש ושערורייתי"
הפרקליטות השיבה לבג"ץ כי המדינה זקוקה ל-28 יום במטרה לחוקק את הסיכום שנעשה בין משרד האוצר, ההסתדרות ונשיאות המעסיקים והעסקים (בראשה עומד נשיא התאחדות התעשיינים רון תומר).
בכך למעשה דחה את הבקשות שהוגשו היום מצד יתר העותרות המקוריות - סל שירותי סיעוד, התאחדות התעשייה והמלאכה וארגון חברות הנקיון שדרשו לקיים את הפסיקה במועדה המקורי בטענה כי האוצר מרח די זמן עד כה על חשבון המעסיקים וכי ההסכם אינו על דעתם.
בנוסף, דחו השופטים את הבקשות של נשיאות המגזר העסקי, בראשה עומד דובי אמיתי והסתדרות העובדים הלאומית להצטרף כ"צד נדרש" להליך ולהתנגד לדחיית ביצוע פסק הדין וציינו כי "אין מקום לבקשות הצטרפות בשלב זה לאחר מתן פסק דין". בהרכב שקיבל את ההחלטה ישבו נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, עוזי פוגלמן ואלכס שטיין.
המצב הקיים הטיל את כל המימון בפועל על המעסיקים ששילמו על ימי הבידוד לעובדים. כעת הסיכום שנעשה מוקדם יותר השבוע קובע כי ימי הבידוד הראשונים ימומנו חלקית על ידי העובד ויתר הימים יחולקו באופן שווה בין המעסיק למדינה. מתנגדי ההסכם דורשים פיצוי על כל החודשים בהם המעסיקים נשאו בנטל לבד וכן התחשבות גדולה יותר בעסקים קטנים.