הקטטות נמשכות, וועדת השרים לחקיקה שוב לא תכונס
הוועדה היתה אמורה להתכנס לאחר מספר שבועות שהדבר לא נעשה, אבל המחלוקות בין הליכוד וכחול לבן בנושאי המינויים הממשלתיים ותקנון חדש לממשלה מונעים זאת; הממשלה צפויה להתכנס ביום שלישי לראשונה זה חודש, אך לא נראה שבקרוב תאשר את תקציב המדינה ל-2020
ועדת השרים לענייני חקיקה לא תתכנס גם מחר (א'), וזאת בשל המשך חילוקי הדעות בין הליכוד לכחול לבן.
בסוף השבוע ביקש שר המשפטים אבי ניסנקורן, המשמש כיו"ר הוועדה, לכנס אותה לאחר מספר שבועות שהדבר לא נעשה בשל המחלוקות בין שתי המפלגות.
- תנועה שקשורה לאהוד ברק עותרת נגד החוק לדחיית הדד־ליין לתקציב המדינה
- הזרם המרכזי במוסדות הלאומיים מאיים: לא נצטרף לקואליציה בראשות הליכוד
- הליכוד מאחד שורות: מיקי זוהר מבטל את הסנקציות שהטיל על ח"כים ממפלגתו
הוועדה אמורה היתה לדון בהצעת חוק שהגיש שר האוצר ישראל כץ (ליכוד) בנושא ההתייעלות הכלכלית והצעת חוק שהגישו השרים עמיר פרץ (עבודה) ומירב כהן (כחול לבן) בעניין הקמת מאגר צרכנים להגבלת שיחות שיווק מרחוק. בכחול לבן אומרים שהיתה הבנה על כך ששתי הצעות חוק יועלו להצבעה בוועדה, אבל ברגע האחרון הליכוד התנגד.
המחלוקות בין המפלגות נוגעות לכך שבכחול לבן דורשים לאשר תקנון חדש לעבודת הממשלה שינהיג פריטטיות אף שמספר השרים המכהנים בממשלה מטעם גוש כחול לבן, העבודה ודרך ארץ נמוך מזה של הליכוד (18 מול 15). בליכוד מתנגדים לכך. בליכוד דרשו לפני כמה שבועות שכחול לבן תתחייב לכך שלא יהיו מינויים ממשלתיים ולא תוקם ועדת איתור לבחירת פרקליט המדינה, אבל בכחול לבן סירבו.
בנוסף, ישיבת הממשלה שנועדה להיערך מחר בבוקר נדחתה ליום שלישי הקרוב. זה חודש שאין ישיבות ממשלה בגלל המשבר בין שתי מפלגות.
בישיבה המיוחדת תתבקש הממשלה לאשר את הצעתו של שר האוצר כץ לחלוקת 11 מיליארד שקל שהם התוספת לתקציב המדינה לשנת 2020. לאחר אישור הממשלה תתבקש ועדת הכספים לאשרה. בשבוע הבא, תובא החלטת הממשלה לאישור מליאת הכנסת.
במסגרת התוספת של 11 מיליארד שקל תוקצה תוספת תקציב של 3.3 מיליארד שקל למערכת הביטחון כפי שסוכם בין ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון בני גנץ וכץ. עוד יוקצו 400 מיליון שקל לישיבות החרדיות ו-300 מיליון שקלים לגרעינים תורניים והתנחלויות המקורבים לציונות הדתית. בכך מבקש נתניהו לגייס את תמיכת הציונות הדתית מול נפתלי בנט, יו"ר ימינה, המתחזק מאוד בסקרים.
בנתיים, לא נראה שהממשלה צפויה לאשר בקרוב את תקציב המדינה לשנת 2020. המשמעות היא שאם התקציב לא יאושר בבכנסת בקריאה השנייה והשלישית עד ה-23 בדצמבר 2020 הכנסת תתפזר והבחירות ייערכו ב-17 במרץ 2021.