סקר: גברים סבורים שעבודה בקורונה תורמת לקריירה, נשים לא
מחקר חדש של חברת הסקרים Qualtrics מבית SAP ו- theBoardlist מצא שאמהות לילדים סבורות שהן פחות פרודוקטיביות בעבודה מבעבר. גברים, גם האבות שביניהם, חושבים דווקא שלעבודה מהבית תהיה השפעה חיובית על הקריירה שלהם
התפרצות מגיפת הקורנה אילצה את כולם להסתגל לחיים חדשים ולדרך עבודה שונה, אולם ההשפעות של המגפה על הקריירה לא השפיעו על כל העובדים באופן שווה. המרוויחים העיקריים והמרוצים ביותר מהעבודה מהבית הם אותם אלה שנהנו מהכנסות גבוהות עוד לפני המשבר, אמהות לילדים סבורות שהן פחות פרודוקטיביות בעבודה מבעבר אבל גברים (גם כאלה עם ילדים) חושבים שלעבודה מהבית תהיה השפעה חיובית על הקריירה שלהם, כך עולה מסקר חדש שנערך בקרב 1,000 עובדים אמריקאים.
- הולכים הביתה: ההייטק חותך קומות ממגדלי המשרדים
- ניהול זמן ופייתון: הקורסים הנצפים ביותר בלינקדאין השנה
- 56% מהעובדים אולצו לחזור למשרד בלי אפשרות לעבוד מהבית
נשים חושבות שהעבודה מהבית פוגעת יותר בחייהם המקצועיים מאשר גברים, כך לפי הסקר, שנערך בחודש אוגוסט על ידי חברת הסקרים Qualtrics מבית SAP ו-theBroadlist. למעלה ממחצית (57%) מהגברים טענו שעבודה מהבית השפיעה לטובה על הקריירה שלהם, אבל רק 29% מהנשים הסכימו עמם. בנוסף לכך, 67% מהגברים טענו שהם למעשה פרודוקטיביים יותר מאז שהחלו לעבוד מהבית, אך רק 41% מהנשים חשבו כך על רמת הפרודוקטיביות שלהן. ומה לגבי התקדמות בקריירה? 71% מהגברים חושבים שעבודה מהבית לתקופה ממושכת תשפיע לטובה על התקדמות הקריירה שלהם, אך רק 31% מהנשים חשבו כמוהם. ועדיין – רוב הנשאלים הודו שהם רוצים יותר עבודה מהבית גם בעתיד (71% מהגברים ו-56% מהנשים). מעניין לגלות שכאשר נשאלו לגבי התנאים בעבר, 66% מהגברים ענו שהם הורשו לעבוד מדי פעם מהבית גם לפני המגפה, אך רק 31% מהנשים הורשו לעשות כן.
כשנשאלו על איזה מגדר המגפה השפיעה לרעה יותר, בכל הנוגע ליציאה לחל"ת ופיטורים, 69% מהגברים חשבו שכולם הושפעו באותה מידה, אבל רק 39% מהנשים הסכימו עמם. בנוגע לשוויון מגדרי או קידום נשים – גם כאן לא הייתה הסכמה בין המגדרים. בעוד שרוב הגברים חושבים שהחברה שלהם מקדמת מנהיגות נשית (51%), הנשים לא נטו להסכים עם כך (18%). מעבר לכך, 35% מהגברים טענו שהחברה שלהם אף שמה דגש רב מדי על נשים בהנהגה. גם פה, לא הייתה הסכמה מצד הנשים (8%).
גם בקרב הורים לילדים היו הבדלים מגדריים. אבות לילדים שגרים בבית דיווחו על השפעות חיוביות על הקריירה שלהם בתדירות גבוהה בהרבה מאימהות. 34% מהם אף אמרו שקיבלו קידום בזמן זה (לעומת 9% מהאימהות), 26% מהם קיבלו תוספת שכר (לעומת 13% מהאימהות), ו- 29% אף טענו כי לקחו על עצמם אחריות נוספת במסגרת העבודה (לעומת 10% מהאימהות).
עם זאת, הורים משני המגדרים דיווחו על לחץ רב יותר, דווקא מאז העבודה מהבית. 71% מהאבות טענו כך, ו-46% מהאימהות. אבות עם הכנסה נמוכה מ- 20 אלף דולר בשנה (כלומר, כ- 6,000 שקל בחודש) דיווחו על עליה של 56% במספר השעות אותן השקיעו בניקיון או בטיפול בילדים. למעשה, ככל שההכנסה של האבות הייתה גבוהה יותר – כך ירדו השעות אותן השקיעו בבית ובילדים. אם כך, זה לא מפתיע שלמרות שכל הגברים העידו על רמת פרודוקטיביות גבוהה יותר בבית, אצל גברים בעלי הכנסה גבוהה, המספר הזה היה גבוה אף יותר.
ויש גם נקודה חיובית לסיום: גברים בעלי הכנסה גבוהה היו גם בעלי נטייה גבוהה יותר לפרגן לנוכחות נשית במקומות העבודה שלהם. כך, למעלה מ- 70% מהם הסכימו שנשים בהנהגה משפרות את הביצועים הכספיים, תורמות לחוויית עובד טובה יותר ולתרבות ארגונית חיובית יותר.