הממשל האמריקאי פסל המלצה של המרכז לבקרת מחלות להאריך את האיסור על קרוזים
הבית הלבן דחה את עמדת מנהל המרכז ד"ר רדפילד, שקרא להאריך את איסור ההפלגה עד לאמצע פברואר; ברקע – הכוח הפוליטי הרב של תעשיית הקרוזים והתיירות בפלורידה, מדינת מפתח בבחירות לנשיאות; תוקף הצו הקיים פג היום והחברות כבר הסכימו וולנטרית להאריכו עד ל-31 באוקטובר
הבית הלבן חסם המלצה של המרכז האמריקאי לבקרת מחלות (CDC), להאריך את הצו המחייב את עגינת ספינות הקרוזים בנמלים עד לאמצע פברואר 2021.
התקנה שנפסלה על ידי הממשל לא היתה מתקבלת בקורת רוח בקרב מנהלי חברות הקרוזים והתיירות של פלורידה, אחת המדינות הקריטיות ביותר בבחירות לנשיאות בארה"ב.
היום חל הדד ליין לתקופת איסור השייט שקבע ה-CDC, ומנהל המרכז ד"ר רוברט רדפילד (Robert R. Redfield) המליץ על הארכתו עד לחודש פברואר. רדפילד טען כי הספינות יכולות להפוך למקור הדבקה מהירה והמונית, בדיוק כפי שהיה בתחילת המגיפה.
- מועמדים לנשיאות? מופע אימים של שני גברים מבוגרים צועקים ולועגים אחד לשני
- העימות בין טראמפ לביידן היה קשה לצפייה - ומכאן זה רק ילך ויחמיר
- קרב מכוער בעימות: טראמפ השתלט, ביידן ענה "אולי תסתום?"
בפגישת כוח המשימה של הבית הלבן שנערכה ביום שלישי נדחתה ההצעה של רדפילד כנציג ה-CDC - כך מדווח הניו יורק טיימס, על בסיס שיחות עם גורמים ברשויות הבריאות הפדרליות. לפי החלופה שהתקבלה, הספינות יוכלו לשוב ולהפליג לאחר 31 באוקטובר, התאריך שהוסכם וולנטרית ממילא על ידי מנהלי החברות – חודש לאחר הדד ליין של הממשל.
רדפילד עצמו חשש שיפוטר בישיבה שהתקיימה ביום שלישי, בשל עמדתו בעניין תעשיית הקרוזים, וגם בשל העמדות שהציג עד כה שסתרו את טענות הנשיא טראמפ - בין היתר התעקש רדפילד כי החיסונים לקורונה יצאו לשוק רק בשנה הבאה, בניגוד לטענותיו של הנשיא, לפיהן החיסונים יצאו עוד השנה.
פוליטיקאים רפובליקנים בפלורידה ולוביסטים מטעם תעשיית הספנות הובילו בשבועו האחרונים קמפיין נרחב נגד הארכת הצו האוסר על ההפלגות (no-sail order). ה-CDC התעקש שכן להמליץ על ההארכה אך כאמור, הוא נחסם בפגישה בבית הלבן.
"המשלחת של פלורידה מנסה לעבוד עם הממשל ועם ה-CDC ולראות מהם הצעדים שאנו יכולים לעשות על מנת להניע מחדש את התעשייה. זו התעשייה היחידה שלא מורשית לפעול כרגע", אמר מייקל רובין (Michael Rubin), סגן נשיא לענייני הממשל במועצת הנמלים של פלורידה. המועצה שלקחה חלק בקמפיין טענה בין היתר כי תעשיית הקרוזים של פלורידה, הגדולה ביותר במדינה, ספגה את המכה הקשה ביותר במשבר הקורונה בהשוואה לסקטורים האחרים.