בסיוע הקורונה: Kape מציגה חציון של צמיחה עם הכנסות של 59 מיליון דולר
ספקית התוכנות לאבטחת סייבר פרסמה את תוצאותיה למחצית הראשונה של 2020, הכוללת לראשונה את תוצאות הרכישה הגדולה בתולדותיה, PIA האמריקאית. החברה אף מאשרת את תחזיותיה לשנה כולה: הכנסות של 120-123 מיליון דולר ו-EBITDA מתואם של 35-38
Kape, ספקית התוכנות לאבטחת סייבר, הנסחרת בבורסה בלונדון ובשליטת קבוצת טדי שגיא, מציגה חציון של צמיחה חזקה בעקבות הרכישה הגדולה בתולדותיה עם קצת עזרה מהקורונה. ה-EBITDA של Kape במחצית הראשונה של 2020 גדל פי 3 ל-16.4 מיליון דולר.
- "אני שואף להפוך את קייפ לגוגל או פייסבוק של הגנת הפרטיות ברשת"
- חברת Kape של טדי שגיא רוכשת חברה אמריקאית תמורת 127.6 מיליון דולר
- כשטדי שגיא חוקר יזם הייטק על הסטארט-אפ שלו
Kape פרסמה את תוצאותיה למחצית הראשונה של 2020, הכוללת לראשונה את תוצאות הרכישה הגדולה בתולדותיה, PIA האמריקאית. ההכנסות גדלו פי 2 ל-59 מיליון דולר; החברה מאשררת את תחזיותיה לשנה כולה: הכנסות של 120-123 מיליון דולר ו-EBITDA מתואם של 35-38 מיליון דולר.
מורן לאופר, סמנכ"ל כספים Kape: "ששת החודשים הראשונים של 2020 היו חזקים באופן משמעותי, הן תפעולית והן פיננסית. אי הוודאות הנרחבת שיוצרת מגפת הקורונה בעולם מעצימה את הצורך בפתרונות אבטחה איכותיים".
מגפת הקורונה האטה את הצמיחה של לא מעט חברות ותעשיות, אך הריחוק הפיסי שהיא כפתה דווקא האיצה את הצמיחה של חברות הפועלות בתעשיית הסייבר סקיוריטי, ו-Kape הישראלית היא אחת מהן. הכנסות החברה, המספקת תוכנות לאבטחת סייבר ונסחרת בבורסה בלונדון, צמחו במחצית הראשונה של השנה ב-97% ל-59 מיליון דולר (כמעט הוכפלו) - צמיחה של 12% על בסיס פרו-פורמה, כלומר בנטרול תוצאות PIA, החברה שנרכשה על ידי Kape בדצמבר אשתקד.
PIA האמריקאית, המתמחה במתן פתרונות הצפנה של מידע דיגיטלי, נרכשה תמורת 127.6 מיליון דולר במזומן ובמניות והיוותה עבור Kape קפיצת מדרגה משמעותית בדרכה להיות בין שלוש השחקניות המובילות בעולם באספקת פתרונות לפרטיות ברשת - וזאת, במיוחד על רקע העלייה המתמדת בהתקפות סייבר בעולם והגידול במידע האישי הקיים ברשת.
בהקשר זה מציינת Kape כי המודעות לצורך בפתרונות של הגנת פרטיות המשתמש רק הולכת וגדלה, ומביאה כדוגמה את הנתונים הבאים שנאספו על ידי חברת המחקר Pew: לפי המחקר 59% מהצרכנים לא מבינים מה קורה למידע שנאסף עליהם ברשת; 81% מהאמריקאים מעידים שיש להם מעט שליטה או שליטה אפסית על המידע שנאסף עליהם ו-79% מהצרכנים מודאגים באשר לשימוש שנעשה במידע שנאסף עליהם.
כמו כן, המעבר לעבודה מהבית הגדיל את מספר המכשירים האישיים הפעילים (מחשב נייח, מחשב נייד, סמארטפון, טאבלט) והשימוש בהם לצרכי עבודה הגדיל את הסיכון לפרצות אבטחה, הן לאינדיבידואל והן לחברות דרך מכשירים פרטיים.
"הגידול העולמי המתמשך בביקוש לפתרונות של פרטיות ברשת ושל אבטחת סייבר ממשיך להגדיל את בסיס המנויים של kape", טוענת החברה בהודעתה, "למרות ההאטה ואי הוודאות העולמיים שנוצרו על רקע מגפת הקורונה, Kape ממוצבת בצורה מאוד טובה כדי להנות מהצמיחה המתמשכת של שוקי הפתרונות לפרטיות ברשת ופתרונות אבטחת סייבר".
נתון נוסף שממחיש כי kape כבר קוטפת את הפירות של רכישת PIA הוא הצמיחה החזקה בהכנסות החוזרות (הכנסות ממנויים ולקוחות חוזרים) - 140% ל-50.8 מיליון דולר. צמיחה זו שיפרה מהותית את היכולת של החברה לחזות קדימה. בנוסף, הכנסות מלקוחות קיימים צמחו ל-106.6 מיליון דולר לעומת 98.8 מיליון דולר בסוף 2019.
על רקע תוצאות אלו, הנהלת Kape אומרת כי היא מתקדמת לקראת עמידה בטווח העליון של הציפיות שנקבה בהן בעבר: מימוש סינרגיות שנתיות של 3.5-4.5 מיליון דולר. "האינטגרציה של PIA לתוך Kape מתקדמת במהירות וצפויה להסתיים במחצית השנייה של 2020, והחברה בדרך להשיג צמצום של 40% בעלויות התפעול החודשיות של PIA ברבעון השלישי של השנה", מציינת החברה בהודעה.
ל-Kape יש שתי יחידות מוצר; הראשונה, פתרונות לפרטיות ברשת; והשנייה, הגנת נקודות קצה מפני תוכנות זדוניות. מהדו"חות עולה כי צמיחת ההכנסות האורגנית (ללא תוצאות PIA) במגזר הפרטיות ברשת עמדה על 47% וההכנסות ממנו הגיעו ל-17.9 מיליון דולר לעומת 12.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. השיפור בשורה העליונה חלחל לשורה התחתונה, וה-EBITDA המתואם (הרווח לפני הוצאות מימון, מס, פחת והפחתות ובנטרול הכנסות והוצאות חד פעמיות) גדל ב-185% ל-16.4 מיליון דולר, ושולי ה-EBITDA המתואם עלו ל-27.8% מ-19.4% במחצית המקבילה אשתקד. בנוסף השלימה החברה במחצית הראשונה של השנה גיוס חוב לטווח ארוך על סך של עד 70 מיליון דולר מסיטי בנק, ברקליס ובנק אוף אירלנד.
במהלך המחצית הראשונה של השנה ביצעה Kape מספר השקות מוצר חשובות, במגזר האבטחה הדיגיטלית ובמגזר הפרטיות ברשת כאחד, דוגמת פתרון אבטחת נקודות הקצה שפיתחה Kape עבור משתמשי Windows ופרוטוקול WireGuard פרוטוקול VPN חדש, המספק ללקוחותיה הצפנה מוגברת. Kape היא הראשונה בתעשייה להטמיע אותו במוצריה.
מורן לאופר, סמנכ"ל כספים של Kape ציין: "ששת החודשים הראשונים של 2020 היו פרודוקטיביים באופן משמעותי עבור החברה, הן מבחינת ההתקדמות התפעולית והן מבחינת הביצועים הפיננסיים. אי הוודאות הנרחבת שיוצרת מגפת הקורונה בעולם מעצימה את הצורך בפתרונות אבטחה מבוססי תוכנה איכותיים. לכן, אנחנו ממשיכים להתמקד בהאצת מאמצי המחקר והפיתוח שלנו כדי להבטיח שחבילת המוצרים של Kape תמשיך להקדים את מתחריה כאשר הפרטיות והאבטחה הדיגיטליות של לקוחותינו יעמדו בראש סדר העדיפויות שלנו".
עוד ציין לאופר כי "כפי שצפינו במועד חתימת העסקה, רכישת PIA האיצה את התקדמות החברה והמיזוג בין הצוותים של שתי החברות הושלם באופן חלק ליצירת חברה עולמית מובילה. במחצית השנייה של השנה נמשיך להתמקד כדי ליישם בפועל את אסטרטגיות הצמיחה שלנו ואנחנו מביטים לעתיד בביטחון מלא".
על רקע תוצאות המחצית הראשונה של השנה, דירקטוריון Kape מרגיש בטוח כי החברה תעמוד בתחזיות השנתיות שסיפקה ההנהלה בעת רכישת PIA: הכנסות של 120-123 מיליון דולר ו-EBITDA מתואם של 35-38 מיליון דולר. "הדירקטוריון מרגיש בטוח באשר לתחזיות הצמיחה ארוכות הטווח של החברה ב-2021 ומעבר לה", מצוין בהודעה. Kape נסחרת כעת לפי מחיר של כ-200 פני למניה המשקף שווי שוק של 405 מיליון דולר, עלייה של 160% בשנה האחרונה. Kape פעילה ב-160 מדינות ומעסיקה כ-380 עובדים. מרכז הפיתוח של Kape בישראל ממוקם במגדל עזריאלי שרונה שבתל אביב.