רפורמה היסטורית בטקס האוסקר: תנאי המועמדות לפרס הסרט הטוב משתנים
בצעד היסטורי חשפה האקדמיה לקולנוע את הרפורמה שתיכנס לתוקף החל מהטקס שייערך ב-2024, ומטרתה לעודד גיוון וייצוג שווה על המסך ומחוצה לו בתחומי מגדר, זהות מינית, גזע, אתניות ומוגבלויות.
טקס האוסקר משנה את תנאי הסף בהם סרטים צריכים לעמוד כדי להיות מועמדים לפרס הסרט הטוב. בצעד היסטורי חשפה אתמול (ג') האקדמיה לקולנוע את הרפורמה שתיכנס לתוקף החל מהטקס שייערך ב-2024, ומטרתה לעודד גיוון וייצוג שווה על המסך ומחוצה לו בתחומי מגדר, זהות מינית, גזע, אתניות ומוגבלויות.
באקדמיה הציבו 4 קטגוריות ייצוג כלליות: על המסך, בקרב הצוות, באולפנים והזדמנויות להכשרה והתקדמות בתחומים אחרים הקשורים לפיתוח הסרט. על מנת שסרט יוכל להתמודד בקטגוריית הסרט הטוב ביותר, עליו לעמוד בדרישות של לפחות שתיים מארבע הקטגוריות החדשות.
- צ'רלי קאופמן חוזר בסרט חדש - "אני חושבת לגמור עם זה"
- שעה אפלה: על הסרט של ניל ג'ורדן
- אוחזים במקרן משני צדיו: לאיזה כיוון פונה תעשיית הקולנוע?
כל קטגוריה כוללת גם תת קטגוריות. כך למשל, כדי לעמוד בדרישה מבחינת גיוון על המסך, בסרט חייבת להיות דמות ראשית או דמות משנה משמעותית המגיעים מגזע או מוצא אתני שלא זכה עד כה לייצוג הולם, ש-30% מתפקידי המשנה יגולמו על ידי מיעוטים, או שהעלילה הראשית תעסוק בקבוצה שלא זוכה לייצוג שווה. הקבוצות הללו כוללות נשים, לא לבנים, חברי קהילת הלהטב"ק ואנשים עם מוגבלויות.
"יש להרחיב את הטווח כדי לשקף את אוכלוסיית העולם המגוונת הן ביצירת הסרטים והן בקהל הצופים שמתחברים אליהם", מסרו נשיא האקדמיה דיוויד רובין והמנכ"לית דון הדסון בהצהרה משותפת. "אנחנו מאמינים שתקנות ההכללה החדשות יהפכו לזרז לשינוי מתמשך וחיוני בתעשייה שלנו".
בקטגוריה המתייחסת לצוות העובדים על הסרט, הדרישה היא שלפחות שני תפקידי ניהול או ראשי מחלקות יאויישו על ידי אנשים מקבוצות שלא זוכות לייצוג הולם, כשלפחות אחד מהם צריך להיות מגזע או קבוצה אתנית שלא זוכה לייצוג הולם. כמו כן, שישה אנשי צוות נוספים צריכים להיות מהקבוצות הללו, או שלפחות 30% מהצוות יהיו. הקטגוריה השלישית מתייחסת למשרות התמחות והכשרה והרביעית מתייחסת לייצוג בתחומי השיווק, ההפצה והקידום.
השינויים הללו לא יחולו על טקס האוסקר הקרוב, אם כי באקדמיה נדרשו לבצע מספר שינויים בפורמט בשל הקורונה, ובראשם דחיית קיומו בחודשיים ל-25 באפריל ואישור לסרטים להיות מוקרנים קודם בשירותי סטרימינג ולא בבתי הקולנוע.