ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"כשאתה סגור, אין ברירה אלא לקנות אונליין. אבל קשה לייצר חוויה מספיק טובה"

כך לדברי דני כהן, שותף מנהל ב-Viola Ventures, קרן הון סיכון ישראלית, בפאנל בנושא אי-קומרס שנערך בכנס גוגל וכלכליסט; לדבריו: "שחקנים מקומיים לא מספיק בלחץ - עד שמגיע וולט כזה ומשנה את המשחק"

הגר רבט 14:4717.09.20

״הקורונה היא אירוע מתגלגל עם ביקושים משתנים, אבל ההתנהגות הצרכנים השתנתה והביקושים באופן כללי גדולים יותר״ כך תיאר אריה תום, CMO של חברת GlassesUSA את תקופת הקורונה בפאנל בנושא אי-קומרס שנערך בכנס גוגל וכלכליסט והונחה על ידי כתבת כלכליסט הגר רבט.

 

 

החברה, שמוכרת משקפיים אונליין ומתמקדת כיום בשוק האמריקאי, נמצאת בצמיחה מהירה, סיפר תום. ״הקורונה תפסה אותנו מאוד מוכנים, גם מבחינת היכולת להגיב, מבחינת שרשרת האספקה. מלאי, פרסום וכו ידענו להגיב מהר לשינויים ולנצל את התקופה.

 

"זיהינו גם שינויים בצריכה מעבר לצמיחה, כל מיני מיקרו הזדמנויות, למשל עלייה גדולה מאוד במוצרים שחוסמים ׳אור כחול׳ ממסכים, עכשיו כשאנשים עובדים ולומדים מהבית והוצאנו מותג חדש שהרמנו תוך חודש. דוגמה נוספת היא משקפיים עם אפקט מונע ׳אדים׳ שהיינו החברה הראשונה שהוציאה מוצר כזה. באפריל עד יוני ראינו הכפלה בהיקף הפעילות״.

 

משתתפי כנס האי קומרס של גוגל וכלכליסט: שירן פרן, אריה תום, דני כהן משתתפי כנס האי קומרס של גוגל וכלכליסט: שירן פרן, אריה תום, דני כהן

  

״אי קומרס היא אחת התעשיות שחוו את הטלטלה הכי משמעותית ועברנו רכבת הרים ממש״. מוסיפה שירן פרן, ראש תחום אי-קומרס בגוגל. ״בתחילת מרץ ראינו ירידה דרסטית בביקושים ששיאה עם ההכרזה של טראמפ על מצב חירום לאומי. אנשים פשוט קפאו וכל הביקושים בירידה. בתחילת אפריל יש שינוי מגמה משמעותי והתפוצצות ממש בביקושים. השיא היה כשהממשל האמריקאי העניק מענקי קורונה. ממש ראינו את הכסף שיוצא מהממשל האמריקאי וחוזר לשוק. באופן כללי יש קורלציה מדהימה בין דברים שקורים בפן המדיני והכרזות שמתורגמות כמעט מיידית להתנהגות צרכנים בפועל, אז אנחנו מצפים לקפיצה נוספת בנובמבר. היום יש התייצבות על בסיס חדש שהוא משמעותית גבוה יותר.

 

״אנחנו יכולים להפריד לשלושה תחומים: דברים הכרחיים שצריך בבית והם הראשונים לעלות, רואים את זה בדוחות של חברות כמו וולמטארט וטארגט . אחריו, בתקופת הסגר יש עליה בקטגוריה שקראנו לה ׳תקועים בבית׳ כמו מכונות קריוקי, מזרני יוגה וכו. השלישית זה דברים שזקוקים להם מחוץ לבית כמו משקפי שמש ואיפור והם צומחים בצורה מתונה יותר. יש כמובן קטגוריות שצנחו לגמרי אבל כל המחקרים מראים שאנחנו נמצאים היום איפה שהיינו צריכים להיות חמש שנים קדימה״.

 

ראינו שבתי עסק שלא הייתה להם נוכחות רשת לפני הקורונה הזדרזו להקים נוכחות כזו, אבל היום כשכבר התרגלנו לרכוש מאתרים מסוימים האם לעסקים שהצטרפו מאוחר יש עוד סיכוי לפרוץ לשוק הזה?

״כן בעיקר כי אנחנו בתחילת הדרך של משהו שלא ברור מהו״ אומר דני כהן, שותף מנהל ב-Viola Ventures, קרן הון סיכון ישראלית המשקיעה בסטארט-אפים בעיקר בשלבים הראשוניים של הפיתוח. ״אנחנו נמצאים בבלגן לא ידוע. אנחנו לקראת עונת החגים האמריקאית ולא ברור מה יהיה, אולי הבונוס ישפיע ואולי לא, מי יהיו המנצחים החדשים. המציאות היא שאנחנו לא יודעים מה יהיה הנורמלי החדש הזה. ולקראתו להרבה שחקנים יש עוד הזדמנות כי השוק הולך לעבור עוד הרבה עליות ומורדות, בטח לקראת החיסון וגם אחריו, אז יש פה הזדמנות של שנתיים שלוש״.

 

עד עכשיו הייתה לכם פחות תחרות ועכשיו נכנסים לכם מתחרים חדשים, איך אתם שומרים על היתרון שהשגתם?

תום: ״זו הזדמנות לתדלק את העתיד, אנחנו משקיעים הרבה בחדשנות והרחבת ליין המוצרים. לקוח שמגיע אלינו עכשיו לקנות משקפיים כי נכפה עליו לעבור לאונליין, מהרגע הזה המטרה שלהו היא לגרום לו לחוייה טובה שתמנע ממנו לרצות לחזור אחורה ברגע שהשוק ישתנה שוב. אחד הדברים המשמעותיים הוא האסטרטגיה לטווח הרחוק לצד מה שאנחנו עושים עכשיו כדי להתאים את עצמנו לתנאי השוק״.

 

כהן: ״כשהכל סגור ואתה בבית אין לך ברירה אלא לקנות אונליין והאי-קומרס הישראלי הוא דוגמה נהדרת לזה - אתה משתמש בו למרות שהחוויה היא לא מספיק טובה. השאלה המעניינת היא אם אפשר ליצור חוויה מספיק טובה שהיא תידבק גם אחרי הקורונה. זה אתגר שקשה מאוד לפצח אותו כי אתה מתמודד מול תחרות לא קיימת. אתה חושב שאתה טוב עד שמגיע רגע האמת שבו הריטייל חזר״.

 

תום: ״בסופו של דבר אנחנו בתקופת אי ודאות והנחת המוצא היא שיהיו עוד שינויים אבל אנחנו רואים שהביקושים משתנים. הפוקוס הוא הרבה משאבים להכין את עצמנו לעתיד. צברנו כמות גדולה מאוד של לקוחות חדשים בתקופה הזו ואתהגר הגדול הוא להמשיך בצמיחה ולנצל את כל הדאטה שצברנו".

 

דיברנו על אי קומרס כחוויה גלובלית בעוד שהחוויה של הצרכן הישראלי שונה מאוד. אז איפה הפערים ולמה באמת אנחנו לא מצליחים ליצור תעשייה מפותחת?

כהן: "אין מקום מספיק טוב בארץ לשחקן שיבוא ויקים רק אונליין. לשחקנים הקיימים יכולת שהיא לא מספיק טובה והם מייצרים דברים שלא עומדים בסטנדרט. מה שמדהים זה ששרשרת הערך בישראל מהמשלוח והלאה גרועה שאי אפשר לתאר. למה למשל השליח מתקשר אליי לפני שהוא מגיע? איפה באמריקה מישהו חווה חוויה כזו? זה משהו בסיסי תרבותי שצריך לעקור מהשורש״.

 

פרן: ״זה הרבה המוכנות של הצרכנים לאונליין״.

 

אבל הצרכן הישראלי מזמין מעליאקספרס פעמיים בשבוע, ובתור תל אביבית אני יכולה לומר שמשלוחי האוכל בזמן הסגר פעלו נפלא. אז למה אנחנו צריכים לחכות שתגיע חברה זרה כמו וולט כדי ללמד אותנו איך עושים לוגיסטיקה של משלוחים?

כהן: ״וולט זה באמת חוויה שאנחנו לא רגילים אליה בישראל. אני חייב לתת דוגמה מדהימה - הזמנתי מהסופר שבוע שעבר והמשלוח הגיע שעתיים לפני הזמן, זו הזיה. לכאורה אתה אומר מעולה שהקדימו, אבל אף אחד לא היה בבית. זה משהו שלא יתואר במדינה אחרת. אני חושב ששחקנים מקומיים לא מספיק בלחץ עד שמגיע וולט כזה ומכניס את כל האחרים ללחץ״.

 

פרן: ״לאחרונה יש הרבה קטליזטורים שגורמים לחברות הישראליות להבין שהן צריכות פתרונות טובים יותר לוגיסטית. זה תהליכים שהם לא מהיום למחר אבל נראה שינויים דרסטיים״.

 

כהן: ״אנחנו מתארים שינוי אנקדוטלי שנורא קל לצחוק עליו אבל יש לו אפקט שלילי על ההייטק הישראלי. בסוף יזם ישראלי שיושב בארץ ולא חווה את האי קומרס המודרני יעשה מוצרים פחות טובים״.

 

מה כן צריך לחוות כאן בשביל שהצרכן הישראלי יחווה כאן חווית אי קומרס מתוקנת, גם ברשתות הסופר וגם באופנה?

תום: ״בסוף הצרכן הישראלי מאוד שם ומזמין מכל העולם, לחברות הישראליות הגדולות לא היה את הלחץ לעבור אונליין. זה לא בדנא שלהן ואין להן את הידע והניסיון, אבל השמיים נפתחו והם מרגישים את זה. בוורטיקלים מסוימים רואים את זה כמו רשתות אופנה שפתחו מיזמי אונליין ועכשיו זה תהליך של הדברת הפערים וגם להמציא עצמן מחדש כדי להיות תחרותיות מול הגופים הבינלאומיים״.

 

הקורונה נתנה פוש להייטק הישראלי?

פרן: ״חד משמעית. כולנו חווינו את זה כצרכנים. מבחינת היקפי החיפושים בשוק האמריקאי אנחנו רואים שכל יום היה בלאק פריידי ואנחנו רואים את הקפיצה גם בשוק המקומי. צריך שחברות יצליחו ליצור חוויית ערך נכונה: איזה מסר הם מעבירים לצרכנים ואיך הם מטרגטים אותם, אבל הצרכנים מעוניינים״.

 

כהן: ״יש פער מאוד גדול בין היומיום האמריקאי ליומיום שלנו. אווירת דיכאון שם גבוהה יותר. אם למישהו פה יצא להיות ביום שישי בקניון הקניונים נראים טוב וזו אחת הבעיות - הקורונה לא עשתה מספיק, למרות שהיא בשיא של כל הזמנים, אבל לא מספיק בשביל להשאיר אותנו בבית ויותר מדי מאיך שחיינו קודם לא השתנה. זה רע גם לקורונה וגם לאי קומרס״.

x