"12 נשים שהיו בסכנת חיים בשל גברים אלימים הועברו לחיים חדשים בחו"ל"
סמנכ"לית משרד העבודה והרווחה איריס פלורנטין מסרה שהנשים קיבלו זהות חדשה, לימודי שפה ושיקום. לדבריה, התוכנית מתאימה רק למי שמסוגלת להתנתק מחייה בארץ; המשרד פרסם מכרז לארבע דירות לגברים מכים שיוצאו מהבית ופיתח שאלון לאבחון עצמי של נשים בסכנת אלימות
12 נשים בסכנת חיים נשלחו בשנים האחרונות לחו"ל כדי להרחיקן מגברים אלימים. כך מסרה הסמנכ"לית לשירותים חברתיים במשרד העבודה והרווחה איריס פלורנטין לוועדת המשנה לאלימות במשפחה של הכנסת.
- פרטי מידע של קורבנות אלימות במשפחה דלפו מהאפליקציה של ד"ר פיל מקגרו
- עלייה של 35% בפניות לקבלת סיוע משפטי בשל אלימות במשפחה בתקופת הקורונה
- לא מחכה לממשלה - חברת החשמל מציעה לעובדים טיפול באלימות בתוך המשפחה
לדבריה, "יש תקציב גמיש להטסות חירום לנשים שנמצאות בסכנת חיים אמיתית. 12 כבר לא בארץ. מי שמוטסות אלה נשים שמסוגלות לטוס לחו"ל בלי להיות בקשר עם המשפחה בזהות חדשה, הן מקבלות סל שיקום, אולפן ללימוד שפה חדשה ושילוב מלא במדינות אליהן הגיעו".
עוד מסרה פלורנטין שיצא מכרז להפעלת ארבע דירות לגברים אלימים שיורחקו מהבית, כאשר בכל דירה יהיו 5 גברים. "אם זה יצליח נרחיב את זה".
פלורנטין השתתפה בדיון בנושא התקציבים לתוכנית למניעת אלימות במשפחה. יו"ר הוועדה ח"כ תמר זנדברג אמרה כי "בסגר נשים רבות שיהיו בסכנה כפולה ומכופלת של אלימות ואולי אובדן חיים". נדרשת נדרשת תוספת תקציבית ולא מהשמיים". לדבריה, "הצעות החלטה ותוכניות ממשלתיות יש למכביר, אבל הביצוע של רבות מהן לא יוצא לפועל. באנו לבדוק איפה הכסף". היא הזכירה שעל פי תוכנית החומש למאבק באלימות משפחה בכל שנה צריכים להתווסף לתקציב 50 מיליון שקל.
פלורנטין אמרה שהתקציב למאבק באלימות במשפחה עומד על 70 מיליון שקל. "בפעימה הבאה צריך להתאים מקלטים לנשים עם ילדים, הקמת מערך מידע בין כל המשרדים, אני מוכנה לצאת לדרך מחר בבוקר".
רפרנט רווחה באגף התקציבים במשרד האוצר נתנאל אשרי ציין כי"לאיריס יש עבודה בלתי אפשרית עם אין סוף צרכים. השמיכה שלהם קצרה והם צריכים לתעדף החלטות. אנחנו נשמח להיענות לדרישות משרד הרווחה במסגרת סדרי העדיפויות של המשרד.
"יהיו תוספות אם יקצצו במשרדי ממשלה אחרים ויעבירו לתקציב הזה, או שמשרד הרווחה יעביר כספים מתקציבו הכללי וייעד אותם לתוכנית. אין דבר כזה תוספת מהשמיים – יש רק סדרי עדיפויות ממשלתיים או משרדיים".
לדבריו, "משרד הרווחה קיבל באופן חד פעמי בתוך תקופת הקורונה מאות מיליונים להתמודד עם התופעות החברתיות הבעייתיות. הוקצו עשרה מיליון למענים במשפחה ונוספו מקלטים".
משרד העבודה והרווחה פיתל והעלה שאלון לאבחון עצמי של סכנת אלימות במשפחה. מדובר בשאלון דיגיטאלי הניתן למילוי באופן אנונימי ובמשרד מקווים כי השאלון יסייע לאנשים רבים לשים לב לתמרורי האזהרה ולפנות לקבלת עזרה בשלבים מוקדמים. השאלון מתאים גם לחברים ובני משפחה של נפגעות.
לינק לשאלון לאבחון עצמי לסכנת אלימות במשפחה