$
בורסת ת"א

"נכון לעכשיו, משבר הקורונה הוא ממש לא כצעקתה"

נתן חץ לא מתרגש מקריסה של 93% ברווח הנקי של חברת האחזקות וממחיקות השווי של הנכסים ברבעון השני. מבחינתו, תוצאות אלה לא מהוות סיבה להפסיק למשוך דיבידנדים: "אנחנו צריכים 'לאכזב' את אלה שחושבים שמשהו קרה. המצב בכלל לא נורא"

חזי שטרנליכט 07:4126.08.20

מגיפת הקורונה שחקה את הרווחיות של חברת האחזקות אלוני חץ ברבעון השני, אך כמעט ולא פגעה בהכנסות משכירות. אלוני חץ מחזיקה בכמה פעילויות בתחום הנדל"ן המניב, בעיקר במשרדים, דרך חברת אמות (55.36%) בישראל ובכמה פעילויות בארה"ב ובאנגליה. כמו כן היא שולטת (54.36%) בחברת האנרגיה המתחדשת אנרג'יקס. הרווח התפעולי התזרימי (FFO) ברבעון השני ירד ב־25% לעומת הרבעון המקביל, ל־117.7 מיליון שקל, בעוד ההכנסות שמרו על יציבות ועמדו על 204.3 מיליון שקל. 

 

תוצאות הרבעון הראשון בשילוב עם חזרת המשק לפעילות סייעו לאלוני חץ למזער נזקים וליפות את מספרי המחצית הראשונה של השנה. כך, אנרג'יקס רשמה ירידה קטנה יותר ב־FFO בינואר־יוני שעמד על 250.1 מיליון שקל, ירידה של 11.5% לעומת התקופה המקבילה. וגם ההכנסות מדמי שכירות וניהול הנדל"ן להשקעה (נטו) עמדו על 445 מיליון שקל, עלייה של 14.4% לעומת התקופה המקבילה. אבל בשורה התחתונה של הרבעון השני רואים שהרווח הנקי נחתך ב־93% לעומת הרבעון המקביל, ל־16.7 מיליון שקל, זאת בעקבות מחיקה של 103 מיליון שקל משווי הנכסים.

 

 

 

הדיבידנדים לא נפגעו

פגיעה זו ברווחיות לא משנה את מדיניותה של אלוני חץ בכל הנוגע לחלוקת רווחים. החברה מפרטת כי האחזקות העיקריות שלה בישראל ובחו"ל כבר חילקו רווחים דיבידנים של 283 מיליון שקל בינואר־יוני, כאשר הגדולה, בהן, אמות, חילקה 166 מיליון שקל.

 

אלוני חץ גם מעריכה כי עד לסוף השנה היא תמשוך דיבידנדים נוספים של 151 מיליון שקל, וכך היא תיהנה השנה מדיבידנים כוללים 434 מיליון שקל. במרץ קבע דירקטוריון אלוני חץ כי השנה יחולק דיבידנד מינימלי של 116 אגורות למניה, כאשר לאחר הרבעון השני הוחלט על חלוקה לפי תוכנית זו של 29 אגורות למניה, שתעמוד על 50 מיליון שקל שישולמו לבעלי המניות בספטמבר.

 

 

נתן חץ. "כשהאירוע יסתיים עולם כמנהו ינהג" נתן חץ. "כשהאירוע יסתיים עולם כמנהו ינהג" צילום: עמית שעל

 

 

לאלוני חץ, כאמור, ארבע פעילויות נדל"ן עיקריות שבהן היא מושקעת: חברת המשרדים אמות הפעילה בישראל, חברת CARR שפעילה בתחום המשרדים בבוסטון ובאזורים נוספים בארה"ב, חברת הנדל"ן המניב PSP בשוויץ, ופעילות ישירה בבוסטון (AH boston). לאלוני חץ גם אחזקה (96%) בקרן פרטית למשרדים בלונדון בשם ברוקטון אוורלסט. חרף הירידה ברווחיות של הקבוצה ברבעון השני, ההכנסות מדמי השכירות וניהול הנדל"ן להשקעה (נטו) שמרו על יציבות ועמדו בתום הרבעון השני על 204.3 מיליון שקל, זאת מול 205.8 מיליון שקל המקביל.

 

מימוש המניות בשווייץ

אלוני רואה ב־PSP סוג של אחזקה פיננסית שנמצאת על השולחן לצורך מימוש הדרגתי. בקבוצה אומרים ששוק הנדל"ן השוויצרי "עבר את הקורונה", ובחלק מהמקרים ישנה התחלה של שיערוכי נדל"ן חיוביים. במהלך המחצית הראשונה של השנה ניצלה אלוני חץ את ההזדמנות ומכרה 1.9 מיליון מניות של PSP בתמורה ל־858 מיליון שקל (237.5 מיליון פרנק שוויצרי), מהלך שיצר לה רווח לאחר מס של 116 מיליון שקל.

 

 

 

בין הנקודות החיוביות שעלו מתוצאות אלוני חץ, נמצאת המדיניות העקבית שלה בחמש השנים האחרונות להקטנת רמת המינוף בקבוצה, שירדה מ־38.1% חוב לנכסים בסוף 2015 עד ל־26.4% בתום המחצית הראשונה של 2020 ו־23.1% סמוך למועד פרסום הדו"ח הכספי. רוב נכסי הקבוצה אינם משועבדים ורמות המינוף הנמוכות ככל הנראה מרגיעים את חששות המשקיעים. מניית אלוני חץ, שירדה ב־25.6% תחילת השנה עלתה אתמול, בעקבות פרסום הדו"חות, ב־5.3%, כאשר חמש סדרות האג"ח של החברה נסחרות בתשואה של 2.2%-0.9%.

 

מה דעתך על מניית אלוני חץ:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

בעל המניות המרכזי (14.52%) ומנכ"ל אלוני חץ, נתן חץ שדיבר אתמול, לאחר פרסום הדו"חות, בשיחת זום עם עם המשקיעים אמר: "חלק גדול ממה שחשבו שהולך לקרות, בכלל לא קרה. אנחנו צריכים 'לאכזב' את כל אלה שחושבים שמשהו קרה. המצב בכלל לא נורא. המציאות שבה אנחנו חיים, גם באמות וגם בפעילות בארה"ב ובאנגליה היא שבהתחלה היתה מחשבה שיהיו שיעורי גבייה נמוכים. אם שמים את תחום המסחר בצד, אלה פחדים שהתבררו כעורבא פרח. אפילו בישראל ראינו אתמול בלילה איך חוזה פוליטי מתקיים. בסוף כשהתעקשנו - כולם מקיימים את החוזים".

 

לאירועים אין קשר לקורונה

חץ פירט הביא כדוגמה בפני המשקיעים את אחד הבניינים שמוחזק על ידי אמות. "בבניין אטריום שחוגג 5 שנים נחתמו הרבה חוזים. רוב הבניין מושכר לתחום ההיייטק. באופן טבעי ישנם חוזים שמסתיימים וישנם כרגע 7-5 משאים ומתנים לאכלוס קומות. כל האירועים האלה לא קשורים לקורונה. אנחנו ידענו שהחוזים מגיעים לסיומם לאחר 5 שנים. בשנים האחרונות יש שני מוצרים שונים בשוק. האחד הוא בניין שמוחזק בידיים חזקות. כולו מנוהל בין אם על ידי עזריאלי, ביג או אמות. אלה בניינים של אוטובוסים. מצד שני יש בניינים מרובי דיירים. אני קורא להם בניינים של ווספות. כשמספרים לכולם שיש מקום שהשכירו 50 מ"ר בחינם ומגיעים אלינו דיירים שרוצים 2,000 מ"ר בהנחה, אנחנו שולחים אותם לבניינים האלה.

 

"ההייטק בישראל לא נפגע ומראה על המשך צמיחה. נכון שאנשים עובדים מהבית ורק משלמים שכר דירה. הם פוחדים מהמחלות ואין תחבורה מסודרת. אבל הם יחזרו לעבוד מהמשרדים. בסוף אי אפשר לייצר 'ביחד' דרך שיחה בזום. אי אפשר לפקח על עובדים דרך הזום. אני איש מבוגר ושמרן, ומאמין שכשאירוע הקורונה יסתיים בעוד חצי שנה או שנה וחצי, עולם כמנהגו ינהג. זה אירוע כלכלי ויהיה מיתון. בטווח הקצר יכול להיות שתהיה ירידת מחירים בנדל"ן. בטווח הארוך נחזור לצמיחה. ישראל גדלה עם שיעור הצמיחה הגדול בעולם המערבי של 2% בשנה. בסיכומו של דבר, נכון לעכשיו, זה ממש לא כצעקתה".

 

x